Elokuvavuodesta 2018

Hyvää uutta vuotta 2019 kaikille.

Ajattelin purkaa kuluneen vuoden lukuja vähän auki ja jakaa ehkä muutaman mietteen elokuvavuodesta 2018. Sitten puhun myös tulevasta vuodesta ja mielenkiintoisista suunnitelmista, jotka saattaa tai saattaa olla toteututumatta.


Yhteensä elokuvien suuntaan vilkaisin 72 kertaa viime vuonna, mikä nyt ei hirveän suuruiselta summalta tunnu, mutta itse olen tyytyväinen. En ole ajatellut vieläkään tehdä tästä blogista mitään painekattilaa, jossa olisi pakko tehdä sitä tai tätä ollakseen tarpeeksi. Toisin kuin myös saattaisi ajatella, ei pisteytyksetkään näytä hirveän epätasapainoisilta. Saatan kuulostaa ajoittain hirveältä vastarannan kiiskiltä ja alituiselta ruikuttajalta, mutta kyllä niitä hyviä pisteitäkin minusta saa irti hakattua, kun tarpeeksi kovaa vaan lyö.

Antamani pisteet näyttävät tältä (virhemarginaali varmaan ainakin joku 16 prossaa):

Viisi tähteä: 12
Neljä tähteä: 15
Kolme tähteä: 15
Kaksi tähteä: 19
Yksi tähti: 11

Minut kutsuttiin mukaan Suomen leffabloggaajien äänestykseen vuoden 2018 parhaista elokuvista, joten vuoden top 5 -listaukseni voitte lukea täältä:
"Leffablogaajien vuoden elokuva 2018 on ylivoimainen suosikki Phantom Thread"

Sen verran voin paljastaa jo täällä, että aika samoilla linjoilla liikuin, mitä muutkin leffabloggaajakollegani. Kyllä ne parhaimmat vain näyttää parhaimpia olevan, objektiivisesti.


Sitten tulevaisuuden suunnitelmista...

Mutaa vai tähtiä? -blogissa on kehkeytymässä jotakin jännittävää. Tarkoitus olisi toteuttaa Helmet-haaste. Samaisen haasteen tein parisen vuotta sitten puhtaasti elokuvilla, mutta tänä vuonna olisi tarkoitus ruksia haasteen kohtia pois päiväjärjestyksestä sekä kirjoilla, että elokuvilla. Ja tämä kuulostaa täydelliseltä. Leffahaasteessa en vain millään silloin pari vuotta sitten saanut kaikkia kohtia täytettyä ja ainoastaan kirjojen kanssa onnistuisin varmasti vielä huonommin. Mutta kun haasteeseen saa yhdistää molempia, niin ainakin on jonkinlaiset mahdollisuudet onnistua.

Lisäksi toivon, että haaste innostaisi sekä katsomaan enemmän elokuvia, että lukemaan enemmän kirjoja. Viime vuonna pääsin luettujen kirjojen kanssa sinne parinkympin lieppeille ja tarkoituksena olisi suunnata luvun kanssa vuosi vuodelta vain ylöspäin.

Saa siis nähdä tulenko arvostelemaan kirjoja myöskin, en ole vielä täysin päättänyt haluanko sitä, mutta ainakin tulen jossain määrin siis niistäkin täälläkin puolella höpisemään.

Mutta sitä odotellessa toivotan kaikille kaikkea mukavaa, kivaa ja hyvää uuteen vuoteen. Tavataan taas elokuvateatterissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti