Emmy-palkinnot 2018

On kyllä ihan historiallisen pitkä tämä väli ehdokkuuksien julkistamisen ja voittajien valitsemisen välillä. Olen kirjoittanut tämän vuoden Emmy-ehdokkuuksista 12. heinäkuuta, eli pieni elinikä sitten. Pakko myöntää, että tässä ajassa olin jo ihan unohtanut koko Emmy-gaalan. Aamulla kun heräsin, oli yllätys mukava, kun sai lukea voittajista aamukahvia siemaillen.


Sen enempää minulla ei valitettavasti ole aikaa paneutua tänä vuonna Emmy- gaalaan itsessään. Oikeastaan tämä on itselle ihana asia, sillä kiireeni tällä hetkellä on sellaista hyvää, kiireistä ja hyvällä tavalla aikaa vievää arkea. Saa oikeasti tehdä niitä juttuja, joista tykkää. Kovin valottavaa tai antoisaa postausta en kuitenkaan Emmyista saa nyt aikaiseksi, sillä tiedän vain voittajien nimet. Eli en voi fiilistellä pystejä, voittajien puheita ja gaalan kohokohtia sen enempää. Ilmeisesti joku ohjaaja on kosinut tyttöystäväänsä kesken kiitospuheensa. Sen enempää en tiedä.


Sen verran kuitenkin hypetän, että kerrankin Emmy-pystit menevät vähän niinkuin oikeisiin osoitteisiin. Olen jo pidemmän aikaa lobannut Thandie Newtonin arvostuksen puolesta sarjassa Westworld. Ja kuinkas sitten kävikään... Hän voitti kuin voittikin Emmy-pystin osastaan tulisena, monitahoisena ja voimakkaana Maevena tässä sci-fi-sarjassa. Sen verran hyytävän roolin kyllä Newton vali jostain syvyyksistä, että täysin oikeutettu voitto.

Ja toisen voittajan julistan myös samalla leuhkalla ylpeydellä, nimittäin Claire Foy sai kuin saikin parhaan naispääosan Emmy-pystin sarjasta The Crown. En voisi olla onnellisempi. Näin sen pitikin mennä. Tosin itse vielä kallistuisin The Crownin ykköskauden pariin, kun nyt voitto tuli kakkoskaudesta, mutta ehkä voin leikkiä, että pysti on niinkuin kokonaisuudesta.


Lisäksi näyttelijöistä sympaattisin, Merritt Wever voitti jo toisen Emmy-pystinsä, tällä kertaa sarjasta Godless. Siinä, jos missä, on arvostusta ansaitseva näyttelijä. Jostain syystä, kaikista pysteistään huolimatta, hän ei tunnu saavan oikein kunnon rooleja, ainakaan mistään kunnon produktioista. No, ota näistä sitten selvää. Samasta sarjasta voitti myös Jeff Daniels, joka tuntuu vain paranevan vanhetessaan.

Myös Darren Criss voitti Emmyn ja pidän myös häntä erityisen lahjakkaana.


Tämän vuoden Emmyt olivat vielä jotenkin erityisen anteliaita, sillä tekivät kertaheitolla jopa kolmesta miehestä nyt himoitun, tavoitellun ja kadehditun EGOT-kombon voittajia; John Legend, jolle kyllä soisin kunniaa vaikka millä mitalla, muistaakseni Tim Rice (en muistakaan sitten kuka heppu hän olikaan) ja olisiko ollut Andrew Lloyd Webber (tämän hepun ansiot ovat kieltämättä kiistattomat).

Loput voittajat voitte lukea (hmm... jaksaisinko pistää listaksi tähän alle... Näh!) esimerkiksi täältä.http://www.emmys.com/awards/nominees-winners/2018

...=)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti