28 kesäkuuta 2017

Movie Monday #102 - Lempi Meryl Streep-leffa?


Masennuin eilen, kun mietin, kuinka moni näyttelijä oikeasti osaa näytellä. Toki, useimmilla näyttelijöillä on ainakin pari hyvää roolia ansioluetteloissaan, monilla jopa monta hyvää roolia. Mutta päivän päätteeksi, useimmat kuitenkin päätyvät näyttelemään itseään.

Natalie Portman vetää naamansa aina samanlaiseen ryppyyn. Amy Adams huokailee niin kovaan ääneen, että kuuro vanha pappa teatterin takarivistäkin tietää hänen näyttelevän tosissaan. Anthony Hopkins esittää aina samaa arvokkaan, iäkkään miehen roolia - samoin Michael Caine. Kevin Spacey on oikeastaan aika järkyttävän huono muissa rooleissa kuin ärsyttävissä paskiaisissa. Denzel Washington huutaa niin kovin, ettei kukaan uskalla väittää häntä keskinkertaiseksi, samoin Samuel L. Jackson. Eddie Redmayne on epämiehisempien roolien luottonäyttelijä. Michael Fassbender ja Matthew McConaughey sortuvat vetämään jokaisen roolinsa samalla, ennalta-arvattavalla intensiteetillä - mikä taas tekee heidän työstään tylsää. Bradley Cooper on eksentrinen, Benedict Cumberbatch nörtti, Chiwetel Ejiofor ei osaa näytellä alun alkaenkaan, kuten ei myöskään Michelle Pfeiffer, Paula Patton tai Hugh Jackman. Jennifer Lawrence osaa todella hyvin luonnollisen näyttelemisen, mutta silti kierrättää samoja maneereja. Julianne Moore on mielestäni aina eksynyt samoihin, yläluokkaisen naisen "kupla puhkeaa" -rooleihin. Marion Cotillard on hiljainen, Emma Thompson älykäs. Sandra Bullock on maanläheinen, Michelle Williams ujo.

Itsellä tulee mieleen vain neljä näyttelijää, jotka oikeasti jaksavat yllättää roolisuorituksillaan - joilta ei voi koskaan odottaa mitään, koska he ovat niin monipuolisia. He ovat Leonardo DiCaprio, Cate Blanchett ja Meryl Streep (Jessica Chastain on ehkä matkalla monipuoliseksi, ellei jämähdä nyt samoihin räikeiden naisten rooleihin). En vieläkään pysty sisäistämään, että Julia Child, Violet Weston tai Joanna Kramer ovat oikeasti sama nainen. Jokaisella tuntuu olevan myös vähän oma suosikkinsa Meryl Streep-leffoista. Se on helppo valita, koska roolit ovat niin erilaisia. Omia suosikkeja on Doubtin Aloysius Beauvier, One True Thingin Kate Gulden sekä tietysti Paholainen pukeutuu Pradaan Miranda Priestly.

Mielelläni otan kyllä vastaan ehdotuksia, jos joku osaa heittää jonkun monipuolisen näyttelijän (vaikka epäilen, että sellaista ei näiden nimien ulkopuolelta löydy)

*päivitys: Jake Gyllenhaal
*päivitys (10.4.2018) Nicole Kidman
*päivitys (18.4.2018) Kate Winslet


 ...=)


5 kommenttia:

 1. Oma lempparini Merylin leffoista on Sofien valinta, se on todella riipaiseva.:( Nykynäyttelijöistä yksi hyvä on mielestäni Tom Hardy. Daniel Day-Lewis on myös käsittämättömän muutautumiskykyinen. Harmi että eläköityi näyttelijäntyöstä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi! Olen todella alkanut ihailla kykyäsi tarttua näihin rankkoihinkin elokuviin! Koska itsehän en taas ole pystynyt vielä Sofien valinnan pariin pääsemään (vaikka Netflixissä sekin odottaisi). Totta kai olen Sen Kohtauksen käynyt Youtubesta vaklaamassa ja murruin jo sitä katsoessa ihan täysin. Pahin olotila, mitä leffa on minulle aiheuttanut on kestänyt useita päiviä (esim. Nälkäpeli, Kauna, jopa Titanic), joten siksi joudun aina vähän säännöstelemään itselleni näitä koettamuksia. Kun olen tarpeeksi vahva, sitten annan itseni katsoa taas seuraavan näistä "riipaisevista" elokuvista. Koska kuitenkin rakastan sitä, kun elokuva vaikuttavuudellaan muuttaa koko elämäsi.

   Tom Hardy, Daniel Day-Lewis ja Gary Oldman ovat kaikki näitä saman kerhon brittinäyttelijöitä minun silmissäni, jotka tekevät näitä "sykyrooleja" ja sitä sitten pidetään jumalasta seuraavana näyttelemisenä.

   Poista
  2. Tulipas töykeästi taas tokaistua. Ei siis Hardyssa, Oldmanissa tai Danskussa mitään vikaa missään nimessä ole, päin vastoin - olen pitänyt monista heidän roolisuorituksistaan. Kunhan nyt vain harjoittelen vasta-argumentointia ja ihan oikeasti haluan katsoa kuinka monta näyttelijää oikeasti löydän, jotka täyttäisivät kriteerini. Kiitos siis ehdotuksesta! Hyvä, hyvä!

   Poista
 2. Joo, ei mitään :D Mielipiteitähän on yhtä monia kuin meitä ihmisiäkin :) Oletko katsonut Day-Lewisiltä My left footin? Sitä roolisuoritusta kun vertaa vaikka Viattomuuden aikaan niin onhan siinä muuntautuvuutta...toki sekin on paljolti katsojan silmissä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just näin - en tosiaan ole My Left Footia nähnyt, enkä There Will Be Bloodiakaan, joten kukapa minä edes olen heppua arvostelemaan xD

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...