19 huhtikuuta 2017

Movie Monday #96 - Elokuva, joka mullisti maailmasi?

 Näitä tarinoita kuulee. "Se elokuva muutti täysin näkemykseni maailmasta", "Se elokuva oli niin inspiroiva, että aloin itsekin kannattaa parempaa elämäntapaa", "Tämä elokuva on osa minua"...     Onko teillä elokuvaa, joka olisi tehnyt lopullisen vaikutuksen. Jokin elokuva, jonka tulette muistamaan aina. Sen ei nyt täydy olla mikään aivan jumalallinen, mutta kuitenkin joku, johon ihastuitte ensi sekunneista. Elokuva, joka merkitsee teille enemmän kuin mikään muu elokuva. Mikä elokuva mullisti teidän maailmanne?

 Elokuvia, jotka ovat merkinneet minulle paljon


  1. Tulikärpästen hauta (1988)
    ~ Viimeisin näkemäni elokuva, joka kosketti syvälle. Sinkosi ehdottomasti surullisimpien näkemäni elokuvien listan paalupaikalle, mutta jollain lailla se myös muovasi uudelleen arvomaailmaani. Ehkä nyt elokuvan nähtyäni ymmärrän vielä kattavammin, että lapset ovat aina kaikkien päätösten, tapahtumien keskiössä - tai ainakin pitäisi olla. Jos elämme sellaisessa maailmassa, että vanhat ihmiset ovat valmiita uhraamaan viattomia lapsia omiin tarkoitusperiinsä, elämme sieluttomassa, ihmisyyttä karsastavassa maailmassa.
  2. Moonlight (2016)
    ~ Moonlight palauttaa keskustelut kaiken maailman teorioista takaisin perusasioiden äärelle. Ihmisen syvään kaipuuseen olla rakastettu, olla välittämisen kohteena ja olla jonkun kosketuksessa. Se on myös sydäntä kaivertava muotokuva ihmisestä, joka ei ole kokenut mitään näistä.
  3. I Smile Back (2015)
    ~ Täsmällinen kuvaus, sanoisin, aiheestaan. Elokuva on siinä mielessä lohdullinen, että se kuvaa täyttä anti-sankaria ja välillä itse kukin elämässään tarvinnee muitakin esikuvia kuin täydellisia supermiehiä, jotka päihittävät kaikki tielleen tuleva esteet.
...=)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...