14 huhtikuuta 2017

Movie Monday #95 - Mikä elokuva edustaa parhaiten lempi aikakauttasi?

Englannin kielessä elokuvista puhuttaessa on käytössä nimitys "period piece", joka on siis suoraan ja karkeasti suomennettuna aikakausielokuva. Eli mikä on teidän mielestänne elokuva, joka edustaa hyvin lempi aikakauttanne? Aikakauden ei tarvitse edes olla teidän lempiaikakautenne, jos teillä ei sitä ole tai pidätte jostain elokuvasta, joka tuo esiin hyvin aikakauden, josta ette itse muuten edes välittäisi.

Vastaan nyt ensimmäistä kertaa omaan haasteenantooni.
 Yritän pitää nyrkkisääntönä näissä omissa kysymyksissäni, että en olisi vastannut elokuvaa haasteenannossa, mutta tunnustan, että aina se ei välttämättä ole mahdollista.

Mutta kysymystä kysyessäni itse annoin osviittaa, että lempiaikakausieleffani olisi Geishan muistelmat, mitä se totta kai onkin, mutta rinnalle on saattanut tulla myös muita:


Mieleen tulee kaksi aikakautta: 20-luku ja 60-luku
 
20-luku on totta kai klassinen vastaus tälläisiin kysymyksiin. Kukapa ei pitäisi tästä yltäkylläisyyden jazz-ajasta, täynnä glamouria ja viihdettä? Lempi elokuva, mikä nappaa hienosti kiinni tästä ajasta on The Great Gatsby.

60-luku on vasta hiljattain muodostunut itselle mieluisaksi ajankuvaksi. Ja aion nyt poiketa kaavastani, joka on ollut jyrkkä sen suhteen, että vastaan elokuvia, mutta käännyn nyt television puolelle ja vastaan Ryan Murphyn FEUD: Bette and Joan, joka niin täydellisesti

kuvaa 60-luvun miljöötä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...