18 maaliskuuta 2017

Movie Monday #93 - Kesäfiilis [overwrite] Parhaat näyttelijä-ohjaajakombot

"Onko teillä kesäfiilis-elokuvia? Sellaisia hyvän mielen leffoja, joita katsellessa ajattelee aina kesää? Elokuvat voivat olla minkälaisia tahansa, mutta sellaisia, joita katsellessa teille tulee kesäisen rento fiilis. :)"

Sinänsä tämä haaste on ajankohtainen, sillä viikon sisässä on ollut säässä täysi käänne, mielestäni parempaan suuntaan. Tälläinen +10 Celsius-asteen sää on mielestäni optimaalinen ja sellainen saisi olla läpi vuoden. Ei niin pimeä ja kylmä, että elämä menettäisi merkityksensä, mutta ei niin helvetillisen kuumakaan, että ei saisi hengitettyä. Harmi vain, että nämä välivuodenajat - kevät ja syksy - tuppaavat olemaan lyhyimpiä vuodenaikoja. Mutta olen kuitenkin mielissäni, että tänä vuonna talvi ei venynyt niin saat---- pitkäksi, kuin mitä menneinä vuosina. Talvikin olisi ihan fine, mutta se tuppaa rajottamaan elämää ihan huomattavalla tavalla, kun on liian kylmä, että auto käynnistyisi ja bussipysäkilläkään ei tarkene kyhjötellä, joten sitten sitä vain jähmettyy neljän seinän sisään.

Itse Movie Mondayn haastehan on kopio. Olen tähän kysymykseen jo vastannut täällä.

Siksi otin taas vapaudekseni ylitsekirjoittaa haasteen ja kysyä itseltäni elokuvateollisuuden parhaita näyttelijä-ohjaajakomboja. Ideasta en voi ottaa kunniaa, sillä sitä kysyttiin Indiewiressä, muutama päivä sitten ja harmittelin, että miksei Movie Mondayssa olla kysytty moista. Siksi olen erittäin tyytyväinen, että tälläinen mahdollisuus esitteli itsensä.

Olen aina pitänyt ajatusta siitä, että ohjaajilla on muusansa, kiehtovana. Päällimmäisenä tulee mieleen Uma Thurmanin jatkuva yhteistyö Quentin Tarantinon kanssa tai Jennifer Lawrencen David O. Russellin kanssa. Mutta mitä enemmän tein tutkimusta tästä aiheesta, sitä enemmän huomasin, että samat ohjaajat ja näyttelijät työskentelevät alinomaan keskenään! Hyvin harvalla on siis kuitenkaan mahdollisuuksia nousta ikoniseksi komboksi kuten Martin Scorsese ja Leonardo DiCaprio tai Tim Burton ja Johnny Depp - jolloin sanomalla toisen nimen, tulee heti mieleen toisen nimi.
 
 • Michael Caine & Christopher Nolan
- Ensimmäinen valintani on ehkä ilmiselvin. Rakastan Nolanin työtä, mutta olen vain kyllästynyt puhumaan hänestä, sillä hän on aina vastaus, kun kysytään joltain jotain jostain elokuvista. Mutta Michael Caine on aivan lemppareita ja pidän miten paljon hän sopii Nolanin elokuviin. 
 • Julia Roberts & Garry Marshall
- Henkilökohtainen suosikkini. Heissä on vain jotain kemiaa, mikä saa heistä toisistaan parhaimman irti.
 • Steven Soderbergh & Albert Finney, Catherine Zeta-Jones, Channing Tatum
- Tuntuu, että toistan näissä Movie Monday-vastauksissa aina itseäni ja Soderberghistä olen ainakin puhunut miljoonaan otteeseen, mutta menkööt. Hän on hyvä. Ja valitsee hyvät näyttelijät elokuviinsa.
 •  Jessica Chastain & John Madden
- Tämä extravalinta, sillä en ole nähnyt vielä Miss Sloanea, mutta toivottavasti he työskentelvät vielä uudelleen ja uudelleen - mikäli The Debt oli minkäänlaista osviittaa. Mukaan kun vielä ymppää Helen Mirrenin, niin avot!


Mitä ovat teidän suosikkinäyttelijät ja - ohjaajat, jotka työskentelevät usein yhdessä?

...=)

9 kommenttia:

 1. Martin Scorcese ja Robert De Niro toimi aikoinaan mainiosti. Eikä tuo mainitsemasi Scorsese DiCaprio yhdistelmä ole ollenkaan kehno sekään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti. Haluaisin vain, että Scorsese rikkoisi muottiaan vähän välillä. Hän on vähän juuttunut samanlaisiin historiallisiin draamaeeppoksiin. Haluaisn nähdä romanttisen komedian tai musikaalin, jossa Leo esittäisi pääosaa ja Marty ohjaisi... alta 90 minuuttia.

   xd

   Poista
 2. Werner Herzog/Klaus Kinski. I'll get me coat.

  No sanotaan sitten vaikka Akira Kurosawa/Toshiro Mifune tai Steven Spielberg/ Tom Hanks.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herzog ja Kinski. Siinä vasta varsinainen taistelupari, heh.

   Poista
  2. Ainakin noin metatason puolesta Herzog/Kinski tarjosivat maustetta elokuviinsa.

   Poista
 3. Rupesin miettimään tätä siten, että karsin pois ne ohjaaja/näyttelijä-yhdistelmät joissa jälkimmäinen on sivuosaesiintyjä, koska monella ohjaajalla on tapana palkata varsinkin sivuosiin ennestään tuttuja kavereita, mutta aika usein vaikka henkilö rooliin sopiikiin vaikuttaa se liiaksi siltä kaveripohjavalinnalta. Tällöin valinnaksi olisi saattanut tulla James Cameron ja Bill Paxton.
  Samoin koetin miettiä asiaa siten, että yhteistöitä tulee olla useampi kuin kaksi, kolme jotta he profiloituisivat helpommin duoksi ja etteivät ne elokuvat saisi olal vain jatko-osia toisilleen koska tällöin... no, jatko-osiin helposti ajautuvat samat kaverit.

  Kyllä se varmaan on Martin Scorsese ja Robert De Niro, koska lähes jokainen heidän yhdessään tekemänsä elokuva on lajityyppinsä parhaimmistoa. Kunnia johon kumpikaan ei kovin usein ole erillään yltänyt.

  Herzog/Kinski olisi myös hyvä vaihtoehto.
  Ja vaikka John Wayne ei kovinkaan usein repertuaariaan edes koettanut laajentaa oli hän aivan nappivalinta aina kun John Ford oli ohjaksissa.

  Jos tämä olisi ollut näyttelijä/näyttelijä-yhdistelmä niin vastaus olisi saattanut olla Humphrey Bogart/Lauren Bacall.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä valintoja kaikki.

   Tuli mieleen, että en ole varmaan koskaan nähnyt Robert De Niroa Martin Scorsesen ohjauksessa. Pitänee tehdä asialle jotakin...

   Näyttelijä/näyttelijä -yhdistelmästä vastaus olisi varmaan Jake Gyllenhaal/Anne Hathaway tai tietysti Kate & Leo

   Poista
 4. Mulla olis enemmän noita ohjaaja-säveltäjä tai ohjaaja plus joku muu comboja. Esimerkiksi kaikki missä Sam Mendes - Thomas Newman. Voisin alkuperäisessä kysymyksessä sanoa vaikka Wes Anderson ja Bill Murray, vaikka jälkimmäinen nyt ei teekkään mulle sitä elokuvaa mitenkään erityisesti, hän nyt sattuu vaan olemaan lähes kaikissa ohjaajan teoksissa xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan! Ja ohjaaja-kuvaaja comboja löytyy kanssa! ...kuten Inarritu ja Lubezki

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...