02 maaliskuuta 2017

Movie Monday #92 - Viimeksi näkemäsi

Mikä on viimeisin elokuva jonka katsoit? Tykkäsitkö siitä vai et, tai oletko nähnyt sen ennenkin? Suosittelisitko sitä muille?
Jo pitkään olen jokaisen elokuvan nähtyäni kirjannut sen myös tänne blogiin ja siksi kai tätä blogia ylläpidänkin, että saisin pidettyä paremmin muistissa kaikkia näkemiäni leffoja. Tosiasia vain on se, että jos ei leffasta heti niitä ajatuksia pistä ylös, niin ennemmin tai myöhemmin se unohtuu mielestä. Sinänsä siis tälläiseen haasteeseen vastaaminen on toisarvoista minulle, sillä kaikki näkemäni elokuvat viime vuosien ajalta löytyy kirjoitushistoriastani.

Voisinkin vastata tähän kysymykseen viimeisimmällä elokuvalla, jonka olen ostanut. Lopetin oikeastaan DVD-leffojen ostaamisen sekunnilleen silloin kuin suoratoistopalvelut oikeasti alkoivat pyörimään kunnolla ja Netflix sai valikoimansa tarpeeksi laajaksi ja tietenkin siis silloin, kun Netflix-tilauksen aloitin. Mutta pari kuukautta sitten koin, että minun oli vain pakko ostaa omaksi kopio Spotlight-nimisestä elokuvasta paikallisesta Prismasta. Se voitti viime vuonna parhaan elokuvan Oscarin ja siksi odottelin sitä Netflixiin, mutta syystä tai toisesta sitä ei sinne katsottu varmaan tarpeeksi arvoiseksi leffaksi, joten päätin äänestää penneilläni ja tukea leffaa ihan fyysisellä kopiolla. Outoa on kuitenkin se, että samanvuotinen The Big Short -leffa Netflixistä löytyy, eikä se mitään parhaan elokuvan Oscaria voittanut. Haluaisin kyllä haastatella ihmistä, joka päättää Suomen Netflixin sisällöstä. Joka tapauksessa, Spotlight oli elokuva, joka oli vain pakko nähdä uudelleen ja vielä selkeämmin saada kuva, kuinka törkeän hyvin se on tehty. Ja nyt se löytyy hääppöisestä DVD-kokoelmastani.

...=)

4 kommenttia:

 1. Mie veikkaan ettei tota ole saatu sinne vain sen takia, että leffa saattaa studionsa mielestä vielä "myydä" eli ei kannata laittaa suoratoistopalveluun kun ihmiset on valmiita vuokraamaan/ostamaan/kaäymään leffassa nähdäkseen viime vuoden "parhaan" leffan.

  Samasta syystä Revenantia ei vielä nähdä suoratoistoissa kun se on vielä ehkä niin "high profile" leffa. Big Short sensijaan ei varmaankaan enää ole sen arvoinen etteikö olisi kannattanut myydä oikeuksia.

  Ja esim se, että Batman V Superman tuli sinne on varmaankin juuri se, että Warner Bros. yrittää hyvitellä "epäonnistunutta" leffaansa ja saada mahdollisimman monet vielä mnukaan DC-hype junaan... :)

  Usko tai älä niin varmaan loppuvuodesta Spotlight ilmestyy Netflixiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa! Mielenkiintoinen teoria, johon taidan tyytyä, kun ei muutakaan saatavilla ole. Netflix on niin pirun hiljainen kaikessa tiedotuksessaan. Eivät edes julkaise tilastojaan, kuinka paljon jotain sarjaa/leffaa on katsottu!

   Ja itse asiassa sen takia leffan ostinkin, että Murphyn lain mukaisesti, se tulisi Netflixiin tyyliin seuraavana päivänä... Lol :DD

   Poista
  2. Itse asiassa Ruudukko taitaa olla juurikin oikeilla jäljillä! Ja mitä pikavilkaisulla katsoin niin Spotlight olisi ainakin Itunesissa ja Amazonissa vuokralla, joten voi olla, että niin kauan kun ne siellä niin ei raaskita laittaa muualle kuin vastaaviin. En myöskään tiedä miten noissa sopimukset menee, saako olla missä muualla, jos on jo yhdessä paikassa

   Poista
  3. Kyllä Viaplayssa ja Netflixissä ainakin kiertää samat leffat.

   Mutta mielenkiintoista olisi kyllä päästä kärpäseksi kattoon näiden suoratoistopalveluiden neuvotteluhuoneisiin. Aikamoinen lakipykäläviidakko taitaa olla kyseessä...

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...