21 joulukuuta 2016

Ride Along 2 (Ride Along 2)

En ole nähnyt ensimmäistä osaa. Mutta sanon tämän silti: yllätyin positiivisesti, kuinka paljon pidin tästä. Ice Cube ei ole koskaan kuulunut suosikkeihin, sillä minusta hänen yhden ilmeen näytteleminen on vähän kulutettu jo, mutta nähtävästi, kun hänen ympärilleen saadaan tarpeeksi osaajia, hänestä tulee ihan ok tälläisessä komediassa, jossa hänelle voi nauraa. Silti hän on selvästi heikoin lenkki koko elokuvassa.

Juoni on yksinkertainen. Ice Cube on kokenut rikosetsivä Atlantassa, jonka kontolle yllätys, yllätys päätyy poliisipiirin uuden tulokkaan Kevin Hartin opastaminen. Hart on tietysti ihan tunari. Kun kaksikolle aukeaa keikka Miamista, Ice Cube vastentahtoisesti raahaa Hartin mukaansa, ja yllätys yllätys, altavastaaja näyttääkin konkarille närhen munat. Kevin Hart on myös menossa naimisiin ja yks kaks yllättäen tuleekin kiire takaisin häihin ja sitä sitten jännätään, että ehditäänkö. Olivia Munn on Miamin poliisipiirin rikosetsivä. Benjamin Bratt on pahis.

Buddy cop-genre on kulutettu melkein loppuunsa asti, mutta syystä. Se toimii. Minua itseäni ei ainakaan haittaa tietty kliseisyys tai ennalta-arvattavuus, kunhan komedia on hauska. Ja Ride Along 2 on todella mukiinmenevä. Ääneen sain nauraa ja muutenkin liian usein löydämme itsemme television äärestä iltaisin, kun mieli tekisi katsoa jotain hauskaa ja kevyttä ja sellaista ei löydä tikullakaan. Lisäksi kun aina uusi sukupolvi löytää tiensä tämänkin genre-elokuvan luo, niin eihän se niin ollen ole kulunut, joten miksi ei.


Veikkaan, että Kevin Hart on sellainen hahmo, josta joko tykkää tai sitten ei. Minulla ei ole mitään häntä vastaan. Siksi katson varsin mielelläni hänen temmellystään tälläisessä komediassa. Mutta teille Hartista piittaamattomille, en todellakaan suosittele, sillä tässä häntä saa aimoin annoksin. Benjamin Bratt on loistavasti roolitettu tuollaisen miehekkään auktoritäärisen pahiksen rooliin, joka naurattaa ihan vain siksi, että Bratt on niin ilmiselvä näyttelemisessään. Häntä ei hienovaraiseksi voi syyttää. Olivia Munn nyt on tyttöystävä -roolissa, mutta pääsee sentään pieksemään pahiksia.

Tämän vuoden The Tree of Life. Oho, eikun... No, jotain sinne päin. Ota tai jätä.

...=)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...