11 joulukuuta 2016

Movie Monday #85 - Paras kotimainen

"Enää ei puhuta Oscareista tai muista kansainvälisistä leffoista, vaan nostetaan keskusteluun kotimainen elokuva! Tällä viikolla haaste on yksinkertainen, muttei välttämättä niin helppo. Kysymys kuuluu: mikä on sinun suosikkisi kotimaisista elokuvista?"

Mistä edes aloittaa? Sanomattakin lienee selvää, että vanhojen Suomifilmien voittanutta ei ole. Tauno Palo ja Ansa Ikonen edustavat sitä Suomea, jonka me kaikki tunnemme ja rakastamme. Senkaltaista suoraselkäisyyttä ei maailmalta löydä, kuin koto-Suomen totuudenmukaisista filmeistä. Kaikkein rakkain klassikkoni on tietysti Tuntematon sotilas. Ja nyt puhun siis Edvin Laineen alkuperäisestä versiosta. Kahdeksankymmentäluvun Mollbergin versio on täyttä kuraa. Siitä olen kylläkin ylpeä, että nykyäänkin Suomessa osataan tehdä esimerkiksi Komisaario Palmun veroisia elokuvia ja viime vuosina Suomen elokuvakulttuuri onkin kukkinut upeilla teoksilla kuten Postia pappi Jaakobille (2009), Valkoinen kaupunki (2006), Tummien perhosten koti (2008) sekä Napapiirin sankarit (2010).

Tai sitten ei.

Oikean vastaukseni voi lukea aiemmasta haasteesta: http://cinemalozenge.blogspot.fi/2015/09/movie-monday-21-from-finland.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...