01 joulukuuta 2016

Critics' Choice Awards Nominations 2016


Kuinka satuinkaan avaamaan Facebookin kaksi minuuttia ennen kuin huomasin, että Entertainment Weeklyn Facebook-sivuilla alkoi livelähetys näiden ehdokkaiden julkistamisesta. Muutoin olisi mennyt koko juttu ohi. Viime vuonna tosiaan nämä ehdokkuudet julkistettiin vasta 14. päivä ja tänä vuonna ilmeisesti koko gaala aiotaan rynniä läpi ennen sitä (11. päivä). Sinänsä ihan tervetullut muutos, että tämän vuoden gaala pidetään oikeasti tänä vuonna. Kun esimerkiksi jotain Oscareita joutuu odottamaan kaksi kuutautta vielä seuraavankin vuoden puolelta. Mutta se ongelma tässä tietty on, että esim. joku Passengers jäi nyt sitten täysin ilman ehdokkuuksia, kun ei se ole vielä edes tullut ensi-iltaan. Silti uskon, että nämä ehdokkuudet ennakoivat aika hyvin Oscar-ehdokkuuksiakin. Edellisvuonna askartelemani kuva pitää edelleenkin paikkaansa, että aika hyvin nämä viisi palkintoa tukevat toisiaan.

Billy Crudup ja Greta Gerwig molemmat
tähdittävät sekä 20th Century Womenia,
että Jackieta. Monilla muilla näyttelijöillä
on tänä vuonna myös kaksi munaa korissa:
Amy Adams (Arrival, Nocturnal Animals),
Janelle Monae (Hidden Figures, Moonlight),
Andrew Garfield (Silence, Hacksaw Ridge),
Naomie Harris (Moonlight, Collateral Beauty), 
Viime vuoteen poiketen kuitenkin, (en mene vielä sanomaan mitään, mutta,) en ehkä ole ihan niin aallon harjalla elokuvien ja palkintojen suhteen. Lähinnä tarkoitan siis sitä, että ainakaan etukäteisaikomuksenani ei ole mennä katsomaan ihan jokaista Oscar-kuvaa. Kaksi viime vuotta olen sitä tehnyt ja olen siitä todella ylpeä kuinka hyvin jaksoin näitä Oscar-kuvia käydä katsomassa ja tätä Oscar-kisaa analyoida, mutta nyt varovainen epäilykseni on, että tänä vuonna seuraan kisaa etäämpää, enkä niin ikään katsoisi jokaista ehdokaselokuvaa. Muutama suosikki minulla tietysti on, minkä toivottavasti pääsen bongaamaan ja liputan sitten niiden puolesta gaalailtanakin. 
Ehdokkuuksiin:
Paras naissivuosa:
 • Greta Gerwig :: 20th Century Women
 • Naomie Harris :: Moonlight
 • Viola Davis :: Fences
 • Nicole Kidman :: Lion
 • Michelle Williams :: Manchester by the Sea
 • Janelle Monae :: Hidden Figures
- 20th Century Women on yksi omista ennakkosuosikeista. Sen on ohjannut sama nero kuin jumalaisen Beginnersin vuodelta 2011 ja pääosassa on kolme näyttelijätärtä, joiden rooleja sanotaan voimakkaiksi. Odotukset ovat korkealla. Veikkaan kuitenkin tässä kategoriassa (myös Oscareissa) voittajaksi Viola Davisia. Fencesin traileri antoi minulle kylmimmät väreet, mitä olen koskaan tainnut trailerista saada. Ja sen lisäksi Davis kantaa nyt sitä samaa viittaa, millä esim. Julianne Moore ja Leo DiCaprio ovat viime vuosina pystinsä saaneet, eli on saanut ehdokkuuksia, mutta häpeällisesti ei ole vielä voittanut. (Davis muuten nimettiin kaikkien aikojen parhaimmat näyttelijät listalle Meryl Streepin ja Katherine Hepburnin viereen, että Davisilla on jos jonkinlaista momentumia ja jalansijaa Hollywoodin arvostuksesta). Muita varmoja Oscar-ehdokkaita sanoisi olevan Nicole Kidman, Michelle Williams ja Noamie Harris. Gerwigin ehdokkuudesta en ole vielä varma.

Moonlight on indie-tuotantoa ja nopeasti noussut
vuoden ylistetyimmäksi elokuvaksi. Sitä
on kiitelty erityisesti siltä kannalta, että
se pitkästä aikaa kuvaa
afroamerikkalaisen kulttuurin
ja identiteetin aidosti valkokankaalla.
 
Paras miessivuosa

 • Dev Patel :: Lion
 • Mahershala Ali :: Moonlight
 • Jeff Bridges :: Hell or High Water
 • Michael Shannon :: Nocturnal Animals
 • Ben Foster :: Hell or High Water
 • Lucas Hedges :: Manchester by the Sea
-Mahershala Alia povataan jo nyt Oscar-voittajaksi ja sitä kannatan minäkin. Olen ollut hänen faninsa siitä lähtien, kun hänet House of Cardsista ensin äkkäsin. Moonlight on myöskin ollut vuoden suurimpia kriitikoiden ihailun kohteita ja se tulee olemaan vahvoilla Oscar-ehdokkuuksissa. Pahin kilpailija Alille on varmasti Jeff Bridges.

Paras naispääosa

 • Amy Adams :: Arrival
 • Annette Bening :: 20th Century Women
 • Natalie Portman :: Jackie
 • Emma Stone :: La La Land
 • Ruth Negga :: Loving
 • Isabelle Huppert :: Elle
Minulla ei ollut paljonkaan odotuksia
Lion-elokuvaa kohtaan. Lähinnä, koska
sen juoni kuulostaa keskityltä.
Tarina on kuitenkin tositapahtumiin perustuva.
-Olen iloinen, että tässä kategoriassa meni alkusyksystä tekemäni veikkaukset jokseenkin oikein. Ruth Negga on ehdolla, Natalie Portman, Emma Stone, Amy Adams. En tosin usko Adamsin mahdollisuuksiin Oscareissa, mutta se jää nähtäväksi. Uskon, että hänelle käy "Jessica Chastainit" eli kuten yksi vuosi Chastainilla oli joku kolme mahdollista ehdokkuusroolia ja sitten hän ei saanut ehdokkuutta yhdestäkään niistä. Tällöin hänelle annetut äänet ovat vähän niin kuin jakaantuneet kolmen elokuva kesken eli yhdestäkään ei tarpeeksi. Vahvaksi ennakkosuosikiksi povaan Emma Stonea La La Landista, mutta myös Annette Bening ja Isabelle Huppert ovat vahvoilla.

Paras miespääosa

 • Casey Affleck :: Machester by the Sea
 • Ryan Gosling :: La La Land
 • Denzel Washington :: Fences
 • Joel Edgerton :: Loving
 • Andrew Garfield :: Hacksaw Ridge
 • Tom Hanks :: Sully
-Pitkästä aikaa olen innoissani myös miespääosan kategoriasta (yleensä se on niin tunkkainen täynnä vanhoja, monta kertaa jo voittaneita miehiä, tylsissä rooleissa), tänä vuonna roolisuoritukset ovat oikeasti mielenkiintoisia lupaavilta nuorilta näyttelijöiltä, kuten Andrew Garfield, Joel Edgerton, Ryan Gosling, Casey Affleck. Affleckille sitä voittoa povataan, mutta haluaisin ajatella, että se menisi Garfieldille tai Goslingille. Eniten olen kuitenkin iloinen Edgertonin huomiosta (mahdollisesta Oscar-ehdokkuudesta), sillä olen seurannut hänen uraansa sillä silmällä aina The Great Gatsbystä lähtien ja olen aina ajatellut, että hänessä on sitä jotain.



Manchester by the Sea-elokuvaa odotan
ehkä eniten. Harvoin olen kuullut näin
paljon ylistystä yhtä elokuvaa kohtaan.
Nicole Kidman sanoi, että oli itkenyt elokuvan
jälkeen niin, ettei ollut päässyt ylös sängystä.


...=)





2 kommenttia:

 1. Ihanaa että raportoit näistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin :D

   Ja vielä ihanampaa että jotakuta (lue: sinua) jaksaa kiinnostaa nämä raportoinnit :DD

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...