12 joulukuuta 2016

Critics' Choice Awards 2016Erittäin outoa kyllä jo juhlia tämän palkintogaalan voittajia, kun muiden palkintojen ehdokkaitakaan ei ole vielä julkistettu...

Veikkaukseni menivät kuta kuinkin oikein. Ainoa yllätys oli Natalie Portmanin voitto parhaasta naispääosasta elokuvalle Jackie. Olin satavarma, että pystissä olisi jo Emma Stonen nimi kirjoitettuna. Tämä nyt sitten asettaa varjon myös Oscar-kisalle. Voi olla Nataliella on toinen pystinsä jo tähtäimessään kun Emma -parka ei ole saanut vielä ensimmäistäkään. Surkuhupaisintahan tämä on Annette Beningille, joka tunnutaan kaivettavan jostain naftaliinista vain hävitäkseen aina samoille naisille. Hän hävisi Hillary Swankille sekä vuonna 1999 että 2004 ja on jo kertaalleen hävinnyt Portmanille vuonna 2010.

Illan suuria voittajia oli yllättäen Ryan Reynolds. Hän kipaisi lavalla kahdesti; ensin voittaen palkinnon parhaasta komedianäyttelijästä (Deadpool) ja sen lisäksi nappasi kouraansa EW-lehden sponssaaman "Entertainer of the Year"-pystin. Lisäksi hän oli ehdolla vielä parhaan toimintanäyttelijän voittajaksi (Deadpool), mutta sen sentään hävisi.

Illan suurin voittaja oli La La Land (minkä takia vieläpä Stonen häviö kirpaisi) ja tv:n puolella syksyn suurin sarjauutuus Westworld nappasi pystejä.

Gaalan juontajana toimi T.J. Miller, jonka voi bongata mm, tulevasta Firman pikkujoulut-rainasta. En osaa vielä oikein sanoa hepusta mitään. Ensireaktio on ärsytys, mutta ensireaktio harvoin kertaa mistään mitään.

COVERAGE:


Jackie olisi jo muutenkin erittäin uhkaava palkintosampo (taattua biopic-kamaa), mutta tuottajat (mukaan lukien Darren Aronofsky) ovat saaneet sitä luotsamaan tämän hetken kuumimman ohjaajauutuuden Pablo Larrainin, joka on ilmeisesti muokannut materiaalista jotain jumalasta seuraavaa ja kriitikot ovat langenneet hänen ja tämän teoksen edessä. Itse vain satun olemaan sitä mieltä, että jos nimesi ei ole Cate Blanchett, kahdesta Oscarista on turha unelmoida. Se on vähän tylsää, eikö? Etenkin taas ottaen huomioon, että joku Amy Adamskin on jo niin monta kertaa vain kerännyt pakollisen ehdokkuutensa ja poistunut takavasemmalle kertaakaan voittamatta.


Kuten viimeksi sanoin, Machester by the Sea on ehkä koviten odottamani leffa ja olen niin iloinen, että Affleck voitti. Uskonpa, että hänen tiellään Oscar-voittajaksi ei enää kovin montaa estettä ole. Michelle Williamskin varmasti olisi oman kategoriansa voittaja, jos hänen vastustajanaan ei olisi Viola Davista. Oscareissahan ehdokkaita on vain viisi (tässä gaalassa niitä on kuusi) ja poistippuvan nimen uskon olevan Tom Hanks.


Jos Mahershala Ali on mielestänne vaikea nimi, niin koittakaapa Mahershalalhashbaz Alia, joka on hänen oikea nimensä, mutta yleisönsä kiitokseksi hän on lyhentänyt sen helpommaksi. Hänen tapauksessaan uskon asian olevan jo loppuun käsitelty. Alkakaapa vain harjoitella sanomaan "Oscar-voittaja Mahershala Ali"


Tästä lineuppista uskon Oscareihin mennessä poistippuvan Jenelle Monaen. Davisia voi myös jo alkaa tituleeraamaan Oscar-voittajaksi. Uskon myös, että Naomie Harris vetää aika kovan roolin Moonlightissa, mutta jostain syystä hän ei ole saanut niin paljon Oscar buzzia alleen kuin Davis tai Michelle Williams esimerkiksi. Nicole Kidmanin uskon putoava siihen leiriin joka saa ehdokkuuden kaikkiin palkintoihin mutta ei voita niistä yhtäkään. Greta Gerwigin tapaus on mielenkiintoinen. Hän on kierrellyt Hollywoodin reunoja jo monta vuotta vakiinnuttaen itsensä Amerikan tämän hetken indiescenen kuningattareksi ja Noah Baumbachin muusaksi. Voi olla, että nyt hän on vasta viimein löytänyt roolin, jossa mainstreamkin voi häntä katsoa kuorsaamatta. Samaan hengenvetoon voin paljastaa, että en hirveästi pidä Greta Gerwigistä. Michelle Williams on myös vähän liian hiirulainen, että voisin oikeasti ajatella hänestä enemmän kuin, että hän on vain Michelle Williams. Suurin paljastukseni taitaa kuitenkin olla, että minusta Isabelle Huppert on täysin yliarvostettu. Hänen jäisen puinen ilmeensä ei tee minuun vaikutusta. Etenkin kun ottaa huomioon, että se on hänen ainoa ilmeensä. 


 • PARAS ELOKUVA: La La Land
Damien Chazelle on kyllä viime vuosien kuumimpia ohjaajalupauksia ja vielä varsin nuorella iällään olisi hienoa, jos päätyisi La La Landin kanssa voittamaan parhaan elokuvan ja ohjaajan pystit. La La Land on vielä niin virkistävän erilainen elokuva kisaamaan näistä tärkeimmistä pysteistä. Usein musikaalit pyörivät vaan siellä puvustuksen ja sävellyksen kategorioissa.

 • BEST YOUNG ACTOR: Lucas Hedges
Pidän hänen nimensä lausumisesta, jostain kumman syystä. "Lucas Hedges" - kuulostaa ihan elokuvatähden nimeltä. Minulla ei ole kuin elokuvan traileri jonka perusteella arvostella, mutta jo sen takia voisin antaa hänelle pystin jos toisenkin.

 • BEST ACTING ENSEMBLE: Moonlight
En tosiaan voi liikaa painottaa kuinka paljon tätä elokuvaa on kehuttu. Se on kerta heitolla laukaissut muun muassa Trevante Rhodesin uran. Elokuvaa on kuvailtu kuin totuudenmukaiseksi otannaksi nykyaikaisen mustaihoisen amerikkalaisen miehen elämästä ja elokuva ilmeisesti vangitsee tämän puolen Amerikkaa, kulttuureineen ja ilmapiireineen. Kuulostaa myös erittäin rankalta elokuvakokemukselta.

 • BEST DIRECTOR: Damien Chazelle
Minä en ihan suurimpien ihailijoiden joukkoon Whiplashin kohdalla lukeutunut, vaikka sitä hyvänä elokuvana pidinkin. Silti mietin, että ratsastaakohan Chazelle vielä koko Whiplash-humun avulla, vai onko La La Land oikeasti niin hyvä? Vai onko kyseessä pahimman luokan juttu, että koko mies on vähän ylihypetetty?

 • BEST ORIGINAL SCREENPLAY (TIE): Chazelle (La La Land) & Kenneth Lonergan (Manchester by the Sea)
 • BEST ADAPTED SCREENPLAY: Eric Heisserer (Arrival)
Siinä nimi, jonka lausumisesta en puolestaan pidä: "Eric Heisserer"

 • BEST CINEMATOGRAPHY: Linus Sandgren (La La Land)
 • BEST COSTUME DESIGN: Madeline Fontaine (Jackie)
 • BEST ANIMATED FEATURE: Zootopia
 • BEST ACTION MOVIE: Hacksaw Ridge
 • BEST ACTOR IN AN ACTION MOVIE: Andrew Garfield (Hacksaw Ridge)
 • BEST ACTRESS IN AN ACTION MOVIE: Margot Robbie (Suicide Squad)
 • BEST COMEDY: Deadpool
 • BEST ACTOR IN A COMEDY: Ryan Reynolds (Deadpool)
 • BEST ACTRESS IN A COMEDY: Meryl Streep (Florence Foster Jenkins)

Loput voittajat voi lukea täältä: http://variety.com/2016/film/news/critics-choice-awards-2016-winners-list-1201939419/

Sidenote: aina kun lähden fotarilla sökertelemään jotain, päädyn aina samanlaiseen kädenjälkeen... Visuaalinen ilme on nyt sitten aika lailla leimaantunut tuollaiseksi. Piditte siitä tai ette.2 kommenttia:

 1. En edes yritä lausua tuota Alin etunimeä. Menee kieli väkisin solmuun...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, en pystynyt minäkään. Kirjoitusasunkin kopioin wikipediasta, jos olisin sitä itse ruennut naputtelemaan niin aikalailla väärinhän se olisi mennyt (siis hänen oikea nimensä). Taiteilijanimi minulta luontuu jo ihan keposesti. Tosin alkujaan lausuin sen väärin, luulin että painotus olisi SHA -äänteessä, kun oikeasti se onkin HER -äänteessä.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...