18 marraskuuta 2016

Diana (Diana)

Elokuva on huono. Varmaan kahta kertaa kamalampaa Lady Dianasta välittäneille, nähdä hänet kuvattuna tälläisena kiimaisena minkkinä, joka määrittää elämänsä vain miesten kautta. Elokuvan lukuisat turhat kohtaukset saavat katsojaa raapimaan päätä, että mikäköhän tarkoitus tälläkin oli. Muutenkin elokuvan arkki hakee merkitystään. Miksi meille haluttiin näyttää Dianan kaksi viimeistä elinvuotta, kun mitään näennäisesti tärkeää ei juuri tapahtunut...? Ymmärrän, että tässä haluttiin kuvata Diana onnellisena, hänen suhteensa pakistanilaiseen kirurgiin kautta, mutta kuvaus tästä jää erittäin tyngäksi. On vaikea samaistua tämän pariskunnan ongelmiin kun ne tuntuvat niin heppoisilta, etenkin kuvattuna palatsi- ja huvijahtielämän rinnalla.

Naomi Watts esittää Englannin kuninkaallisten suosituinta prinsessaa, Dianaa, joka teki lähtemättömän vaikutuksen ympäri maailmaa. Häntä siteerattiin maailman kuuluisimmaksi naiseksi. Hänen karismastaan on puhuttu paljon. Tämä elokuva valottaa hieman sitä taakkaa, mikä häntä seurasi jatkuvien salamavalojen välkkeessä. Valitettavasti elokuva tyytyy vain riipaisemaan tätä aihetta pinnalta. Tärkeämpänä pidetään kiiltokuvamaista otetta Dianan luksuselämään ja tämän elämän miehiin. Diana määritellään lopulta juuri sellaisena, jota vastaan hän yritti taistella.

Naomi Watts ei ole huono näyttelijä. Sen näkee jopa tästä roolisuorituksestaan. Käsikirjoitushan on ihan kamala. Watts joutuu todella taistelemaan saadakseen jotain eloa aivan kamaliin reploihin kuten "I am a princess and I get what I want" - siinä kuitenkaan onnistumatta. En syytä Wattsia millään lailla. Hänen karismansa tekee tästä naisesta jotenkin siedettävän, vaikka se on vaikeaa. Hänet laitetaan juoksemaan kuin mikäkin hempukka pitkin Lontoon katuja jonkun yhden äijän reppanan takia tai flirttailemaan kuin kolumbialainen katuhuora.


Vielä järkyttävämmin epäonnistuu Naveen Andrews. Hän on ilmeisesti siinä luulossa, että pitämällä hänen kasvonsa peruslukemilla kohtauksesta toiseen, katsoja jotenkin pystyisi maagisesti lukemaan hänen ajatuksensa. On kuin hän ei välittäisi mistään mitään. Kammottavan tylsää näyttelemisessä niinkin tärkeässä roolissa, jossa hänen täytyisi saada katsojan sympatiat puolelleen, jotta Dianan säälittävästä rakkauden sokeasta huohotuksesta tämän miehen perään saisi edes jotan tolkkua.

Ikonin kuvaaminen on varmasti rankkaa. Minä en edes erityisemmin välitä Lady Dianasta tai hänen elämästään. Tämän elokuvan ansiosta ei hän ainakaan uusia faneja liiemmin saa. Koko elokuva on hirveän hätäisesti kuvattu ja monet asiat jäävät täysin ilman asiayhteyttä. Meille ei selitetä puoliakaan elokuvan hahmoista eikä miksi Diana elokuvan lopussa päätyy soittelemaan itse paparazzeille, kun koko elokuvan alun käyttää niiden pakoon juoksemiseen. On myös säälittävää, että hänet kuvataan kuin minä tahansa elokuvan naisarkkityyppinä, joka määritellään vain mieheen lääpällään olevana, rationaalisia päätöksiä tekemään kykenemättömänä hempukkana, uhrina.
...=)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...