30 lokakuuta 2016

Tim Burtonin painajainen ennen joulua (The Nightmare Before Christmas)

"Kurpitsakuningas kyllästyy halloweenin järjestämiseen. Hän eksyy kaupunkiin, jossa juhlitaan joulua, ja päättää ottaa jouluvalmistelut kaupunkinsa vastuulle" [lähde: Leffatykki]

Oli pakko ottaa tuo juoniseloste Leffatykista, kun niin iskevästi se siinä todettiin kahdella lauseella. Totta puhuen, en olisi edes Leffatykin puolelle mennyt eksyilemään, jos en sieltä jatkuvasti joutuisi tarkastamaan näitä elokuvien suomennoksia!!

Eniweis... Halloween taitaa olla vuosi vuodelta suositumpi Suomessakin? Minäkin vietin ensimmäistä kertaa elämässäni kavereiden kanssa Halloweenia ja tietenkin se tapahtui leffaillan muodossa. Katsoimme tämän ja toisen Burtonin leffan: Sweeney Toddin.

Muistelin, että olisin nähnyt tämän ennenkin ja ihan yhtä sekavat fiilikset oli leffasta sillonkin. En hirveästi pidä tästä elokuvasta. Ihan vain siksi, että juoni on tooooodella ohut. Ja silti leffassa tapahtuu yhtä sun toista. Oma aikansa menee ihan vain siihen, että tottuu tähän burtonilaiseen visuaalisuuteen. Muutenkaan Burton ei valitettavasti kuulu suosikkeihini, sama ongelma tuntuu olevan kaikissa elokuvissaan: visuaalisesti ihan kivoja, mutta sisällöltään olemattomia. Osaan arvostaa hienosti tehtyjä elokuvia vain tiettyyn pisteeseen asti, mutta täytyisi niissä silti olla jotain, mikä pitää katsojan mielenkiinnon yllä. Kuvakikkailuissa on myös se ongelma, että missä vaiheessa uskottavuus häviää kiiltokuvan tieltä kokonaan pois.

Sitten tässä vielä sorrutaan kardinaalisyntiin - keskityään ulkokuoreen niin paljon, että sisin unohdetaan. Tietyssä kohdin halusin heittää jotain televisiota päin ja huutaa, että ei näin! Tietyt hahmojen valinnat eivät käyneet järkeen ja esimerkiksi tämä Sallyn hahmo jäi niin irrationaaliseksi sivuhahmoksi, jonka monesta hetkestä ei ottanut erkkikään selvää. Välillä se nukkui jossain portin pielessä ja välillä käveli muitta mutkitta takaisin vangitsijan luokse - ärsyttävää!

Jäi myös kalvamaan mieltä, että mitä sen sydän-oven takaa olisi löytynyt?

btw. Tim Burton ei suinkaan ohjannut tätä elokuvaa......=)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...