31 lokakuuta 2016

Movie Monday #81 - Uusi Oscar-kategoria

"Mikä on sellainen elokuvanteon osa-alue, joka mielestänne ansaitsisi enemmän huomiota? Minkälainen palkinto gaalasta puuttuu?"

Olen luonnollisesti pohtinut asiaa paljonkin. Helppo vastaus olisi, että parhaan näyttelijäkaartin Oscar-palkinto puuttuu - kun esim. SAG-palkinnot palkitsevat myös näyttelijäkaartin olisi sellainen kiva myös Oscareissa. Mutta sitten kun miettii syvemmälti, tulevat ongelmat pintaan. Oscar on kuitenkin Oscar juuri sen statuksen vuoksi. Näyttelijälle on iso juttu voittaa Oscar. Pian kaikki, ketkä vain olisivat tarpeeksi hyvässä seurassa voisivat kutsua itseään Oscar-voittajaksi? Ei se kyllä toimisi.

Mikä puolestaan olisi minusta hyvä uusi kategoria, lainaisin Golden Globe-gaalasta, jossa palkitaan erikseen komeediset ja dramaattiset roolisuoritukset. Tässä kohdin puhutaan kuitenkin täysin erilaisesta näyttelemisestä ja usein koomiset roolisuoritukset eivät saa ansaitsemaansa arvostusta, kun sydäntäriipivät draamalliset suoritukset porhaltavat ohi Oscareissakin joka kerta. Erikseen siis Oscar komedian roolisuorituksille!

The Revenant, Room, The Danish Girl, Bridge of Spies
Voiko näitä edes verrata komedioihin?

...=)

7 kommenttia:

 1. Joku aika sitten uutisoitiin siitä, että pitäisikö olla 'paras stuntti' kategoria. Mun mielestä se olisi oikeasti ihan hyvä kategoria ja mielenkiintoinen. Joka vuosi voisi olla muutama stuntti ehdolla jostain hienosta ja vaativasta stuntista jossain leffassa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta mites sen sitten arvioit? Stuntinhan idea on, että sitä ei kukaan näe...

   Poista
  2. Niin on erikoistehosteidenkin jos tarkkoja ollaan :D musta olisi ihan hienoa, että arviointina olisi juuri se että kuinka haastava/vaarallinen se stuntti oli tehdä. Ei mikään sellanen jonkun persettä esittänyt vaan jostain toiminta leffoista joissa on ollut joku siisti kohtaus, jossa jonkun double on tehnyt sen stuntin hienosti ja uskottavasti.

   Ei sen tarvitse olla sen massiivisempi palkinto kuin just joku erikoistehosteet tai äänimiksaus. Sellanen että muutama kaveri saisi ehdokkuuden joka vuosi ja olisihan se hauska nähdä "kulissien taakse" nopealla esittelumontagella, että kuinka stuntti valmistautu/meikattiin/suoritti :D

   Mulle ei oo mitenkään ongelmallista kuvitella että miten ton voisi arvioida. :D Tai siis kun nää tyypit kuitenkin riskeeraa henkesä sen eteen ettei Leonn tai Hardyn tarvii :D

   Poista
  3. Vai johtaisiko se sitten siihen, että stunt-näyttelijät ruettaisiin tyyliin uhraamaan aina vain vaarallisempiin ja vaarallisempiin stuntteihin, jotta saataisiin joku patsas ja se vähäinen turvallisuus mitä ehkä on tähän asti pidetty yllä, heitettäisiin romukoppaan...

   Poista
  4. Vaikka yleensä olen tosi pessimistinene niin tällä kertaa en jaksa uskoa että siinä kävisi noin :)

   Poista
 2. And the Oscar for best catering goes to... :D

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...