24 elokuuta 2016

The Fall Is Coming


Tapanani on yleensä joka syksy ollut vähän julistaa mennyt blockbuster-kesä päätökseensä ja juhlistaa syksyn ja siten elokuvafestivaalien ja palkintokauden alkua. Tohkeissani olen aina pauhannut tulevista uusista draamoista ja mahdollisista palkinto-suosikeista, joten miksi tämä vuosi olisi yhtään erilaisempi. Saatampa muutaman veikkauksenkin jo kehiin heittää...

Joka tapauksessa, syksyn tietää saapuneen siitä, että uusien, hienojen trailereiden määrä ylittää sietokykyni siinä suhteessa, että niistä on pakko päästä purkamaan vähän ajatuksia ylös. Olen intoa täynnä muutamista tulevista leffoista eritoten. Naurahtelen täällä vaan itselleni, tajutessani kuinka useimmat intoilee läpi pitkän talven tulevan kesän satojen miljoonien dollareiden projekteista ja niiden trailereita kyttäilee ja minä vain haukottelen läpi kesän odotellen syksyä ja "näitä leffoja"!

Pitkävedosta pisteet sille, kuka veikkasi, että kolmannessa kappaleessa jo otan esiin ensi vuoden Oscarit, koska niihin nyt hyppään heti kättelyssä... Olen itselleni vähän hahmotellut jo, mitäs muutakaan kuin parhaan naispääosan Oscar-ehdokkaita... Tällä hetkellä listani näyttäisi tältä:

  • Natalie Portman :: Jackie
  • Viola Davis :: Fences
  • Meryl Streep :: Florence
  • Ruth Negga :: Loving
  • Emma Stone :: La La Land
:: Muita mielenkiintoisia mahdollisuuksia - Jennifer Lawrence (Passengers), Emily Blunt (The Girl on the Train), Amy Adams (Arrival) ja Taraji P. Henson (Hidden Figures) mutta tämä on pallo ilmassa, sillä käsittääkseni tuon Hidden Figuresin julkaisua on siirrettykin alkuvuoteen 2017, mitä en kyllä rehellisesti sanottuna ymmärrä yhtään, kun Oscar-kamalta kuitenkin näyttää.

Viola Davis ja Denzel Washington voittivat jo Tony-patsaat
Fences:in teatteriproduktiosta - veikkaanpa, että elokuvasovituksesta
on ehdokkuudet ainakin varmat. Ottaen huomioon, että Davisin Oscarittomuudesta
on tullut jonkinlainen häpeäleima Hollywoodin valtaatekevälle, uskon
vakaasti, että Davis tulee pystin voittamaan ensi vuonna (aivan kuten
esimerkiksi Julianne Moore voitti "hyvitys Oscarinsa" Still Alice-leffasta.
Tämä ei tietenkään pois sulje sitä, että Davisin roolisuoritus olisi oikeasti
todella hyväkin...


Denis Villeneuve on epäilemättä yksi viime aikojen
lupaavimmista ohjaajista. Hänen lukuisat leffansa (Sicario, Prisoners, Enemy)
ovat kierrelleet Oscar-ehdokkuuksia ja ovat keränneet näyttelijöilleen paljon
kiitosta, mutta viimeinen silaus on jäänyt vielä puuttumaan
Amy Adams ei ole mikään vieras Oscar-akatemialle, joten näkisin täysin
mahdollisena, että nyt Villeneuvenkin "lampaat" pääsisivät akatemian huomioon

Joka vuosi Cannesin festivaaleilta on noussut muutama
Oscar-suosikki (viime vuonna esim. Carol, sitä ennen Foxcatcher)
nyt tänä vuonna se on ehdottomasti Loving. Joel Edgerton on kanssa jo vuosia
kierrellyt projekteissa, jotka vähän niinkuin saivat jotain Oscar-huomion tapaista
(Great Gatsby, Black Mass, Warrior, Zero Dark Thirty) ja tavallaan hänen "Oscar-läpimurtonsa"
on vähän niinkuin ollut aistittavissa. Ruth Negga on vielä monelle
tuntematon (hän on Dominic Cooperin tyttöystävä!), mutta Loving lupailee
hänelle hyvää. Tarina elokuvassa on hyytävä ja juuri Oscar-kamaa!

Amerikan rakastama ikoni (Jackie Kennedy), Natalie Portman = biopic-kultaa
Voiko Oscar-äänestäjät muka olla huomioimatta tätä?


 On jotenkin vaikea uskoa, että saman miehen kynästä on peräisin Whiplash, joka oli nerokas ja tämä La La Land, josta olen tietenkin nähnyt vain tämän trailerin. Näen kaksi vaihtoehtoa: Joko La La Land on nerokas ja tulee olemaan yksi hienoimmista elokuvista vähään aikaan tai sitten se on täysin floppi. Vaaka kallistuu nyt vielä ensimmäiseen vaihtoehtoon, nimittäin kuinka huono elokuva muka voi olla Ryan Goslingin ja Emma Stonen romanssi (joka jo hyväksi menestysreseptiksi on todettu elokuvassa Crazy, Stupid, Love)


Passengersista povataan jo nyt yhtä kaikkien aikojen suurinta elokuvaa. Jos luulet, että Emma Stonen ja Ryan Goslingin yhteistyö on iso juttu, niin odotapa Jennifer Lawrencen ja Chris Prattin yhteistyöprojektia The Imitation Game-ohjaajan kanssa. Tähän on menestys kirjoitettu jo valmiiksi. Plus juonikin kuulostaa todella mielenkiintoiselta ja eeppiseltä.The Girl on the Train antaa vähän samoja viboja kuin Gone Girl. Menestyskirja (jonka tyyliin kaikki ovat lukeneet) ja naispääosa, tietysti sana "Girl" molemmissa, ja molemmille jonkinlaiset Oscar-odotukset laskettiin suht aikaisin. Tuo traileri on kyllä todella lupaava ja Emily Bluntin soisi kyllä viimein saavan Oscar-ehdokkuutensa. Voitteko kuvitella, että hänellä ei sitä vielä ole?


Villinä korttina heittäisin pakkaan mukaan myös tämän Cynthia Nixonin tähdittämän A Quiet Passionin, jonka traileriin olen rakastunut. Terrence Davies on arvostettu elokuvantekijä, joka on tehnyt paljon tälläisiä aikakausileffoja. Lähimmäs Oscareita hän pääsi vuonna 2011, kun Rachel Weisz keräsi kehuja roolityöstään Daviesin leffassa The Deep Blue Sea... Cynthia Nixon voisi nyt viedä potin kotiin ja saada ehdokkuudenkin. Tiesittekö, että jos Nixon voittaisi Oscarin, hän olisi yksi harvoista kuka on voittanut "viihdemaailman Grand Slamin" eli EGOTin (Emmy, Grammy, Oscar ja Tony).

________________________________________________________

Naispääosasta huolimatta odotan innolla:
Billy Lynn's Long Halftime Walk 
Ang Lee on aina takuuvarma Oscar-suosikki
Akatemia rakastaa sotaleffoja
Mikä näyttelijäkaarti! Kuka keksii pistää Vin Dieselin, Steve Martinin, Kristen Stewartin Ang Leen elokuvaan!?
Traileri on todella hyvä. Se vaikuttaa kuin kaikelta, mitä American Sniper ei ollut. Eli realistinen kuvaus sodan vaikutuksista ihmisen psyykeelle.
Elokuvan pääosaa esittää uusi lahjakkuus Joe Alswyn, mutta sen voin
jo taata, että ehdokkuutta hän ei tule saamaan. Jostain syystä
Akatemia syrjii nuoria miehiä ja tämä on fakta.

Pari Andrew Garfield elokuvaa
Hacksaw Ridge (dir Mel Gibson)

Silence (dir Martin Scorsese)

Hacksaw Ridge ei ehkä muuten kiinnostaisi, mutta sen traileri on todella lupaava ja Mel Gibson (vaikka ei ehkä suosikki-ihmisiäni tai näyttelijöitä) on ohjaajana arvostettu. Silencesta on tippunut hyvin vähän tietoja. Ilmeisesti kyseessä on kuitenkin Scorsesen "passion project" jota on kehitelyt vuosikausia jo. Pituus tiedetään jo pitkäksi, mutta mikä muu on uutta Scorsesen kohdalla. Anyways, Andrew Garfield on todella lupaava näyttelijä ja toivon, että jommalla kummalla elokuvalla edes murtaisi itseänsä läpi ansaitsemiinsa elokuvarooleihin.


________________________________________________________Tämä Table 19 ei nyt tule lähellekään Oscareita pääsemään, mutta tämä on toinen traileri, josta olen ollut aivan obsessiivinen. Se vain näyttää niin hyvältä leffalta - joka olis just mun makuani!


...=)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...