03 elokuuta 2016

Movie Monday #90 - leffavalikoima

"Elokuvatarjonta on nykyisin valtava ja tarjoajien kilpailu kovenee. Mistä katsot leffasi? Käytkö leffateatterissa, suositko perinteistä videovuokraamoa, löytyykö leffakanavia tai muita -palveluita?"

Terveisiä täältä muuton keskeltä, tai pikemminkin jälkimainingeilta. Pari viime päivää olen tosiaan muuttanut ja siinä samalla on tullut lisää tavaraa, mutta myös lähtenyt tavaraa. Tämä tarkoitti myös sitä, että DVD-kokoelmani pienentyi noin 1/3:een siitä, mitä se oli. Syyt: 1) en katso juuri DVD:eitä 2) Niille ei ollut juurikaan tilaa 3) en jaksanut raahata niitä kaikkien muidenkin tavaroiden mukana. Jäljelle siis jäi ne leffat, joita oikeasti katson (useamminkin kuin kerran) tai minulle todella rakkaat teokset.

Tältä siis näyttää leffahyllyni nyt:

Woody Allen: Vicky Cristina Barcelona - Match Point
Elämä on ihanaa
The Queen
Blue Jasmine
Game of Thrones, 1. tuotantokausi
Game of Thrones 2. tuotantokausi
Good Will Hunting
Love & Other Drugs
Harry Potter and the Philosopher's Stone
Annie Hall
Harry Potter
Harry Potter
Harry Potter

Ghost
Lukija
Kramer vs. Kramer
Benjamin Button
Julie & Julia
August: Osage County
Closer
The Blind Side
Titanic
Lost in Translation
The Aviator
Revolutionary Road
Horrible Bosses
Piiat
Cold Mountain
Inglourious Basterds
Rakkaus (Amour)
The Green Mile (jota en ole vieläkään nähnyt!)
The Dark Knight Rises
The Wrestler
Silver Linings Playbook

Mutta vastatakseni kysymykseen, pääasiassa katson elokuvia nettivuokraamoista (Netflix & Viaplay) sekä tietenkin leffateatteri ja satunnaisesti ohjelmatarjonnan mukaisesti television puolelta.10 kommenttia:

 1. Laitoin tään taas tänne: Itsellä tulee katsottua vain dvd:ltä, vhs:ltä, tv:stä. Vanhaa keräilijän vikaa. Joskus harvoin elokuvissa, festivaaleilla. Nettivuokraamoista en. Monia katsomiani leffoja ei sieltä oikein löydy. Ovat niin vanhoja. Dvd:eitä muutama sata, vhs:siä muutama kymmen.

  P.S. Laitoin sulle muuten yhden leffasuosituksen sen sun ei, ei, ei, ei jne... arvostelun perään. :-) En tiedä oletko huomannut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsellä lähinnä budjetaarisetkin syyt pakottaa Netflixin yms. pariin, kun vaivaisella kuukausimaksulla saa käytännössä rajattomasti elokuvia ja kun se valikoima vielä vaihtuu. DVD:t jää nurkkiin kierimään ja niitä täytyisi aina ostaa erikseen joka illalle... Mutta ymmärrän tietysti viehätyksen siinäkin (onhan se kun saa elokuvaa pitää kädessään ja "omistaa" sen)

   Ja kappas - taas tuhma sähköpostini on jättänyt ilmoittamatta, monesti juuri vanhemmat tekstit se jättää omaan huomioonsa ja uusimpien tekstien kommenteista se ilmoituksen pistää. Aika sadistinen sähköposti-tili!

   Poista
 2. Vanhaa liittoa edustan minäkin ja siksi katselen elokuvani/tv-sarjani dvd:ltä ja sinireiskoilta. VHS nauhatkin ovat edelleen kovassa käytössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Facebookissa oli yksi päivä uutinen, että viimeinenkin VHS-valmistaja lopettaa. Uutisen alla oli joukko kommentteja tyyliin "katsooko joku vielä VHS-kasetteja!?" - heh, joku ainakin ;)

   Poista
 3. En muista olenko jo kommentoinut johonkin aiempaan haastevastaukseesi, mutta ainakin on pitänyt monesti: kiva kun käyt näitä läpi! Vastauksiasi on kiinnostava lukea ja on myös hauska palata omiin vanhoihin vastauksiin uudestaan.

  Näemmä olin tähän osallistuessani vasta päässyt Netflixin makuun, sille tiellehän sitten jäin. Tosin hyllyissä on yhä useita satoja leffoja, Netflix on vain lisä sen päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo ihanaa kuulla. Itse niin tykkään rustata kanssa näitä vastauksia ja lukea muiden kommentteja. Kiva, kiva, kiva - piristit päivääni toden teolla :)

   Poista
 4. Nää nettivuokraamot, mulla on tää este vielä niitä kohtaan: Kun siellä on tosiaan rajattomasti elokuvia, jotka vielä vaihtuvat, niin se on minulle liikaa, en osaa päättää. Tai sitten olisin siellä koko ajan, en muuta tekisikään.. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yö, tapaa päivä. Olemme kuin täysin vastakohtia. Minulla meinaan aina päänraapimista nyttenkin Netflixin tarjonnan kanssa, kun tuntuu, ettei siellä ole mitään, vaikka se on täynnä leffoja! xD

   Poista
 5. Minä en laisinkaan ole päässyt sinuiksi Netflixin ja vastaavien kanssa. Olenkin jo huolissani siitä, että mitä sitten katson kun (ehjiä) videonauhureita ei enää ole saatavilla ja kasetteja on edelleen jäljellä vaikka kuinka. No, ehkäpä olen jo silloin haudassa. Mutta mitä katson siellä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai sitten VHS-kasetit saavat saman kohtalon kuin LP-levyt, että yht'äkkiä onkin retroa katsoa leffoja niistä ja kauhea buumi syntyy... Epäilen tosin. Jos videonauhurit tosiaan kuolemantuomion saavat, niin sitten sen kanssa täytyy vain elää - paitsi jos on siellä haudassa.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...