05 elokuuta 2016

Ghostbusters (Ghostbusters)

Vietimme kaverin kanssa tupaantuliaisia ja päätimme pitää Ghostbusters "maratoonin". Tämä oli itse asiassa ensimmäinen kerta, kun olen tälläistä leffamaratoonia pitänyt. En tiedä voiko kahden elokuvan putkea maratooniksi sanoa, mutta luoja tietää, että en pidempään edes pystyisi. Yritimme myös pitää pienenmoista juomapeliä leffan ohessa. Vaihtelevalla menestyksellä siinä onnistuimme. Katsoimme siis tämän alkuperäisen vuoden 1984 version ja sitten lähdimme illanjatkoille leffateatteriin katsomaan uuden remaken, Paul Feigin ohjaaman version, jossa miesten pääroolit on korvattu naisten esittämillä hahmoilla.

Alkuperäinen Ghostbusters oli aika pitkälti mitä odotinkin sen olevan. En yhdistäisi kauhua siihen millään lailla (sen laskisin pikemminkin uuden elokuvan kontolle, jos siihenkään). Mutta hyvin vahva ironinen komedia on Ghostbustersia leimaava tekijä. Kyseiselle huumorinlajille on omat palvojansa ja omat luotakarttajansa. Itse osaan arvostaa ironiaa, mutta hyvin usein vaikutelma siitä on vain kyyninen ja kylmä. Lisäksi katson, että uusi Ghostbusters vain korosti vanhan puutteita. Esimerkiksi olisin kaivannut vanhaan versioon enemmän paneutumista seikkailun henkeen. Nyt elokuvan matka tai juoniarkki oli hyvin lattea, kun se keskittyi enemmän kohtausten asetteluun siten, että päätähtien oli parhainta ehkä improvisoida omaa komiikkaansa. Lopputulos on se, että kokonaisuutena Ghostbusters ei ole mukaansatempaava.

Yritys on kylläkin hyvä kymppi. Musiikkia on käytetty letkeällä otteella ja huumori pitää tunnelman soljuvana ja liian tylsää ei pääse tulemaan, vaikka vanha leffa onkin kyseessä. Oma hupinsa on tietysti siinäkin, että kauhistelee erikoistehosteiden laatua. Sen kuitenkin lasken alkuperäisen elokuvan eduksi, että se on innovaativisempi. Remake ratsastaa aika pitkälti alkuperäisen ideoilla. Kumpi sitten on parempi? Uusi. Miksi? Pysy kanavalla sen arvostelulle...
...=)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...