31 heinäkuuta 2016

Movie Monday #69 - Elävät kuolleet

"Zombit on nyt kova juttu, lähes muotia. Toiset ovat juuri ihastuneet, toiset eivät voi sietää, kolmannet rakastavat syvästi.Kerro suhteestasi elävistä kuolleista kertoviin elokuviin. 

Tätä ei nyt mitenkään voi kaunistella: suhteeni zombielokuviin on olematon. Ainoa zombielokuva, jonka olen nähnyt alusta loppuun oli World War Z, joka oli kylläkin mielestäni todella mukiinmenevä. Mutta jotenkin zombit ovat niin kaukana allekirjoittaneen pyörätalosta (wheelhouse...?) En oikeastaan edes tajunnut, että zombielokuvilla oli jonkinsortin kulttiseurantaa, ennen kuin istuin luennolla, jonka aihe oli vain ja pelkästään zombielokuvat. Ennen luentoa ihmetytti, että pelkistäkö zombielokuvista jaaritellaan puolitoistatuntia, mutta porukat oli ihan pähkinöinä aiheeseen ja kaikki tuntuivat tietävän Romeron klassiset zombielokuvat - enkä minä ollut niistä kuullutkaan.

En inhoa, en rakasta. Vastaukseni on World War Z


...=)


4 kommenttia:

 1. : D jakaa kyllä mielipiteet. Wolrd War Z oli harvinaisen hyvä zombieleffa, siis että pärjäisi vertailussa normileffoja vastaankin :D Mullahan ja joku pakkomielle zombieleffoihin, vaikka olis kuin surkeaa tavaraa, en ole onnistunut analysoimaan vieläkään täysin mikä niissä on se juttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä siksi tuo World War Z kaikista zombileffoista juuri osuikin omien silmien eteen, kun se kerran on vähän mainstreamimpi tuotos.

   Ja ymmärrän täysin, että jokin tietty genre kolahtaa täysillä, vaikka kaikki viat ja virheet tiedostaisikin. Itsellä nuo romcomit ovat massakulutustavaraa ja vaikka kuinka huono tuotos olisi, niin ahmin sen suoralta kädeltä =)

   Poista
 2. Missäs tämmöinen luento pidettiin? Ja mites ihmeessä sinä sinne oikein eksyit? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokavuotiseksi perinteekseni, kaverin kanssa, on muodostunut käydä Helsingin Nufit-tapahtumassa. En edes istunut tuota kyseistä luentoa alusta loppuun, kun ei tosiaan alun alkaen juuri kiinnostanut, mutta sitten muussa ohjelmassa oli pieni tauko, joten ajattelin kurkata "Zombiapokalypsi"-nimiselle luennolle, että oikeastiko siellä vielä pelkistä zombileffoista puhutaan ja päädyin jäämään luennon loppuun asti, kun itselle tosiaan kävi ilmi, että zombielokuvilla on vähän pidempikin historia ja jopa syitä zombielokuvien viehättävyydelle ruettiin pohtimaan.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...