04 heinäkuuta 2016

Camilla Läckberg: Kuolema saapuu Fjällbackaan (Fjällbackamorden: I betraktarens öga)

Tämän katsoin taannoin (muutama kuukausi sitten) Ava-tv-kanavalta, kun he ovat ottaneet esittääkseen ruotsalaisia dekkareita. Suomesta näille löytyy reilustikin yleisöä ja käsittääkseni monet ovat ihan pähkinöinä juuri näistä ruotsalaisista rikosdraamoista. En ole eläessäni tykännyt lukea yhtäkään dekkaria - jos olen, niin olen aina hypännyt ensimmäisen kymmenen sivun jälkeen sinne viimeiselle sivulle katsomaan sen ratkaisun. En vain ole nähnyt järkeä lukea ensin sitä sataa sivua päästäkseni samaan lopputulokseen. Sama vika toistuu myös kuvallisessa formaatissa: ei jaksa kiinnostaa.

No niin, siinä juonessa siis on se ruotsalainen maalaiskylä - siskokset: toinen järkevä (pyhimys), toinen ennalta-arvaamattoman ailahteleva (huora) - arvatkaa vaan kumpi pelastaa toisen pulasta. Se murha ja kaikki kylässä mahdollisia epäiltyjä. Loppuratkaisu yhdentekevä, kun ei sitä kuitenkaan pysty lukija / katsoja arvaamaan juoneen kätketyistä vihjeistä, mutta aina niin viisas, neiti teräväinen päähenkilömme kyllä osaa pistää palaset paikoilleen - miksiköhän!?

Järkyttävän ylipitkä leffanpätkä, jossa ei ole tosiaan mitään muuta pointtia kuin pistää katsoja toteamaan lopussa: "ai se oli se! Enpäs olisi itse arvannut"... huoh...


#elokuvahaaste (49. Jännityselokuva, jossa ratkotaan murhaa)

...=)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...