01 heinäkuuta 2016

Blogger Recognition Award


Uuuu hu huuu! Haasteita ja palkintoja!

En ollut ennen törmännyt tälläiseen blogikiertopalkintoon (vaikkakin vastaaviin Lobstereihin). No tämähän on oiva tekosyy nimittää itse itsensä palkinnonsaajaksi ja vastailla muutamaan kysymykseen. Jos jota kuta ihmetyttää, että eikö minua hävetä palkita itseni, vastaus on jyrkkä ei. Palkitsen itseäni alituiseen.

Ohjeet:

x Kirjoita postaus palkinnosta logoineen.
x Kerro lyhyesti, kuinka aloitit bloggaamisen.
x Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille.
x Mainitse ja linkitä blogi, joka sinut nimesi.
x Nimeä kymmenen bloggaajaa palkinnonsaajiksi.

Kuinka aloitin bloggaamisen
No Episodi-elokuvalehti ei ihan tarkalleen ottaen ollut ovella kolkuttelemassa, pyytämässä elokuvakriitikoksi (tässä voisinkin vink, vink mainita, että olen täysin kenen tahansa palkattavissa, jos tekstit miellyttää) ja oma muistivihko kävi vähän turhan ahtaaksi kaikille mietteille elokuvista. Noin yleisesti pidän kirjoittamisesta ja se on minun tapani purkaa luovuutta ja olla taiteellinen ja syvällinen. Itse asiassa jopa siihen pisteeseen asti, että nykyään olen bloginkirjoittamisen myötä muuttunut todella huonoksi elokuvistakeskustelijaksi. Minulla ei ole siihen juuri intoa, sillä saan purettua tänne kaikki ajatukset. Vähänkin tekstejäni lukeneet, tietävät taipumukseni neuoroottisuuteen, joten bloggaaminen toimii myös jonkinsortin terapiana, kun pää ei pursua ajatuksista, vaan ne saa laskettua tänne kaikkien lukijoiden kiusaksi.

Alkujaan ajatuksena oli eritoten saada kaikki mietteet järjestelmällisesti samojen tunnisteiden alle, isoon luetteloon. Toki pyörittelin myös ajatusta, että ehkä joku saattaisi myös löytää tämän blogin ja nousisin kansainväliseen kuuluisuuteen elokuvabloggaajavirtuoosina. Tämä ei tapahtunut, mutta olen silti erityisen kiitollinen kaikesta, mitä bloggaaminen on elämääni tuonut.

Ohjeita aloittelevalle bloggaajalle
Jos haluaa ryhtyä bloggaamaan, niin tärkeintä on aloittaa se heti. Ei huomenna, ei ainakaan ensi viikolla, vaan tänään. Loput asiat hoituvat itsestään. Toki muutama päätös täytyy tehdä: haluaako esiintyä omalla nimellään, mistä aiheesta kirjoittaa jne. Mutta jos vähänkään pitää kirjoittamisesta, niin miksi ei? Ei tämä nyt niin vaikeaa ole. Oman tyylin löytämisessä menee oma aikansa. Sinulla ei satavarmasti vielä ole sitä ensimmäisten tekstien aikana, tai seuraavan sadan. Itse koen, että en vieläkään täysin kirjoita sellaisia arvosteluja, mitä haluaisin, ainakaan aina. Mutta hienointa onkin nähdä se oma kehitys. Luoja tietää, että en liiemmin juuri pysty lukemaan alkuaikojen arvostelujani. Kannattaa myös ahkerasti kehittää itseään ja lukea muiden blogeja ja tätä en voin painottaa liikaa. En edes pysty laskemaan kuinka paljon tarkalleen olen oppinut muilta elokuvablogeilta, mutta olen aina ihmetystä täynnä, kun luen heiltä jonkun hyvän arvostelun. Kannattaa olla myös valmis odottamaan sitä menestystä. Kuten huomaa, en minäkään hirveän menestynyt tällä blogillani ole, että Episodi joutunee odottamaan todellista kilpailua tämän blogin puolelta vielä jokusen vuoden. Mutta sitten joku päivä sähköpostiisi tipahtaakin ilmioitus, että blogisi on valittu Suomen elokuvablogien listauksessa kolmanneksi! Ja kyllä, tältä kuulostaa kun olen leuhka ja kehun itseäni.

Yhdeksän palkinnonsaavaa blogia
Kun puhuin niistä helmistä...
x Sinin Leffablogi
x ...noir
x La muse de poupée Docteur
x Puutaheinää...
x Mutaa vai tähtiä?
x Double Feature
x Shameless Pile of Stuff
x It's Just A Movie
x Ruudukko


...=)

21 kommenttia:

 1. Ohops! kiitän :)
  En yleensä tee näitä tälläisiä, mutta toisaalta voisi. Muutenkin olen miettinyt, että voisi tehdä jonkinlaisen postauksen bloggaus historiastani ja tämä voisi olla ihan hyvä sauma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vaan! ;)

   Ja ei todellakaan ole mitään painetta tästä erikseen lähteä kirjoittamaan jos ei siltä tunnu - en muistanutkaan sitä mainita tuossa itse postauksessa. Itse vaan tykkään tälläisiä kyhätä xD

   Poista
 2. Jaahas, että tämmöinen pysti tällä erää. Kiitosta vaan vallan kauhiasti. Koita tuossa viikonlopun aikana vastailla noihin esitettyihin kymysyksiin.

  VastaaPoista
 3. Ou jeeee!!! Kiitos kiitos kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ha haa. Ole hyvä juu! ..."Because you're worth it"...

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Siis, taas, sinun tekstisi ovat yksinään jo inspiraatio yrittää tähtäämään samaan.

   En enää edes odota sinulta muuta kuin sinulle tunnusomaista laatua ja tyyliä!

   Poista
 5. Kiitokset myös täältä! :) Hyviä pohdintoja aloittelevalle bloggarille!

  VastaaPoista
 6. Paljon kiitoksia! Vastaanpas haasteeseen heti kunhan ehdin :D Vaikuttaa todella kivalta. Hyvin kirjoitettu ja mielenkiintoinen tämä postauksesi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haastepostaus nyt julkaistu :) http://mammamiiau.blogspot.fi/2016/07/blogger-recognition-award.html

   Poista
 7. Yritin aikani saada aikaan edes jonkin pituista tekstiä bloggaamisestani ja blogistani (Roskaa tikunnokassa), mutta en keksinyt paljoakaan. Ainakaan niin paljoa, että siitä oman bloggauksen tekisi. Jäisi aika lyhyenlännän näköiseksi omana kirjoituksenaan. Joten vastaan siis tähän, tässä se näyttää linjakkaammalta:

  Aloitin bloggaamisen 2012, koska kaipasin tietynlaisista elokuvista (mm roska, camp, avantgarde,underground, (s)eksploitaatio, `klassikot` ja klassikot) arvosteluja. Olin aikaisemmin kirjoittanut 90-00-luvuilla pikkuisen elokuvapienlehtiin, mutta sen jälkeen tuli pitkä tauko. Mitään `rahallisia yhteistyötarjouksia` yms vastaavia muualle kirjoituspyyntöjä ei ole tullut, ja toivottavasti ei tulekaan. No, tuskin tulee.

  Ja uusille bloggajille kliseisesti, mutta totuudellisesti: Tehkää sellaista mitä haluatte.

  Hienoja vastauksia tähän monilta bloggaajilta, itse en enempään pystynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa mielenkiintoista. Itse en miettinyt edes kahdesti kun rupesin vaan kirjoittamaan. Enemmän huolena oli, ettei tulisi liian pitkää jaaritellua....

   Mutta onneksi olet kirjoittamisen pariin kuitenkin päätynyt ja sitä jatkanut!

   xx

   Poista
  2. No, sen verran vois kuitenkin jatkaa että pidän bloggailua hyvänä jatkona pienlehteilylle. Monet blogit ovatkin kuin pienlehtiä, hyvällä tavalla. Jatkavat tämän valitettavasti kuolleen kulttuurin (printtimuotoisen pienlehteilun)perinteitä. Ja yks suuri syy tähän kuolemiseen on tietenkin tämä netti. Mutta onneksi jatkuu edes täällä.

   Poista
  3. Ja valitettavasti välillä tuntuu, että tätäkin on vaikea pitää elossa. Suomen elokuvablogiyhteisö on NIIIN pieni...

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...