22 kesäkuuta 2016

While We're Young (While We're Young)

Yritin katsoa Noah Baumbachin magnum opukseksi muodostunutta Frances Ha-leffaa, joka on noussut jo jonkinlaiseen pyhimyksen asemaan amerikkalaisen indie-elokuvantekemisen kentässä. Keskenhän se jäi. Inhosin sen hahmoja. Liian itseääntiedostavia. En missään nimessä pidä While We're Youngia täydellisenä elokuvana, mutta ainakin sain katsottua sen loppuun asti.

Itse säälin niitä ihmisiä, jotka eivät koskaan kyseenalaista omaa olemassaoloaan, sillä he jäävät niin paitsi kaikista niistä syvemmistä tasoista, joita tämä elämä pitää sisällään. En nyt tämän leffan yhteydessä avaa sen syvemmin omaa kamppailuani eksistentiaalisen ahdingon kanssa, sillä valitettavasti leffa ei kuitenkaan hirveästi pääse vastaamaan kysymyksiin, vaan tyytyy retoriikkaan. Se herättää ihan mielenkiintoisia kysymyksiä keski-iän kriisistä ja ihmisen motivaatiosta ja mitä se on, mitä me oikeasti haluamme, mutta ei pysty juuri tarjoamaan ratkaisua.

Muutama hauska kohta elokuvassa on, mutta loppujen lopuksi taidan todeta, että Baumbach tykkää vaikuttaa viisaalta, vaikka ei sitä oikeasti ole. Naomi Watts oli taas hyvä, Ben Stiller ei vieläkään osaa näytellä, vaan tuntuu järkyttävän teennäiseltä joka kohtauksessa. Adam Driver on nappi valinta hipsterin arkkityypiksi. Amanda Seyfriedissä aina häiritsee se, että tuntuu, ettei hänellä liiku päässä järjen hiventä, mutta onneksi tässä selviytyy joten kuten.


...=)2 kommenttia:

 1. Yritin aloittaa tätä leffaa jossain suoratoistopalvelussa, mutta se jotenkin vaikutti niin tylsältä heti alusta alkaen, että en päässyt varmaan viittä minuuttia pidemmälle...Ilmeisesti en hirveästi missannut mitään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän täysin, miksi tämä on sinulta jäänyt kesken. Kohtaukset rakentuvat tässä aika pitkälti hahmojen suorasukaisesta ulosannsita, eikä se ole elokuvankatsojana hirveän puoleensavetävää. Se tuntuu jopa vähän laiskalta ratkaisulta käsikirjoittajalta...

   Ei tod ole leffana mikään must

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...