29 kesäkuuta 2016

Päämies (The Client)

Onko se vain minusta, vai näyttääkö 90-luvun leffat kaikki aikalailla samanlaisilta? Jotenkin se värimaailma ja tunnelma niissä... Susan Sarandon on hieno roolissaan itsepäisen ja välillä ärsyttävänkin lapsen (Brad Renfro) juristina, joka puolustaa tätä FBI-oikeudenkäynnissä, lapsen todistettua mafiakytköksillä varustetun miehen murhan. Tommy Lee Jonesille on kerrankin annettu vuorosanoja. Yleensä inhoan tälläisiä lapsen maailmasta kuvattuja tarinoita, koska yleensä se lapsen viattomuus on jotain, mitä en haluaisi nähdä tuhottavan. Päämies on kuitenkin ihan mukiinmenevä, vaikkakin sentimentaalinen kasvutarina. Jännäriulottuvuutta en havainnut ollenkaan. Vähän olisi leffa myös kaivannut tiivistämistä.


#elokuvahaaste2016 (25. Syntymävuonnasi [numerogeneraattorilla arvottuna vuotena:] 1994 julkaistu elokuva)


2 kommenttia:

 1. "Onko se vain minusta, vai näyttääkö 90-luvun leffat kaikki aikalailla samanlaisilta?"
  Siis hieman niin kuin nykyiset elokuvat?

  Ainakin näiden Grishamin kirjoihin pohjautuvien elokuvien samanlaisuus johtunee osittain siitä, että niitä tehtiin 90-luvulla liukuhihnatahtia. No toisaalta, kyllä hänen kirjansakin ovat suurelta osin keskenään samanlaisia, joten miksi elokuvienkaan tulisi yrittää enempää. Päämies on ihan ok jännäri, siinäpä se. Sama kommentti sopii oikeastaan kaikkiin niihin Grisham-asianajajatrillereihin. Ok, eikä valitettavasti sen enempää.

  Renfron kova poika-asenne on ollut mielestäni aina hiukan ärsyttävän keinotekoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kyllä jokaisella aikakaudella on elokuvantekemisessäkin tunnusjälkensä. Tämä nyt vain oli niin ysärileffa Susan Sarandoneineen ja Tommy Lee Joneseineen John Grishamin kirjaan perustuvassa tarinassa vieläpä. Ehkä se vain kalskahtaa silmään niin eri lailla kun on oikeasti elänyt 90-luvulla, kun ei noista muista vuosikymmenistä niin hirveästi muistijälkeä ole...

   Juu aika keskinkertaista kauraahan tämä on ja vähän jopa yliarvostettu.

   Ja eipä Refron kova poika-asenne kovin mieluisiin paikkoihin häntä lopulta johtanut ;)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...