06 kesäkuuta 2016

Movie Monday #61 - Elämäni Mary Sue [overwrite] Paras elokuvaus

"Tämän viikon haasteena on elokuvamaailman naishahmoista ne täydellisimmät - ne ärsyttävän täydelliset.Mary Sue on nimitys naishahmolle joka on kaunis, älykäs, lempeä, ystävällinen, kaikkien miesten rakastama ja paras kaikessa. Ja naisessa voi olla jokin pieni "virhe", joka tekee hänestä vain vielä suloisemman ja haluttavamman - kömpelyys, hurjapäisyys tai ylitsevuotava sankarimaisuus. Tietysti myös äärimmäisen ällösöpö nimi voi vielä kruunata kokonaisuuden. Nyt kysytäänkin sitä, kuka on sinun Mary Suesi? Kuka on kenties se äärimmäisen täydellinen, mutta silti sinun mielestäsi ihana hahmo, tai sitten taas niin ärsyttävän täydellinen, että päässäsi kiehahtaa kun näet hänestä kuvankin?"

Minulla ei ole hajuakaan mitä 61. Movie Monday-haasteessa oikein kysytään eikä minulla siihen vastausta ainakaan ole.

Joten joudun karusti jättämään sen huomiotta ja keskittymään kaikkien aikojen parhaimmin kuvattuihin elokuviin. Myös, koska tuo Mary Sue-haaste pisti pahasti kapulan suuhun ja tänään ei oikein kirjallinen ilmaisu kulje, niin mikäpäs parempi haaste antaa kuvan ja visuaalisuuden puhua puolestaan:


 • Children of Men (2006) - Emmanuel Lubezki

 • Interstellar (2010) - Wally Pfister

 • Black Swan (2010) - Matthew Libatique

 • Mommy (2014) - Andre Turpin

 • Annie Hall (1977) - Gordon Willis

 • Drive (2011) - Newton Thomas Sigel

 • Beasts of the Southern Wild (2012) - Ben Richardson

 • Memoirs of a Geisha (2005) - Dion Beebe

 • Lucy (2013) - Thierry Arbogast

 • My Own Private Idaho (1991) - John J. Campbell & Eric Alan Edwards

 • Carol (2015) - Ed Lachmann

...=)

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Ai niin, olisi pitänyt tuo vastaus kaikkiin kysymyksiin osata käyttää! Tai sitten käyttää yksi oljenkorsista xD

   Poista
 2. Vastikään katsomani Lucyn perusteella sanon sen edustavan aika hyvin Mary Sueta. Vaikka koettaakin kovasti olla muka cool ja vaihtoehtoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä ilmeisesti ymmärrät tehtävänannon. En kuolemaksenikaan tajua, että miksi minun pitäisi vihata jotakuta, koska tämä on täydellinen. Puhumattakaan siitä, että täydellisyys on käsitteenä jo niin olematon, että minulla menisi ikuisuus sen määrittämiseen. Voisin myös argumentoida, että kaikki ovat täydellisiä omalla tavallaan. Pitäisikö minun siis vihata kaikkia?

   Sen sanon, että joskus olen turhautunut kauniiden näyttelijöiden onttoihin roolisuorituksiin, kun on tuntunut, että heidän ainoa persoonallisuuspiirteensä elokuvassa on ollut olla kaunis, mutta en silti heitä vihaa - ja tässäkään tapauksessa en puhu hahmosta itsestään, vaan näyttelijästä ja tämän työmäärästä (eli pikemminkin työmäärän olemattomuudesta)

   Ehkä vastaukseksi olisi voinut antaa esimerkiksi Red Riding Hood-leffan Amanda Seyfriedin hahmon, mutta en minä sitäkään hahmoa vihannut - lähinnä turhautti käsikirjoittajan laiskuus, kun ei pystynyt johdonmukaisempaa hahmokaarta kehittämään tälle punahilkalle.

   Ne hahmot, jotka minua on ärsyttänyt, kuten Diane Keatonin äiti elokuvassa Because I Said So, on niiden järkyttävyys liittynyt johonkin aivan muuhun kuin täydellisyyteen.

   Mutta kiva, että katoit Lucyn, nimittäin odotan innolla arvosteluasi siitä, minusta tuntuu, että sinulla voi olla jotain mielenkiintoista sanottavaa sen teemoista xD

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...