11 kesäkuuta 2016

Jos vielä jään (If I Stay)

Mia Hall (Chloe Grace Moretz) on nuori lukiolainen, jonka koko elämä on sellonsoitto. Hän rakastuu rokkariin, (Jamie Blackley) ja kun ne ynnätään yhteen, tarkoittaa se, että hänen elämässään onkin nyt kaksi asiaa! Kaksi asiaa on enemmän kuin yksi ja se tarkoittaa, että Mian on tehtävä oi niin vaikea valinta. Arvostettu musiikkikoulu Juilliard kutsuisi toisella puolella maata, mutta oman rokkariboifrendin hiukset on niiiin pehmeät...

Koska käsikirjoittajalle olisi täysi mahdottomuus tästä vielä rakentaa jopa puolentoistatunnin elokuvaa, täytyy mukaan vielä heittää traaginen auto-onnettomuus. Näin ei tarvitse keksiä oikeaa sisältöä yhteenkään kohtaukseen. On nimittäin hyvä huomata, että tässä vuoropuhelut kestävät korkeintaan neljä repliikkiä. Mian hahmo on ihana, koska hänen sanotaan olevan ihana. Ja Mia osaa jo käyttää suuria sanoja kuten tehtyään bänksit boifrendinsä kanssa "tuntuu, että halkean kahtia". Ääni, jonka juuri kuulitte oli minun oksennukseni.

Näyttelijöiden panostus rooleihinsa on niin olematon, että on ihan sama lukisivatko he vuorosanojaan kädessään olevalta käsikirjoitukselta, niin mekaanista on kahden päätähden lausunta. Mutta tämä nyt on tälläistä YA-höttöä. Onneksi elokuvan kuvallinen ilmaisu on niin teennäistä, päälleliimattua ja kuorrutettua, että siinä kohtaan viimeistään kaikki aitous ja maanläheisyys livistää ulos ikkunasta - eiku, sehän on huono asia. Niin kuin yritin keksiä jotain positiivista sanottavaa.

Mutta senhän saan kaiverrettua elokuvan soundtrackista. Tom Odell on pitkään ollut yksi suosikeistani. Hänen äänensä on täydellinen. Harmi vain, että se on uhrattu tälläisen rotkoon syöksyvän junan eteen.


#elokuvahaaste2016 (27. Nuorille tai nuorille aikuisille suunnattu elokuva)

...=)
4 kommenttia:

 1. Kansipaperikin on ulkonäöltään tylsää täynnä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No periaatteessa koko elokuva tiivistetty siihen. Voin kertoa, että sen syvällisemmäksi ei elokuva ylly, että aika pinnallinen xD

   Poista
 2. Eikös tämä perustuu kirjaan, elokuvan katsoin joskus Netflixistä. Piti tarkistaa, kyllä se perustui Gayle Formannin kirja trilogian ekaan osaan. Kirjankin olen lukenut mutta sanotaan nyt näin, etten ole lukenut kahta seuraavaa osaa sarjasta ja kirja oli parempi kuin elokuva (kuten usein onkin).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MITÄ!? ONKO TÄSTÄ KIRJOITETTU KOLME KIRJAA!? Nyt olenn kuullut kaiken. Hyvä, kun tästä saatiin edes yksi eheä tarina kyhättyä kokoon... Veikkaan, että kirja on sitten valovuosia parempi. VALOVUOSIA!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...