17 kesäkuuta 2016

Bridget Jones: Elämä jatkuu (Bridget Jones: The Edge of Reason)

Bridget Jones kuuluu Niihin elokuviin, isolla N:llä. Notting Hillit, Titanicit ja Bridget Jonesit ovat minulle elokuvaklassikkoja. Ne ovat niitä elokuvia, jotka tekee mieli nähdä uudelleen ensimmäistä kertaa tuhansia ja taas tuhansia kertoja. Olenkin katsonut ne niin monesti läpi, että hohto on vähän mennyt, mutta sen ei pitäisi puhua elokuvia vastaan, vaan niiden puolesta.

Harvoin olen nauranut niin monta kertaa uudelleen elokuvalle, kuin Bridgetin päiväkirjojen kanssa. Uusia samanlaisia suosikkeja on vain Loma (Vacation), jonka olen nähnyt nyt kolmesti ja kaikilla kerroilla nauranut yhtä paljon, ellei enemmän. Mutta mikä on kivaa tässä elokuvassa on, että sen voi pistää päälle kun kaipaa jotain surullista draamaa tai viihdyttävää komediaa. Tämä on elokuvien lohturuokaa.

Renee Zellweger on jumalainen roolissaan, johon on kuin luotu. Muutenkin pidän hänestä näyttelijänä. Hän oli loistava esimerkiksi Cold Mountainissa. Hugh Grant ja Colin Firth ovat ennenkin todistaneet romanttisten pääosien lahjansa lukuisissa vastaavissa projekteissa, mutta syy siihen on varmastikin nämä leffat.

En tosiaan ollut arvostellut tätä Bridgetin jatko-osaa jostain syystä aikaisemmin. Mutta nyt se sopii loistavasti 2016 elokuvahaasteeseen ja syy, miksi halusin sen nyt arvostella on, koska koen, että voisin viimein karistaa vähän mystisyyden verhoani ja luopua salanimestäni. Tämä on myös hyvä platformi "paljastaa itseni" ja samalla romuttaa vähän stereotypioita, ja todeta että kunditkin voi katsoa Bridget Joneseja surutta, vaikka perinteisesti chick flick-onkin (termi, joka on ärsyttävä).

Moi,
olen Waltsu
...=)      

   #elokuvahaaste2016 (48. Elokuva, joka kertoo henkilöstä, joka on eri sukupuolta kuin sinä)

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Moikka.
   Tässä on vähän totuttelemista uuteen, vanhaan nimeen xD

   Poista
 2. Pakko sanoa, että minulle oli jo jostain syystä ehtinyt muodostua mielikuva, että saattaisit olla nainen. Tämähän oli siis ihan jännä käänne! :)

  Minä en taas yleensä ole "chick flickien" ystävä, mutta eka Bridget Jones on tosi viihdyttävä ja se tulee katsottua aika useinkin. Tämä jatko-osa oli itselleni taas iso pettymys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, että olen onnistunut tavoitteessani murtaa ennakko-odotuksia! Ehkä olen jopa saattanut tarkoituksella kirjoittaa aina välillä enemmän ja vähemmän kuin omasta suustani, jotta pystyisin laaja-alaisesti suosittelemaan leffoja ilman omaa leimaani mielipiteissäni. Mutta kiva oli huomata myös, että onnistuu näköjään leffa-arvostelun kirjoittaminen ihan omastakin suusta ja näkökulmasta xD

   Ja todella jännä, että sinä näet näiden leffojen välillä jonkinlaisen aste-eron, sillä minulle ne ovat käytännössä kuin yksi ja sama, pitkä elokuva xD xD

   Poista
  2. Komppaan horrendousta ensimmäisen kappaleen osalta :)

   Hauskoja nämä Bridgetit ovat, mutta tosiaankin sen verran samankaltaisia etten voi 100% varmuudella sanoa olenko nähnyt tätä jatko-osaa ainakaan kokonaan.

   Poista
  3. Melkein pistin tuohon tekstin loppuun kysymyksen, että yllättikö, mutta näköjään kysymys olisi ollut turha - kun näin moni selvästi tosiaan yllättyi - hauskaa xD

   Ja nyt todistit pointtini, minustakin nämä ovat kuin paita ja peppu elokuvina.

   Poista
 3. Cold mountain mainittu! Ja on ihan jees hömppää, sellaista asteen parempaa hömppää, nuo Bridget Jonesit! Varsinkin se eka, voi ettäh!

  Ja juu nyt romuttui kyllä minkin mielikuvat, olin myös ajatellut sinut naispuoleiseksi :D mutta täähän vaan todistaa stereotypioita vastaan, mitä tulee elokuvamakuun

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa, muitakin Cold Mountain-diggaajia in da house! xD

   Ja just näin! Usein istun (suht) nuorena jäbänä elokuvateatterissa kaikkien eläkeläisnaisten kanssa, että taidan vähän uida vastavirtaan xD xD

   Poista
 4. Muistan lukeneeni jonkun tutkimuksen aikoinaan, että ensimmäinen asia mitä ihminen määrittelee vastaan tulevassa henkilössä on hänen sukupuolensa. Minäkin loin oman mielikuvani sukupuolestasi...ja se täsmäsi! :D Mitä tulee Bridget Joneseihin, niin parasta hömppää! Varsinkin se eka on erityisen mieleeni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa myös kuulla, että joku on tuntenut minut niin hyvin pelkästään lukemalla rivien lävitse arvostelujani ettei sanallista vahvistusta omasta profiilistani edes olisi tarvittu! ...You and I, we got a connection xD xD

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...