23 toukokuuta 2016

Movie Monday #59 - Disney villains

" Kuka on suosikkisi? Ketä pelkäsit lapsena? Kenen ääni vieläkin saa karvat nousemaan pystyyn?Onko dubbauksella väliä, mistä hahmon kammottavuus koostuu? "

 En pidä Disney-pahiksista. En muutenkaan pidä yksipuolisista möröistä, joita joskus elokuvissa käytetään pahiksien sijaan. Minä pidän jos tarinan antagonisti on monitahoinen ja hänelle annetaan inhimillisyyttä ja hänen teoilleen annetaan motiivit. Se on pelottavaa.

Mutta jos nyt leikin vuoksi:
 • suosikkini: Jafar (Alladdin, 1992)
 • pelkäsin lapsena: "Skull" (Pooh's Grand Adventure: The Search for Christopher Robin, 1997)
-tätä täytyy ehkä avata vähäsen. Olin lapsen tosiaan suuri Nalle Puh-fani. Ei meillä varmaan edes ollut muuta elokuvaa kuin tämä "Pooh's Grand Adventure: The Search for Christopher Robin", mutta silloinhan lapset luki myös kirjoja. Joka tapauksessa tämä elokuva on kyllä lapselle täysin sadistinen - koskettava kylläkin. Puh kumppaneineen ovat hukassa ilman Risto Reipasta ja päätyvät "Skull"-nimiseen luolaan, joka aiheutti lapsena trauman jos toisenkin. Nämä rakastettavat, herkät, sympaattiset hahmot, pelon kourissa syvällä luolan ytimessä - byääh -...=)2 kommenttia:

 1. Kuulostaapa pelottavalta tuo Nalle Puh-elokuva. :/ Itse en tykännyt Jafarista yhtään. Oma suosikkini ehkä on ollut Ursula, sillä hänen pahuudelleen on annettu jonkinmoinen selitys, sekä Liisa Ihmemaassa-piirretyn Herttakuningatar, mukavan sekopää hahmo. Inhokkini ehkä ovat Lumikin ilkeä äitipuoli ja kuvernööri Radcliffe. Cruella de Vilistä sen sijaan en osaa sanoa pidänkö hänestä vai inhoanko. Tästä haasteesta voisinkin myös itse tehdä postauksen kunhan ehdin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En itse asiassa muista kovin hyvin... Pieni merenneito on täysin jossain muistin kätköissä, Liisa ihmemaassa samoin. Lumikista en noin muuten satuna tykännyt ja Pocahontasta tuli kulutettua niin paljon, että Radcliffen pelottavuus ehkä laimentui. Cruella de Vil oli muistaakseni niin olematon, sillä siinä suurimman työn teki aina ne kaksi sen tunari apuria, joten hän ei siksi niin pelottava ollut. Mutta tuo Nalle Puh... juuri sellaista psykologista kauhua nuorelle mielelle.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...