18 huhtikuuta 2016

Movie Monday #54 - Lomalle lompsis

"Mikä on sinun lomaelokuvasi? Kenties se muistuttaa sinua jostain tietystä kokemastasi loma-ajasta, tai pääset sen avulla heti lomafiiliksiin vuodenajasta riippumatta?"

Niinhän sitä voisi luulla, että lomalla haluaa katsoa ajankuluksi jotain rattoista ja herkullista ja söpöä. Not!

Lomalla on kerrankin aikaa.
Silloin ei tarvi "palautua työ- tai koulupäivästä".
Itse vielä yleensä lomalla tunnen itseni hyödyttömäksi ja tyhjäksi, joten siihen saumaan on hyvä katsoa jotain merkityksellisempää kamaa.

Otetaan esimerkki. Noin kuukausi sitten edellinen työsuhteeni päättyi ja "pidin siinä sitten lomaa". Ensimmäinen elokuva, jonka katsoin, oli Torinon hevonen. En ollut aikaisemmin edes kuullut ylistetystä unkarilaismiehestä, nimeltä Bela Tarr, mutta kun olin kuullut vähän aikaisemmin James White- ja Girls-sarjan tähti Christopher Abbottin mainitsevan haastattelussa Tarrin viimeisen elokuvan (Torinon hevonen) olevan häneen eniten vaikuttanein elokuva, tiesin, että nyt puhutaan sellaisesta elämää suuremmasta elokuvasta, joka ennen kaikkea älykäs, syvällinen ja jopa vaikea. Niinhän se oli, mutta myös oma elämä tuntui paljon mielenkiintoisemmalta sen katsottuaan. Ja totuus on, että en olisi sitän saanut katsotuksi, jos olisin yhä raatanut kokopäiväisessä työssäni.

Btw uusi työsuhde on jo alkanut, joten no worries...


...=)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...