11 huhtikuuta 2016

Movie Monday #52 - Kesätunnelmia

"Lyhyestä virsi kaunis: mikä elokuva tuo sinulle väistämättä kesäisen olon ja miksi?"

Olen vähän huono vastaamaan tälläisiin haasteisiin. En ole koskaan oikein pystynyt valitsemaan vaikka sellaista omaa joululempparia. En vain katso elokuvia sillä lailla. Minulle ei olisi mikään ongelmia katsoa vaikka jotain joululeffaa keskellä kesää ja useasti olenkin katsonut.


Oikeastaan pystyn vastaamaan haasteeseen vain kääntämällä kysymyksen niin päin, että mikä elokuva vangitsee mielestäni hyvin ne fiilikset, joita itse kesällä rakastan. Eli ei niinkään, mikä leffa aiheuttaa minulle ne tunnelmat, vaan mikä leffa muistuttaa minua niistä.

Ja jos kaivertaisin itselleni kesäleffan kriteerit, niin ne olisivat sympaattisuus, tietty kepeys ja ehkä myös mieltälämmittävä huumori. Siksi listaan sellaisia tähän:


  • Naapurini Totoro - Hayao Miyazakin legendaarinen animaatio kesäisestä maaaseutu-unelmasta, vanhasta, suuresta talosta, niitystä täynnä toinen toistaan ihmeellisimpiä eläimiä ja se lapsen viaton riemu, kun kaikki on uutta ja ihmeellistä. 
  • Uusia alkuja - lämmin ja kaunis New York on oiva pelikenttä muusikoille. Kaupunki muuttuukin äänitysstudioksi hetkessä ja laulut soivat niin pehmeästi korvaan. Erityisen hienoa on, jos tämän kaiken pystyy jakamaan jonkun kanssa ja siten muuttamaan toisen elämän.
  • Herkullinen elämä - Ranskan viiniseutu, öinen tähtitaivas, taustalla sirisevät heinäsirkat, istut terassilla ulkosalla ja seuranasi on hienoja tarinankertojia, joiden seikkailuista voisit kuunnella päivät elämäsi loppuun asti. Edessäsi on vielä höyryävä lautasellinen veden kielelle nostattavaa taikuudella loihdittua ruokaa. Käärit viltin tiukemmin ympärillesi, nojaat taaksepäin ja silität kissaa sylissäsi. En tiedä oliko tämä nimenomainen kohtaus juuri tästä elokuvasta, mutta samanlaisella tyylillä kuljetaan kuitenkin. Erittäin viihdyttävä ja rauhallisen kaunis elokuva.
  • Enough Said - astut ulos elokuvateatterista lämpimään kesäiltaan. Aurinko ei laske, mutta illan vaikutuksen huomaa valon määrän astettaisena vähentymisenä. Ilma ei ole liian kuuma ja tuntuu, että voit hengittää ensimmäistä kertaa koko päivänä. Kävelet kotiin ja astut sisään pihaportistasi ja istut terassin portaalle. Seuranasi on elämäsi rakkaus. Tuntuu, että juttu soljuu hyvin ja kuin että et haluaisi nousta ylös koskaan. Haluat jäädä tähän hetkeen ja tuntea kuin eläisit oikeasti nyt - ei huomenna, ei eilen, vaan nyt. Ja mikä parasta: tiedät, että sinua odottaa viileät lakanat ja pehmeä sänky. Juot vielä lasillisen kylmää jääteetä ja suljet sälekaihtimet. Kuljetat kättäsi sängynpäätyä pitkin. Olet väsynyt, mutta onnellinen. Enough Said on turvallinen elokuva, joka esittää rakkauden, kuin se kuuluu kuvata.
...=)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...