04 huhtikuuta 2016

Movie Monday #51 - Nolo suosikki

"Meillä kaikilla on sellainen. Joillakin jopa useampia. Elokuva, jonka tietää olevan huono ja tyhmä, mutta josta silti pitää jostain käsittämättömästä syystä. Ei siitä pitämisestä tarvitse välttämättä niin hävetä, vaikkei sitä nyt aina niin suuresti esille toisi.Mikä on sinun nolo suosikkisi? Mistä elokuvasta pidät, vaikka älyllisellä tasolla tiedät sen olevan aika typerä? Mutta jokin siinä vaan vetoaa, tunnetasolla tai muuten? "

Olen puhunut jonkin verran (mitä? Paljon vai? En myönnä mitään!) mieltymystäni romanttiseen hömppään. En nyt tiedä, onko se niin noloa tai hävettävää, mutta jakaa ainakin kahteen leiriin; meihin toivottomiin romantiikkoihin, jotka rakastuvat onnettomiin sankareihin kerta toisensa jälkeen ja niihin kylmiin kyynikkoihin, jotka eivät ymmärrä Julia Robertsin viehätystä alkuunkaan.

 Sinkkuelämää-sarja on kovassa seurannassa alituiseen, jonkun Frendien ja Modernin perheen tapaan. No, periaatteessa en katso ensimmäistä ja toista kautta juuri ollenkaan, mutta myöhemmät kaudet... ja päälle vielä ne kaksi elokuvaa - Sinkkuelämää ja Sinkkuelämää 2. Ja onhan se sarja ja nämä leffat ihan käsittämättömän huonoja, ajoittain jopa ärsyttäviä teoksia, jotka kuvaa laumaa rikkaita naisia turhanpäiväisine ongelmineen. Mutta eskapismina se on täydellista, sillä joskus pitkän päivän päätteeksi, sitä haluaa ottaa pienen hypyn luksuksen, rahan ja turhanpäiväisyyden maailmaan New Yorkin Manhattanille, jossa päähenkilö tienaa mukavan summan rahaa kirjoittamalla kolumnia! Ja jos joku haluaa enempää perusteita sarjan ainakin mukiinmenevyydelle, Leffatykissä on varsin hauskanen artikkeli aiheesta. (Jarno Väistön "Miehen matka naisten suosikkisarjan ytimeen" // Sinkkuelämys, 17.03.2016). Ja vielä: jos Lenny Kravitz seuraa sarjaa, ei se voi olla nolo...!


p.s. suosikkini on SamanthaEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...