09 huhtikuuta 2016

Jenny's Wedding (Jenny's Wedding)

Katherine Heigl tähdittää tyypilliseen tapaansa romanttisen hömpän naispääosaa, mutta rakastuukin tällä kerralla naiseen (Alexis Bledel). Oikeasti elokuvahan kertoo Heiglin esittämän Jennyn vanhemmista ja kuinka heidän pienissä ympyröissä vietetty elämänsä murentuu, kun valheiden verho nostetaan heidän ja tyttärensä välistä.

Jossain vaiheessa elokuvan pohdinta pääsee itse asiassa todella hyvää alkuun. Jenny on valehdellut vuosia perheelleen seksuaalisesta suuntautumisestaan ja etenkin hänen vanhempien ensimmäiset reaktiot tyttärensä kaapista ulostulemiseen ovat hyvin kuvattuja. Näennäisesti he yrittävät uskotella itselleen ja muille, että rakastaisivat lastaan ehdoitta. Mutta kaksi ihmistä, jotka ovat koko elämänsä ajan eläneet niin sanotussa kuplassa, jossa heidän ei ole tarvinut käsitellä kaavojen rikkomista, käykin se erittäin vaikeaksi myöntää itselleen kuinka paljon on loppujen lopuksi valehdelleet itsellensä. En usko, että suurin osa homofobisista ihmisistä myöntäisi olevansa homofobisia ja sen tulkinnan tämä elokuva nappaa hyvin.

Mutta valitettavasti tämän käännekohdan jälkeen, jäämme hyväksi aikaa vellomaan eikä juonessa liikuta juurikaan eteenpäin, ennen varsinaista loppua. Sen sijaan saamme tusinoittain kohtauksia, jossa Jennyn vanhemmat pohtivat yhtä sun toista, imelien pop-kappaleiden pauhatessa taustalla.

Oli vähän harmillista, että tärkeät teemat oli vähän raiskattu pehmeämmän, siirappisen ja kuorrutetun katsannan aiheeseen, takia. Suurin synti leffalla kuitenkin on se, että nämä hahmot jäivät auttamattoman yksipuolisiksi. Äiti-hahmo oli äiti-hahmo ja isä-hahmo oli tyypillinen isä-hahmo. Pikkusisar oli kateellinen ja isoveli hiljainen, mutta miehekäs sivustaseuraaja suvun naisten hömpötyksille. Mikä on aika ironista ennakkoluuloista kertovalle elokuvalle. Mutta ehkä tämä olikin ennemmin leffa niistä häistä...


#elokuvahaaste2016 (19. Elokuva, joka kertoo seksuaalivähemmistöön kuuluvasta henkilöstä/henkilöistä)

...=)
2 kommenttia:

  1. Kuulostaapa mielenkiintoiselta elokuvalta, vähän kaavasta poikkeavalta :D HArmi että toteutus ei ilmeisesti ole niin hyvä vaikka alku-asetelma vaikuttaakin mielenkiintoiselta :/ Kumma kun Heigl aina rooleissa tämän tyyppisissä elokuvissa xD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, aiheesta saisi syvällisenkin elokuvan tai kauniin elokuvan tehtyä, harmi, että kaikki se vaihdetaan aika pelkistettyyn romanttiseen hömppään. Itsehän en pidä Heiglin näyttelemistä juuri minään, kuten en yleensä muutenkaan jos näyttelijällä on aina sama rooli, mutta pakko myöntää, että hän tekee sen yhden roolinsa kohtalaisen hyvin.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...