19 maaliskuuta 2016

Sinin leffablogi: TV Poiminta: Jussi Gaala 2016

Sinin leffablogi: TV Poiminta: Jussi Gaala 2016: Lauantai 19.3.(=TÄNÄÄN) Yle Teema, klo 21.00 Nyt lauantaina jaetaan "Suomen Oscarit" eli Jussi- palkinnot.

...

Krista Kosonen on ennakkosuosikkina parhaan naispääosan
kategoriassa
Olisi itseltäkin mennyt täysin ohi tälläinen, jos ei siitä minua olisi muistutettu (^^). On ehdottoman tärkeää silti katsoa tälläiset gaalatilaisuudet ja tukea kulttuuria, sillä ei siihen oikein muuta tapaa löydy. Jos kukaan ei katsoisi elokuvia tai vastaavia kulttuurituotteita... ei niitä kuulkaas olisi! Siksi vaadin, että jokainen edes avaa sen televisionsa tänään ja antaa tällä palkintotilaisuudelle mahdollisuuden.

Itseäkään ei noin niinkuin muuten kauheasti kiinnosta mitkään Suomen Jussi-patsaat. En suomalaisia elokuvia katso kuin kerran ja kuussa ja silloinkin se aivojeni raastaminen sattuu niin maan perk*leesti... Siksi onkin vähän sääli, että tänä vuonna Jussit eivät ole edes jaksaneet etsiä mitään jotain vähän edes suomalaisesta sonnasta ylitsepääsevää, vaan ovat suitta sutkitta laittaneet ehdolle ties mitä Napapiirin sankareita, toisia tyttöjä ja viikossa aikuiseksi oppineita.

Pirjo Lonka tekee naissivuosan elokuvassa Häiriötekijä
Hän on ollut myös käsikirjoittamassa näytelmää, johon
elokuva perustuu, yhdessä muun näyttelijäkaartin
kanssa
Olen tasan yhden ehdokaselokuvan nähnyt (Big Game), mutta silti minulta löytyy muutamia voittajasuosikkeja muutamista kategorioista:

 • Miekkailijaa kannatan parhaaksi elokuvaksi, paras miespääosa (Märt Avandi) ja kuvaus eli ts. kaikissa kategorioissa, joissa se oli ehdolla.
 • Paras naispääosa taitaa olla jo Krista Kososen
 • Ohjaus menee varmaan Jörn Donnerille (Armi elää!), koska Jörn Donner, ja jämähtänyt suomalaisen kulttuurin kenttä
 • Pirjo Lonka on näyttelijä, jonka työtä olen itse asiassa nähnytkin, television sarjassa Klikkaa mua, joten hyvä on jos voittaisi parhaan naissivuosan kategorian Häiriötekijästä.
Sitten muutama iso jännitysmomentti tähän iltaan - nimittäin muutama katastrofaalisen järkyttävä tilanne olisi mahdollista käydä:

A) Mari Rantasila voittaisi parhaan naissivuosan Jussin
Hän oli Oscareiden punaisella matolla kommentoimassa gaalan kulkua ja haukkui jokaisen asian maan ja taivaan väliltä siihen tahtiin, että perässä ei meinannut pysyä. Hän nimenomaan korosti elokuvapalkintojen turhuutta. Siksipä en tiedä olisiko kamalampaa jos hän voitettuaan palkintopuheessaan kiittäisi suuresta kunniasta tai haukkuisi pystin lyttyyn.

B) Jussi Vatanen voittaa parhaan miespääsoan Jussin
Ei minulla ole mitään sinänsä herra Vatasta vastaan (Rouva Rantasila on kyllä tasan ja ainut suomalainen viihdetaiteilija, josta minulla on edes jonkinlaista mielipidettä - loppu on kyllä aika harmaata massaa), mutta inhottaa sellainenkin että tasan yksi ja sama ainut kasvo on joka. ikisessä. suomalaisessa. tuotannossa. samana vuonna. Vatanen on nyt vain niin jo kulunut.

Mutta hyvää, palkintojen täyteistä iltaa!


Kari Ketonen, parhaan miessivuosan ehdokas
(Napapiirin sankarit 2)

P.s. ai niin ja joo, tässä samalla sekalaisten asioiden kanssa painiessa, voisin sanoa ohimennen tuosta uudesta bannerista. On nyt tosiaan aika tiuhaan tahtiin vaihtunut tuo blogin ulkonäkö (vähän liiankin) sillä ei siinä minusta koskaan ole ollut mitään vikaa. Sitä vaan aina välillä kyllästyy johonkin ja haluaa koittaa jotain uutta ja tämähän on kuitenkin platformi, jossa annan luovuuteni kukoistaa. Niin, esittelisin nyt varmuuden vuoksi nuo kuvat, jos ne eivät jollekulle aukea:
1. Riz Ahmed (Nightcrawler)
2. Karl Glusman (Love)
3. Q. Wallis (Beasts of the Sourthern Wild)
4. Michael Keaton (Birdman)
5. Diane Lane (Unfaithful)
6. Matthias Schoenaerts (The Danish Girl)
4 kommenttia:

 1. Piti hetken hieraista silmiä, kun tämä tuolla etusivulla keikkui lukulistalla, että mitä mie olen mennyt oman blogin lukijaksi tms. hassua : D ei meinannu ensin millään ymmärtää, mitä nyt on meneillään, haha.

  Kiva että bongasit! Viime vuonna oli mun mielestä parempi tarjonta kotimaisessa kuin aikoihin ja yhä enemmän on tullut vaihtelua perinteiseen suomileffaan. Nää siis ansaitseekin jo huomiota :)

  Ja hööh, meni Anti-Revenantille eli Rantasilalle palkinto. Mutta toisaalta taas moni meni just oikein, kuten parhaan elokuvan palkinto! Kosonen ja Petelius oli myös hyvin selkeät voittajat molemmat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh =)
   Käytin tota blogger-"blog it"-painiketta, joka tässä alustassa joka postauksen perässä aina keikkuu ja se heitti tuon otsikon tuohon itsellään, kun sinun tekstiäsi lainasin ja hyvä otsikkohan siitä syntyi, joten ajattelin, että sillä mennään! xD

   Rantasila tosiaan voitti ja piti itseasiassa aivan loistavan puheen! Vähän pitkä, mutta persoonallinen, eikä häneltä olisi osannut odottaa yhtään vähempää. Tuli jopa mieleen vilkaista se elokuva, josta pysti tuli! Harmitti vain se, että juurikin tämä "moottoriturpa" (lainaus häneltä itseltään) ei sitten osannut oikeassa paikassa olla hiljaa - kuitenkin Oscareissa tulisi pystyä sanomaan jotain muuta kuin kritiikkiä ks. tilaisuutta kohtaan.

   Poista
  2. Kappas, eipäs ole tullut moista nappia sen kummemmin ihmeteltyä, hyvä että koklasit! :D

   Aijaah, itse vähän puolikorvalla kuuntelin, ehkä oikeassa paikassa hänen pälpätys onkin siis paikallaan. On ainakin persoona!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...