20 maaliskuuta 2016

Movie Monday #53 - Lista

"Pidätkö listaa katsomistasi elokuvista? Ja jos niin miten? Muistivihko, päiväkirja, nettisivusto yms.? Miten tarkasti pidät kirjaa katsomistasi elokuvista, laitatko ylös katsomispäivän ja -seuran, annatko tähtiä jne. vai laitatko muistiin vain leffan nimen?"

Minulla on ollut pitkäaikainen projekti (kestänyt yli vuoden) listata jokainen näkemäni elokuva. Olen siinä epäonnistunut. En vaan muista kaikkea, lisäksi kun listasta on tullut pitkä, niin on vaikea enää nähdä mikä puuttuu. Tiedän, että siellä kuitenkin aukkoja on. Alunperin olin kätevästi facebookin puolella niitä klikkaillut oman profiilin alle, kun siellä niitä oli jotenkin järkevä kasata. Enpäs tajunnutkaan, että siinä oli aikamoinen siirtäminen sitten sieltä facen puolelta ihan kirjalliseksi, tekstimuotoiseksi listaksi - ja kun vielä lisäsin jokaisen nimikkeen perään valmistumisvuoden ja pisteytyksen, oli urakka aikamoinen. 

Joka tapauksessa, nyt jonkinmoista listaa kaikista näkemistäni elokuvista löytyy ihan täältä blogista, tuosta sivut-palkista, bannerin alta, omalta välilehdeltään. Se on aakkosjärjestyksessä (ja varoituksen sanana, välillä järjestysheittelee miten sattuu, kun ei vain aivot enää kolmen tunnin naputussessionkin jälkeen enää jaksaneet miettiä, että mikä tulee aakkosissa ensin Bringing Down The House vai Bring It On...
En myöskään ota mitään vastuuta noista pisteytyksistä. Ne nyt on lähinnä suuntaa antavia ja saattavat vaihdella rajustikin siitä kirjoittamaani arvosteluun.
Kaikkia arvosteluja en ole vielä ehtinyt, jaksanut, viitsinyt, pystynyt tuohon elokuvalistaan linkittää, joten nyt sinne on vain linkitetty noin puolen vuoden ajalta kaikki arvostelut. Katsomme kymmenen vuoden päästä uudelleen, josko se olisi vähän kokonaisvaltaisempi.

Ei mulla muuta.


6 kommenttia:

 1. VHS-aikaan pidin elokuvistani listausta, mutta kun dvd:t ja myöhemmin sinireiskat tulivat kuvioon mukaan, niin minä luovutin. Muuta ehtisikään tekemään, kun sitä listaa päivittelemään, jos semmoista nyt yrittäisin ylläpitää. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu en suosittele
   Ikä ja terveys siinä menee!

   Poista
 2. Aikoinaan merkkasin Leonard Maltinin Movie & Video Guide 1995- painokseen kaikki näkemäni (ulkomaiset) elokuvat. DVD-aikaan siirryttyäni olen merkannut Excel-taulukkoon katsomani/omistamani elokuvat (katsomattomien osalta lista raahaa pahasti perässä ja kaipaisi päivitystä jo tuplakappaleiden karsimisen takia)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo excel-taulukko on hyvä veto! Itsekin olen ajatellut tuon oman listani siirtämistä juurikin jonkinlaiseen taulukkoon, että pystyisin laskemaan vaikka, että kuinka monta niitä on. Mutta vaikeaa tosiaan on listaa ylläpitää, kun niitä elokuvia katsoo NIIN paljon!!

   Poista
 3. Minäkin kokeilin aikoinaan jonkinlaista listausta, mutta se sortui siihen, että kun jossain vaiheessa se unohtui hetkeksi niin en enää tuntunut saavan siitä kiinni. Nyt sellaisen aloittaminen vaikuttaa aika massiiviselta projektilta, johon en usko riittävän energiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No arvaapa vaan miksi minullakin kesti vuosi saada jonkinlainen lista kokoon. Sitä vaan niin helposti unohtaa ensin ihan vain yhden leffan merkitä siihen ja siitä se alamäki sitten alkaakin.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...