21 maaliskuuta 2016

Movie Monday #49 - Äideistä parhain

"Missä elokuvassa on vaikuttavin, parhain äitihahmo? Mikä tekee hänestä sinulle Äidin? Vahvuus? Ankaruus? Lempeys? Minkälainen äidin sinä olisit nuorena, silloin murrosiän kynnyksellä kun "oma äiti ei ymmärtänyt", halunnut? Minkälaisen äidin sinä toivoisit lapsillesi?"

Usein elokuvat äidinrakkaudesta ovat kaikkein vaikuttavimpia. Lukuisat omat suosikkini kertovat juuri tästä, voimakkaasta teemasta. Oma valintani saattaa keskittyä tähän seuraavaan äitiin sen takia, että olen vastikään nähnyt tämän elokuvan ja täten muistijälki on vahva. En oikeastaan edes tajunnut arvostaa tätä hahmoa ja häntä esittävän näyttelijän roolisuoritusta kuin vasta päiviä myöhemmin elokuvan nähtyäni. Mutta se kertoo näyttelijän voimakkuudesta enemmän, sillä ainakin hän on unohtumaton.

Kyseessä on Joan Allenin Nancy Newsome, elokuvasta "Room"
- Hänen tytär, Joy (Brie Larson) on ollut siepattuna seitsemän vuotta raiskaajan kynsissä ja tästä seurauksena on syntynyt jopa poika, Jack (Jacob Tremblay). Kun Joy ja Jack vapautuvat, kokevat maailman uudelleen, Joan Allenin voimakas, aito, maanläheinen äiti on tukemassa heitä jokaisella askeleella. Toisin kuin Joyn isä Robert (William H. Macy), joka ei pysty edes katsomaan lapsenlastaan, Jackia, koska antaa oman surun, kaunan ja katumuksen tulla uudelleenaloittamisen tielle.-


4 kommenttia:

 1. Room oli kyllä sinänsä todella rankka elokuva tälläi jälkikäteen ajateltuna. Leffan aikana enemmän jännitti miten kaikille käy ja miten tästä selvitään, eikä edes tajunnut että tollaista tosiaan voi oikeasti tapahtua ja on tapahtunutkin.... :/
  Hyvä leffa kuitenkin, vaikka traileri spoilasikin aika paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Room on tasan se yksi ja ainut elokuva, josta en olisi edes halunnut kirjoittaa arvostelua. Jotenkin sen rankkuus todella on jotain mitä ei pysty edes sanoin ilmaisemaan. Ja todellakin se peilasi mielestäni loistavasti sellaisen kokemuksen jälkiä jättävyyttä ja eritoten toi ilmi juuri sen, että ennen kuin jotain tuollaista tapahtuu itselle, ei sitä pysty kukaan ulkopuolinen (äiti, toimittaja tai edes oma lapsi) ymmärtämään. Uskon, että Room sitäpaitsi koski vain murto-osaa niistä tunteista joita oikeat "selvitytyjät" joutuivat kokemaan.

   Täydellinen elokuva ja puolestani koin, että trailerikin oli aivan loistava. Itse asiassa sen trailerin ajamana leffaa päädyinkin katsomaan (tietenkin myös sen saamat arvostelut). Jo traileri tuo mielestäni esiin sen, että kyseessä ei ole mikään geneerinen trilleri tai jännityselokuva, vaikka ensimmäinen puolisko elokuvassa onkin kamalinta kauhua, mitä itse olen nähnyt. Ja siksi oli mielestäni hyvä nähdä jo trailerissa että elokuvasta valtaosa sijoittuu kuitenkin "huoneen jälkeiseen aikaan" - siitähän se traileri alkaakin. Koska omasta mielestäni se oli kuitenkin elokuvan yksi vahvuuksista, että koko elokuva ei kuitenkaan samaan huoneeseen sijoittunut.

   Poista
  2. Totta tuokin! Itse vaan jotenkin vähän ärsyynnyin siitä ettei saanut yhtään jännittää sen puolesta pääseekö Joy itse ulos huoneesta. :)

   Poista
  3. =)
   Itsellä kyllä sydän pamppaili silti tuhatta ja sataa ja kuten leffan arvostelussa sanoin, niin huomasin pelosta täriseväni pidemmän aikaan puolivälin paikkeilla. Ja näin ei ole koskaan, minkään elokuvan kohdalla käynyt.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...