01 helmikuuta 2016

The Revenant (The Revenant)

Ehkä en olisi katsonut tätä elokuvaa, jos sitä ei olisi minulle myynyt kaksi asiaa. Ensimmäisenä Leonardo DiCaprio ja hänen uransa kohokohdaksi muodostunut roolityö ja toisena mestarillisena ohjauksen taiteilijana tunnettu Alejandro G. Inarritu. Elokuva nimittäin on rankka, armoton ja brutaali.

Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) on 1800-luvun metsästäjä, joka joutuu karhun raatelemaksi ja miehistönsä hylkäämäksi. Tästä alkaa tulinen eloonjäämiskamppailu ja henkisen koston matka. Glass nimittäin joutuu John Fitzgeraldin (Tom Hardy) pettämäksi, tämän ampuessa Glassin pojan (Forrest Goodluck).

Heti ensimmäisistä sekunneista katsoja istutetaan tähän menneen maailman, karuun ympäristöön. Aika, jolloin ei ollut edes sähköä tuntuu hyvin kylmältä ja armottomalta. Tätä korostaa ohjaaja Alejandro G. Inarritun ja kuvaaja Emmanuel Lubezkin kuvaus. Syntyy kaunis tasapaino kun elokuvan tapahtumat ovat niin alkukantaisia, primitiivisiä ja kuvaus sekä elokuvatekniikka, jota Inarritu ja Lubezki kameratyöllään demonstroivat, ovat niin visionääristä, uutta sekä raikasta. Sama vastakkainasettelu löytyy myös luonnon kauneudesta ja samalla sen raadollisuudesta. Inarritu muistuttaakin tästä yhtenään, kääntämällä kameran pois toiminnasta, pois ihmisistä ja kohti luontoa.

The Revenant tulee jäämään historiaan ennen kaikkea Leonardo DiCaprion roolityön ansiosta. Tämä on hänen taidonnäytteensä maailmalle. Erityisesti hänen elekieli, puheen rytmi on lumoavan korutonta miehenä, jolla ei ole enää mitään menetettävää. Samalla kun hän käy uskottavasta selviytyjästä, täytyy hänen myös käydä uhrista - kaltoinkohdellusta miehestä, joka voittaa kaikki todennäköisyydet. Tuloksena on moniulotteinen, vangitseva, voimakas roolisuoritus. DiCaprion jokainen hengenveto tuntuu katsojan sydämmessä ja tämä on ehdottomasti yksi näytteliätyö, jota ei unohda lopunelämäänsä.

Ei tässä muuta sisältöä edes tarvita. Inarritu viisaasti vain maalaa kuvaa DiCaprion ympäriltä, herättäen henkiin spirituaalista tematiikkaa. Mukana on elementtejä Amerikan intiaanien kielestä, uskomuksista, hengellisyydestä ja kulttuurista. Tämä yhdistettynä luonnon karuun, mutta kauniin kuvaukseen antaa DiCaprion yhden miehen selvitymislegendalle upeat raamit. Ainoa kritiikki, minkä voin antaa on, että elokuva on hitusen verran pitkä ja kaksi ja puoli tuntia raadollista selvitymistä on enemmän kuin tarpeeksi.


#elokuvahaaste2016 (46. Elokuva, joka kertoo jonkin alkuperäiskansan jäsenistä tai kulttuurista, esim. saamelaiset, intiaanit tai aboriginaalit)


...=)
1 kommentti:

 1. the revenant solarmovie is one of the most beautifully-shot films on losmovies I have ever seen. I lost count of how many scenes I sat there in utter amazement, which is undoubtedly due to the brilliant directing and spectacular cinematography: there's no shaky-cam, no quick-cut editing, and a lot of incredibly complex shots which appear to have been completed in a single take. If all films were shot similarly to how the Revenant is, then the movie industry would drastically improve.
  See more
  free movies online
  watch movies 2k
  hd movies online free

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...