08 helmikuuta 2016

Sicario (Sicario)

Kuvauksen perusteella tämä kuulosti tylsältä. Huumeet, sotilaat, toimintakohtaukset ja meksikolaiset rikolliset on niin miljoona kertaa nähty ja yhdelläkään kerralla kiinnostavasti. Tanssiin mukaan liittyy Sicario ja yht äkkiä leikissä onkin koreografia

Emily Blunt esittää piinkovaa poliisinaista Kate Maceria eteläisessä Amerikassa. Kun huumeet soluttautuvat mukaan kaupungin rikospiiriin, Josh Brolinin ja Benicio Del Toron esittämät korkeamman tahon viranomaisagentit tutustuttavat Katen suurimpien arvojen kuin lain tai oikeudenmukaisuuden noudattamiseen.

Pidin siitä, että elokuva käytti toimintaelokuvan keinoja ja tyyliä arvokeskustelun esille nostamiseen. Erityisesti rakastin sitä, että katsojalle ei saarnattu oikeudesta sillä tässäkin pohjimmainen motiivi tarinassa oli kosto. Silti saimme mielenkiintoisaa pohdintaa lain, yhteiskunnan ja rikoksen suhteesta moraaliin ja oikeudenmukaisuuteen.

Emily Blunt oli loistava. Sicario-elokuvan arvostelu on ehkä viimeisin paikka, jossa odottaisi seuraavaa vertausta, mutta Blunt muistutti suuresti Audrey Hepburnia. Tässä hänellä on sama koruton ulkonäkö, hento ryhti ja brittiläinen kuorittu artikulaatio. Josh Brolin oli myös täysin elementissään ja suorittaa pääosakolmikosta ehdottomasti mielenkiintoisimman roolisuorituksen. Benicio Del Toron keräämää ylistystä roolistaan sen sijaan ihmettelen. Hänen ilmeetön yrmeä olemuksensa heitti ainakin minun mielenkiintoni heti hänen hahmostaa pois muualle, eikä hän saa siihen tuotua mitään variaatiota edes lopoua kohden, jossa hänelle vielä annetaan mehukkaimmat kohtaukset repliikeillä kuten "Time to meet god"

Jaksan aina jauhata samoista asioista, mutta tälläkin kertaa musiikki oli unohtunut jonnekin teille tietämättömille ja nekin hetket kun joku jaksoi pari pianon plimpautusta tai viulun väräytystä antaa, tuntuivat ne olevan täysin väärässä rytmissä muun elokuvan tahdista. Olin kuitenkin erittäin tyytyväinen kuinka vangitseva elokuva oli.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...