10 helmikuuta 2016

Bio: Rachel McAdams

Rachel Anne McAdams (1978, Kanada) on kanadalainen näyttelijä. Vain kolme vuotta näyttelijänopintojensa jälkeen McAdams saavutti läpimurtonsa elokuviin vuonna 2004 kahdella menestyselokuvalla; Mean Girls, jossa hän ensin vakuutti antagonistin roolissa ja The Notebook- rakkauden sivut, romanttisessa draamassa Ryan Goslingia vastapäätä. Tämä teki McAdamsista halutun tähden muihinkin romantiikkaelokuviin. Hän onkin urallaan saavuttanut huomattavaa menestystä elokuvien Wedding Crashers (2005), The Time Traveler's Wife (2009), Morning Glory (2010), The Vow (2012) ja About Time (2013) romanttisena pääosanesittäjänä. Tämän lisäksi McAdams on terästänyt älykkään tulkitsevan näyttelijän taitojaan monipuolisemmissa osissaan elokuvissa kuten nuoren sotaleskin rooli elokuvassa Married Life (2007), mysteerisen viettelijän rooli elokuvassa Sherlock Holmes (2010), Woody Allenilaisen materialistisen palkintovaimon osa elokuvassa Midnight in Paris (2011), eroottisen sosiopaatin osa elokuvassa Passion (2012), Terrence Malickin romanttinen sivuosa elokuvassa To The Wonder (2012), maahanmuuttojuristi A Most Wanted Manissa (2014) sekä hänen ylistetyin rooli reportterina Oscar-huomiota saaneessa Spotlightissa (2015).

Jo suhteellisen lyhyen uransa aikana McAdams on onnistunut tekemään tasaisesti varmaa työtä, elokuvan laadusta riippumatta. Suuret ohjaajat selvästi haluavat antaa hänelle ansaitsemiaan rooleja, kuten Terrence Malick, Wim Wenders, Woody Allen ja Brian De Palma. McAdams ei kuitenkaan ole samalla lailla esillä oleva näyttelijä aikailaistensa kuten Angelina Jolien tai Nicole Kidmanin tavoin, sillä hän on ollut erittäin tarkka yksityiselämästään ja ei ole edes liiemmin brändännyt itseään markkinointisopimuksilla. Tästä huolimatta hän on onnistunut pysymään valtavirran suosiossa kevyemmillä tähtirooleillaan elokuvien pääosissa kuin mehukkaimmilla sivuosillaan tämän hetken mielenkiintoisimmissa projekteissa. Ja tämä puhuu jotain tämän upean näyttelijän mahtavasta repertuaarista.

"Rachel McAdams on todistanut urallaan olevansa erittäin vaikuttava näyttelijä, joka roolista riippumatta osaa työstää hahmoaan kuin ammattilainen. Silti hänen uransa on osannut odottaa hänen taitoihinsa vastaavaa roolisuoritusta. Tässä pääsemme jo lähelle näkemään, mihin kaikkeen hän pystyykään näinkin haastavassa roolissa. [Spotlight]"

Trivia:
- Ansiot: 14 miljoonaa dollaria
- Syntynyt samassa sairaalassa kuin Ryan Gosling
- Palkittu teatterinäyttelijä
- Valittu monelle maailman kauneimmat naiset-listalle
- Kasvissyöjä
- On kirjapiirissä
- On seurustellut Ryan Goslingin ja Michael Sheenin kanssa
- Pitkään ei omistanut autoa, vaan pyöräili ja käytti bussia säästääksen ympäristöä. Loukkaannuttuaan pyöräillessä, hän opetteli ajamaan autoa.
- On allerginen hevosille
- Russell Crowe opetti hänet arvostamaan rugbya
- Hänen A Most Wanted Man- vastanäyttelijä Phillip Seymour Hoffman on hänen suosikkinäyttelijänsä
- On näytellyt kolmesti taiteilijaa ja kolmesti aikamatkustajan vaimoa
- Ensimmäinen vuonna 1978 syntynyt näyttelijätär, joka on ollut ehdolla Oscariin
- Henkilökohtainen kommentti: "I have a certain curiosity for life that drives me and propels me forward."

Claire, Wedding Crashers

Regina George, Mean Girls

Clare Abshire, The Time Traveller's Wife

Paige Collins, The Vow

Sacha Pfeiffer, Spotlight
Allie Hamilton, The Notebook
Christine Stanford, Passion
Irene Adler, Sherlock Holmes
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...