03 helmikuuta 2016

Bio: Domhnall Gleeson

Domhnall Gleeson (1983, Dublin, Irlanti) on irlantilainen näyttelijä. Hänen isänsä on kuuluisa näyttelijä Brendan Gleeson. Hän tulikin ensimmäisenä maailman tietoisuuteen isänsä rinnalla Harry Potter-elokuvasarjan kahdessa viimeisessä osassa Harry Potter ja kuoleman varjelukset osat 1 ja 2. Sittemmin Gleeson lyönyt kunnarin toisensa jälkeen ylistetyillä menestyselokuvilla Anna Karenina (2012), Frank (2014) ja Unbroken (2014).

Yksi sana mikä tulee mieleen Domhnall Gleesonista on käsittämätön. Hänessä ei ole tippaakaan omahyväisyyttä tai egoa, vaan hän aina kulkee rooli edellään, upottaen itsensä mitä monipuolisimpiin hahmoihin - käyden uskottavasti menneen maailman miehisyydestä elokuvassa The Revenant (2015), nykyaikaisesta tietokonenörtistä elokuvassa Ex Machina (2015) tai luultavasti parhaimmassa roolisuorituksessaan sympaattisesta romanttisesta pääosasta elokuvassa About Time (2013). Vuonna 2015 hän oli The Revenantin ja Ex Machinan lisäksi vielä kahdessa muussa Oscar-ehdokkuuksia keränneessä elokuvassa Brooklyn (2015) Saoirse Ronania vastapäätä sekä menestyselokuvassa Star Wars: The Force Awakens (2015).

"Domhnall Gleeson on, järkyttävästä nimestään huolimatta, todella virkistävä miespääosa romanttisessa komediassa. Hänellä on punaiset hiukset, hän on aika laiha ja hän on enemmän joka kadun mies, kuin Walk of Famen mies, esimerkiksi. Hän on yksi syistä, miksi elokuva pysyy niin maanläheisenä, melko lennokkaasta teemastaan huolimatta. "

Trivia:
-Ansiot: 5 miljoonaa dollaria
-"Teatterimaailman Oscar": Tony-ehdokas
-Hänen veljensä ovat myös näyttelijöitä, tunnetuimpina luultavasti Brian Gleeson.
-Hänen etunimensä "M"-kirjain on hiljainen
-Pitää cashew-pähkinöistä
-On erittäin näkymätön läsnäolo Hollywoodissa, sillä hän tekee niin vähän lehdistökiertueita ja haastatteluja kuin mahdollista
-Hän on myös erittäin uniikki miespääosanesittäjä, joka on kansainvälisen läpimurron tehnyt, sillä hän ei ole tyypillisen karskin komea (kuten vaikka Brad Pitt tai Ryan Gosling...)
-On kehunut About Time (2013)-elokuvansa vastanäyttelijää Rachel McAdamsia.
-Punch-Drunk-Love (2002) on hänen lempielokuvansa
-Henkilökohtainen kommentti: 1) "I don't go to premieres I'm not involved in."
2) "The idea of having dreams that don't come true is really terrifying."


Caleb, Ex Machina

Konstantin Levin, Anna Karenina

Tim, About Time

Jon, Frank

Andrew Henry, The Revenant
Russell Allen Phillips, Unbroken

Jim, Brooklyn
3 kommenttia:

 1. Siis mitäh?? neljännessäkin Oscar-kuvassa ?? kyl mie noi muut tiesin, mutta en Brooklyn leffan osuutta :D herranjesta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse havahduin kanssa tähän ton Revenantin jälkeen! Ihan käsittämätön jätkä! :)

   Poista
  2. Ehdottomasti todistanut olevansa jotain suurta...!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...