29 tammikuuta 2016

Total Recall (Total Recall)

Total Recall on oppikirjatapaus toimintajännärin luomisesta. Elokuva alkaa kun miespäähenkilö (Colin Farrell) herää pahasta unesta. Kaunis vaimo (Kate Beckinsale) huolestuu. Käy ilmi, että päähenkilömme on tyytymätön elämäänsä kohtaan ja kuin janoaa vähän toimintaa. Vähän aikaa katsomme kun hän kärvistelee arkisen tylsässä elämässään ja pim, pam, pum, toiminta alkaa. Kuvioihin astuu kaunis mysteerinainen (Jessica Biel) ja miespäähenkilö oppii paljon uutta itsestään ja hänen täytyy tehdä klassinen valinta hyvän (Bill Nighy) ja pahan (Bryan Cranston) väliltä. Kliimaksia kohden miespäähenkilö jätetään pahiksen toimesta "kuolemaan", kun damsel in distress (edelleen Biel) jätetään hänen pelastettavaksi tyyliin kielekkeelle, kun pahis lähtee tuhoamaan maailmaa, jota päähenkilö elokuvan alussa vielä niin inhosi.

Ensimmäisistä sekunneista asti tiesin tarkalleen, miten elokuva tulisi päättymään. Tässä juonenkehitys on olematonta, sillä se noudattaa tuhat ja yksi kertaa nähtyä kaavaa. Elokuva lisäksi on armottoman kömpelö ja lukuisat aukot juonessa tekevät elokuvan rakenteesta lähinnä naurettavan. Tyhmintä on elokuvan roolitus. En missään vaiheessa usko näyttelijöiden olevan rooleissaan, vaan katson koko ajan elokuvatähti Colin Farrellin ja elokuvatähti Kate Beckinsalen taistelevan tuulikoneiden huristessa, heidän koko ajan näyttäessä tyylikkäämmiltä kuin tavallinen ihminen näyttäisi kymmenen tunnin meikkaussession jälkeen.

Sen sanottuani, pidän elokuvatähti Colin Farrellista ja eritoten pidän Jessica Bielistä, jonka toivon vielä tulevaisuudessa saavan jotain edes enemmän työstettävämpiä rooleja kuin nämä tälläiset tusinatuoteprojektit. Kate Beckinsalea vihaan näyttelijänä. Hänellä on aina sama puinen ilme ja hän on aina jonkun vaimo. Bryan Cranstonia ei saa huonoksi tekemälläkään. Jotain hyvää, jos jotain pahaakin. Kaikkein inhottavimmaksi koin elokuvan typerät välkkyvalot, jotka eivät noudattaneet mitään tarkoitusta. Jos et ole tätä elokuvaa nähnyt, et tiedä minkälaisiin strobovaloihin oikein viittaan ja voi olla, että vaikka näitkin elokuvan, et kiinnittänyt niihin mitään huomiota, mutta lähes joka kohtauksessa jonkinlaiset hälytysvalot tai vastaavat välkkyivät - enkä tiedä miksi, mutta päänsärkyhän siitä tuli.

12 kommenttia:

 1. Ei tämä Ahnuldin versiolle pärjännyt. Tämä oli niitä remakeja jotka unohdin jossain vaiheessa nähneeni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elokuvaa katsoessa pohdin kuumeisesti että ei alkuperäinen voi juuri omaperäisempi olla, niin miten ihmeessä näin geneerisestä tarinasta on ylipäätänsä joku saanut idean kertoa sen uudelleen...!?

   Poista
  2. Alkuperäisestä teki hyvän vinksahtanut huumori, rähjäinen futurismi ja överiksi vedetty toiminta. Luultavasti Matrix otti vaikutteita tarinasta. Remakesta puuttui täysin hauskuus ja toiminta oli vesitetty geneeriseksi PG-13 yleisölle sopivaksi (samat viat vaivasivat Robocop-remakea)

   Tulevaisuuden Google-car:
   https://www.youtube.com/watch?v=xGi6j2VrL0o

   Poista
  3. Okei, no tuo selventää paljon, nyt ymmärrän - joskus keskinkertaisesta tarinasta saa hyvillä mausteilla erittäin toimivan annoksen. Loistava tuo valitsemasi klippi xD

   Poista
 2. Traileri vaikutti hyvältä, mutta koko mittainen leffa tuotti sitten taasen isohkon pettymyksen. Arskan tähdittämä versio on edelleenkin se ainoa oikea Total Recall meikälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, nyt useampi jo kehunut alkuperäistä. Onko se muka sitten niin erilainen tarinaltaan, että se yht äkkiä muka toimii?? Ota näistä remakeista ja jatko-osista sitten selvää...

   Poista
  2. Meinasin tähän kommentoida jotakin siitä originaalista, mutta tuo ylempi Sylinterin selvitys oli sen verran tasokas, ettei minun tarvinnekaan kommentoida, heh.

   Poista
  3. Just näin. Ärsyttävän tasokas!! Hah ;)

   Poista
 3. Täältä tulee lisää tukea Hollannin-Paulin Total Recallille, mutta en voi taata, että yllättää ketään sellaista, joka ei ole täysillä vihkiytynyt aikansa elähtäneeseen sci-fi-actioniin. Tarina nimenomaan on hyvin samanlainen molemmissa leffoissa, mutta Arnoldin versiossa on vaan persoonaa ihan tavattoman paljon enemmän. Siitä jää niin paljon enemmän mieleen: olkoonkin, että jotkut asiat saattavat olla Johnnycabin tai mahasta kasvavan Kuaton kaltaisia triviaaleja seikkoja. Muutenkin näen siinä jotain todella hilpeätä, että Total Recall on käytännössä se, mitä tapahtuu, kun kaksi keskieurooppalaista pääsee aiheuttamaan pahennusta Hollywoodissa. Ja silti ihmiset ottavat sen avosylin omakseen. Arskasta ainakin näkee kilometrien päähän, että sillä on hauskaa. Kestää myös tulla naurunalaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyl-lä. Kun tietää, että on huono, voi huoletta olla niin huono kuin haluaa xDxD

   Poista
 4. Koska en ole katsonut vielä tätä Total Recall-remakea (tuolla se hyllyssä pölyä kerää) niin aika pahasti se saa kompuroida jos se muka ensihetkillään paljastaa miten loppuu, koska jopa Schwarzeneggerin versio toimii siksi että hänestä huolimatta ei voi olla missään vaiheessa varma mitä tapahtuu ja Total Recallin tarina onkin kaikkine mikä on totta ja mikä ei-kerroksineen paljon moniulotteisempi kuin uskoisikaan, ja vain keskittyminen one linereihin ja räiskintään saattaa huijata katsojan luulemaan sitä yksinkertaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutaman köyhän twistin juoni tarjoaa, mutta niitäkin osasi odottaa. Ikään kuin joku olisi huutanut aina puoli minuuttia ennen ja varoittanut yllätyksistä juonessa.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...