09 joulukuuta 2015

Nuori Victoria (The Young Victoria)


Joka vuosi aina samaan aikaan minulla toistuu tietty ilmiö. Joulun odotukseksi sitä kai kutsutaan, mutta en voi sietää sitä. Aika jotenkin hidastuu. En yleensä ole tylsistyvää tyyppiä, mutta joulun odotus jotenkin kumoaa tämän. Ja minähän rakastan joulua. En ole yksi niistä, joka pitää sitä jo "ihan kaupallisena humpuukina" tai ottaa edes mitään stressiä jouluvalmisteluista. Minähän olen siis maailman surkein ostamaan lahjoja. Viime vuonna se taisi olla osastoa raaputusarpa ja sitähän alemmas ei voi oikein vajota. Mutta pahinta on siis kuinka kauan joulukuu kestää ennen jouluaattoa ja lomaa. Tämä viikko on ollut hirveä. Koko ajan sellainen olo, että on huominen, kun onkin vasta tänään ja siten viikkoa on päivä enemmän jäljellä kuin kuvittelee. Kaikki ihmiset ovat jo ihan joulu - ja lomatunnelmissa, joten kellään, itseni mukaan lukien, ei ole oikein energiaa mihinkään, kun tietää, että vähän enää vain aikaa jäljellä jouluun. Toimistolla on ihan luvattoman hiljaista ja töitä ei oikeastaan ole, joten aika kuluu kaksinkerroin hitaammin. Olen siis tappanut aikaa katsomalla ihan tuhottoman paljon elokuvia, kuten varmaan jo liian tiheästä päivitystahdistani huomaa. Ensi vuonna aion kyllä ehdottomasti varautua joulukuun alkuun ottamalla tähän ekstrapaljon tehtävää ja pitämällä itseni todella kiireisenä.


Anyways, säälittävästä ruikutuksesta itse asiaan. Eli käsissämme olevaan elokuvaan. Lapset hiljaa, aikuinen selittää nyt muutaman lauseen tästä elokuvasta ja jätän sen siihen, sillä kukaan ei tykkään saarnoista. Tämä on siis Emily Bluntin, Mark Strongin, Paul Bettanyn ja Rupert Friendin tähdittämä draama vuodelta 2008. Blunt sai roolistaan jonkun verran Oscar buzzia ja oli ehdolla johonkin Golden Globeen. Elokuva kertoo yllätys, yllätys Englannin kuningatar Victoriasta. Aika lailla perus-keskiaikaista draamaa kaikkine hovijuonitteluineen ja hulppeine pukuineen ja lavasteineen. Olen aikaisemmin myöntänyt, että pidän tästä genrestä ja tälläisistä elokuvista, joten se tuo mielipiteeni elokuvaa kohti melko pitkälti selväksi. Hyvä elokuva, jos tälläisestä tykkäät. Ei tämä mikään maailmaa mullistava taideteos ole, mutta hyvä ajantappoleffa. Bluntiin olin itse asiassa jopa vähän pettynyt. Vaikka hänellä on tiettyä haurasta kauneutta, mielestäni hän sopii paremmin rempseän nykynaisen rooliin, kuin tälläiseen vanhoilliseen pukudraamaan. 

Siitä vielä mainitsen, että tänään julkistetaan SAG-ehdokkuudet, joiden pariin palaan luultavasti huomenna todella kattavan päivityksen muodossa, sillä muutakaan tekemistä minulla ei luultavasti ole. Tosiaan, vaikka ehdokkuudet julkistetaan Losissa seitsemän aikaa aamulla, tarkoittaa se Suomen ajassa luullakseni kello viittä iltapäivällä. Olen todella innoissani näistä ehdokkuuksista, sillä ne tulevat toivottavasti tarjoamaan jotain selkiytystä nyt vähän valloillaan olevaan ehdokastilanteeseen. Nimittäin tämä vuosi on jo nyt mielessäni hiton hyvä elokuvavuosi. Meillä on vahva kattaus vahvoja roolisuorituksia niin mies - kuin naiskategorioissa, kerrankin ja yhtäkään ylitse muiden- lukkovarmaa ehdokasta ei ole juuri mihinkään kategoriaan (viittaan nyt siis luonnollisesti näyttelijäkategorioihin) muodostunut, mikä on poikkeuksellista, sillä viime vuonnakin tässä vaiheessa melkein tiesi, että Julianne Moore, Patricia Arquette ja J.K. Simmons tulevat pystien kanssa kisasta pois kävelemään ja nyt tilanne on paljon avoimempi, mikä tarkoittaa mielenkiintoisempaa palkintokautta. Jee! Mutta kuten sanottu, palaan asiaan piakkoin....=)


2 kommenttia:

 1. Uskomatonta, että siitä on jo melkein vuosi kun J.K Simmons pystinsä Oscareissa lunasti. Vuosi tuntuu vierähtäneen niin vauhdilla vaikka onhan tässä vielä muutama kuukausi aikaa. Saa nähdä ketkä pääsee tältä vuodelta Oscareissa ehdolle. Ehkä SAG:it antaa tähän viitettä, jäänkin mielenkiinnolla odottamaan postaustasi aiheesta. :)

  Minäkin rakastan joulua vaikka en uskonnollinen olekaan. Joulussa on oma tunnelmansa eikä varmaan pieni hidastelu haittakaan näin joulun alla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen laskenut sekunteja Oscareihin xD
   No ei nyt suinkaan... SAG-puhetta onkin nyt annettu olan takaa seuraavassa tekstissä...

   Ja en minäkään ole koskaan katsonut joulua minään uskonnollisena hetkenä, vaan lämpimänä lomana, pitkän ja kylmän talven keskellä =) Ja kaikki se tunnelma ja joululeffat ja perhetapaamiset ja kaikki. KAIKKI! Jee!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...