28 joulukuuta 2015

Movie Monday #37 - The one in charge

<<edellinen<<
>>seuraava>> 
"Jatketaan tälläkin viikolla toivotuilla top-listoilla ja nyt saavat vuoron lempiohjaajat. Ketkä elokuvaohjaajat pääsevät sinun top3 -listallesi ja miksi? Mikä kunkin lempiohjaajasi elokuvista on erityi2. sesti tehnyt sinuun vaikutuksen?"


1. Steven Soderbergh

~ Erin Brockovich, Traffic, Ocean's-elokuvat, Side Effects, Contagion, Haywire~
Soderbergh osaa käsitellä draamaa, olematta tylsä ja silti säilyttää omalaatuisen tyylinsä elokuvasta toiseen, joka on tarpeeksi nostamaan minkä tahansa tarinan seuraavalle tasolle. Hänen elokuvansa ovat kauniita, syvällisiä, raakoja, vaikeasti unohdettavia.


2. Paul Feig

~Morsiusneidot, The Heat, Spy~
Komedia on miljoona kertaa vaikeampaa kuin parhainkaan draama. Ja se, että pystyy venyttämään komeedisia taitojaan läpi kolmen elokuvan, saaden minut nauramaan vedet silmissä, on saavutus, jota en helposti katso läpi sormien.


3. Christopher Nolan

~The Prestige, Inception, Interstellar, The Dark Knight Rises~
Olisin halunnut välttää kuulostamatta tyypilliseltä leffanörtiltä, joka valitsee suosikki ohjaajikseen tyyliin Hitchockin, Scorsesen ja Tarantinon. Onnekseni en ole nähnyt tarpeeksi Hitchcockia, en liiemmin pidä Tarantinosta ja Scorsesenkin ylistetyimmät elokuvat ovat vielä katsomatta (lisäksi koen, että hänen leffansa ovat liian pitkiä). Siksi pyörittelinkin päässäni esimerkiksi Richard Curtisia, jonka kevyitä elokuvia suorastaan rakastan. Tuntui kuitenkin tyhmältö valita kaksi komedian ohjaajaa, sillä kuitenkin lähtökohtaisesti kunnioitan draamantaitajia enemmän kuin komedian, tai ainakin parhaimmat draamat ovat parempia kuin parhaimmat komediat, oli se sitten kuinka paljon helpompaa tahansa. Siksi Chris Nolanin saavutuksia ei vain voinut olla huomioimatta. Joten pakko kai se on myöntää, että hullu leffafriikki se täällä huutelee. Nolanilla on paha tapa tehdä elokuvistaan elämää suurempia ja mikäs muu minuun puree kuin ylitsevuotava surullinen draama! 

...Koska jo itseni geneeriseksi leffanörtiksi julistin, niin pitäähän tähän loppuun vielä pläntätä klisee kunniamaininnoista, sillä eihän leffanörttiä voi pistää valitsemaan vain kolmea suosikkiaan elokuvaohjaajista, ilman että tämä lähtee kunniamainitsemaan listansa loputtua tuhansia ja taas tuhansia elokuvaohjaajia, jotka listaan olisi vielä voinut lisätä; niin ikään:

-Woody Allen & Darren Aronofsky-
2 kommenttia:

  1. Christopher Nolan on yksi munkin suosikkeja! Inception, Interstellar, Yön Ritari jne on ihan huippuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja tällä miehellä ei Oscaria vielä ole! Mikä tahansa hänen noista elokuvistaan olisi yksin oikeuttava hänet tälle listalle, mutta hän on vielä niin monen mestariteoksen isä, on kyllä päätähuimaavaa.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...