18 marraskuuta 2015

Rita, 2. tuotantokausi

Kylläpäs nämä Ritan tuokkarit (onpas inhottava sana tuo "tuokkari") tulikin ahmittua nopeasti. Mutta mitä muuta voi odottaa jos kahdessa tuokkarissa (okei, okei) tuotantokaudessa on vain kuusitoista jaksoa. Eihän se riitä mihinkään! Etenkään jos kyseessä on tälläinen laatusarja.

Tällä kaudella Rita, tapojensa vastaisesti, yrittää aikuistua ja saada vakituisen suhteensa koulunsa rehtoriin toimimaan. Kuitenkin menneisyyden elämäntyyli saa taas kiinni ja tällä kertaa Rita joutuu maksamaan suuren hinnan. Ammatillisesti Rita joutuu myös hyväksymään, että ei pysty auttamaan kaikkia.

Pääosan Mille Dinesen on hieno näyttelijä. Vangitsee hienosti tämän hahmon persoonallisuuden, etenkin hahmon ollessa hiljaa, hän antaa merkityksellisiä katseita, joista käy hyvin varmasti ilmi, mitä hahmo ajattelee ja millainen henkilö tämä on. Kaikki aina kävelytyylistä asti on hyvin hiottua.

Valitettavasti sarjan sympaattisin hahmo Jeppe unohdetaan ainakin viimeisissä jaksoissa vähän jonnekin ja valitettavasti ehkä epäsympaattisin, ainakin karismattomin hahmo, jota olen televisiossa nähnyt vähään aikaa, rehtori Rasmus saa vähän liikaakin ruutuaikaa. Myös Riccon tarina saa vähän oudon käänteen, sillä hänen voileipäbaarinsa unohdetaan myös täysin johonkin ja hän saakin työn täysin muualta ja katsojalle ei selitetä, että mitä sille hemmetin voileipäbaarille nyt sitten tapahtui!

Muuten sarja toimii edelleenkin hyvin. Pidin ajatuksesta yhdistää kaksi koulua ja täten tutustuttaa uusia henkilöitä. En kuitenkaan pitänyt siitä, että yht'äkkiä ilmeisesti jo esitellyt henkilöt nousevatkin suuremmalle lavalle ja heihin kohdistetaan enemmän huomiota ja meidän pitäisi muka uskoa, että yht'äkkiä näillä opettajilla onkin uskoteltua suurempi merkitys Ritan elämässä, sillä ensimmäisellä kaudella näin ei ollut. No tämä on kaikki vettä sillan alla. Hyvä sarja, virheistään huolimatta, jonka katsomista ei kyllä malta lopettaa, nimimerkillä kokemusta on - koko tuotantokausi päivässä katsottuna.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...