09 marraskuuta 2015

Orphan Black, 2. tuotantokausi

Yhä erittäin vangitseva, mielenkiintoinen, jännittävä sekä sympaattinen sarja. Kakkoskauden ongelma lähinnä on se, että kun tarinaa yritetään saada kulkemaan eteenpäin, niin joudutaan punomaan aikamoista verkkoa. Se tulee ongelmalliseksi siinä suhteen, että menee vähän monimutkaiseksi. Sitä on siksi vaikea seurata ja lisäksi tuntuu, että jo tapahtuneella on vähemmän painoarvoa. Tulee entistä vaikeammaksi selittää kaikki juonenkäänteet, kun niitä on niin paljon. Osa ei millään lomitu keskenään, vaan juonenkäänteet joutuvat toimimaan päällekäin. Eli aukkoja löytyy juonenkulusta.

Onneksi muutamasta ärsyttävästä hahmosta luovutaan, mutta valitettavasti muutamaa inhokkia raahataan mukana. Ykköskauden ensimmäisistä jaksoista tuttu Victor on ihan turha enää tässä vaiheessa. Muutenkin Allisonin tyhjänpäiväisiin ongelmiin keskittyminen on triviaalista, sillä muualla tapahtuu niin paljon ja niin paljon tärkeämpää. Pidän siitä, että Siobhanin eli Mrs. S:n hahmoon keskitytään enemmän ja ihanan salamyhkäinen naikkonen on kyseessä. Pakko siirtyä heti kolmannelle kaudelle, jotta häntä valotettaisiin enemmän.

Kira on vieläkin todella sympaattinen. Minusta tuntuu, että olen nähnyt Michiel Huismanin nyt jokaisessa seuraamassani sarjassa aina Game of Thronesista Nashvilleen. Hänellä on selvästi hyvä maku tv-sarjojen suhteen, jossa esiintyy. Paul Dierden onneksi pidetään mukana kuvioissa - hän on kanssa mielenkiintoinen. Alunalkaenkin en pitänyt tästä uskonlahkon mukanakuljettamisesta tarinankulussa ja tällä kaudella eritoten aika utopistiseksi meni. Olisi voinut ihan hyvin jättää heidät menosta pois.

Nyt, jos joku ei ole nähnyt ykköskautta, niin ei ole mitään hajua, mistä puhun. Ehkä voisin vähän yleisimmin puhua sarjan laadusta. Tämähän on ihan saippuaoopperaa, ehkä osaltaan myös teiniviihteen tapaista. Mutta pirun koukuttavaa. Ehkä tunnin jaksot ovat vähän liian pitkiä, että puolellakin tunnilla selvittäisiin, kun nyt asiat junnaavat aina vähän paikallaan ja jakson lopussa vasta alkaa tapahtumaan. Mutta en valita, että on pidempi aika oikein mutustella sarjan herkullisuutta. Eikö tätä ole viihde parhaimmillaan, ettei voi sekunniksikaan kääntää katsetta ruudusta, kun pelkää, että jotain menee ohi? Tatiana Maslany on vielä parempi kuin ensimmäisellä kaudella. Etenkin päätösjaksossa todella vetää pidemmän korren. Ehdottomasti kestosuosikki, jonka tulevia tuotantokausia odotan innolla.

...=)

2 kommenttia:

 1. Hyvä arvio! Oon aikalailla samaa mieltä sun kanssa. Kira on kyllä sulonen ja Siobhan oli vielä tällä kaudella kivan salaperäinen. Tosiaan välillä tunnin pituiset jaksot alkavat puuduttaa kun juoni tosiaan tuntuu välillä junnaavan paikallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos xD Itse nimittäin en ollut tyytävinen tähän arviooni, mutta helpottavaa tietää, että siitä saa sentään jotain irti.

   Nyt kolmoskauden nähneenä, olen ihan Siobhanin pauloissa. Ihan mahtava hahmo ja mahtava näyttelijä. Ja kyllä, koen myös, että ehkä olisimme voineet hypätä suoraan ykköskaudesta kolmoseen. Mutta samapa tuo, ainakin nyt oli enemmän nautittavaa ja lisäähän on tulossa ! Mutta ei tosiaan ensimmäisen jakson jälkeen ykköskaudesta, siis tiennyt yhtään mihin päätyisi kolmannen kauden viimeisen jakson jälkeen. Sen verran mahtava sarja kyllä!! xD

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...