02 marraskuuta 2015

Movie Monday #29 - Top 5

<<edellinen<< 
>>seuraava>>
"Mitkä ovat olleet vuoden 2011 parhaat elokuvat top5? Ja yleisesti, onko tämä vuosi ollut hyvä elokuvavuosi?"

Kerrankin on jotain hyötyä näin jälkikäteen vastaamisesta. Nyt on ehtinyt jo vähän aikaa kulua vuodesta 2011, joten on ehtinyt katsoa myös vähän niitä elokuvia, jotka silloin ilmestyivät.

Näin jälkikäteen ajateltuna mielestäni 2011 ei ollut mitenkään erityisen hyvä elokuvavuosi. Sen huonoutta eritoten painottaa se, että 2012 on mielestäni yksi parhaita elokuvavuosia ikinä. Meryl Streep voitti Oscarin täysin väärin elokuvasta Rautarouva (joka on huono) ja näin vuosia myöhemmin katsottuna, ei se Viola Davis ja hänen Piiat-elokuvansakaan niin hyviä olleet. The Artist on kammottavan unohtunut. Ja Hugo oli alun alkaenkin outo valinta parhaan elokuvan Oscar-palkinnon ehdokkaaksi. Ne hyvät elokuvat, joita vuonna 2011 ilmestyi eivät edes olleet ehdokkaana Oscarin saajikse, kuten Young Adult, Shame tai Syvänsininen meri.

Eli pikimmittä puheitta listaan:

 1. Moneyball - se hyvä Bennett Millerin elokuva
 2. Contagion - Aina kun pesen käsiäni saippualla tai kosketan kasvojani peilin edessä, tulee mieleen Steven Soderbeghin hyytävän ajankohtainen Tartunta
 3. Kaameat pomot - yksi hauskimmista komedioista koskaan.
 4. Shame - synkkä, ei voi muuta sanoa.
 5. Young Adult, Syvänsininen meri ja Friends with Benefits - jaetulla viitossijalla, koska mikään näistä elokuvista ei kyllä ole erityisen hyvä, mutta henkilökohtaisia suosikkejani.

6 kommenttia:

 1. Noista listaamistani olen nähnyt vain Kaameat pomot ja Shamen. Kummastakin tykkäsin kyllä paljon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa. Kaameiden pomojen rakkaus on laajaa xD

   Poista
 2. Kaamea pomot oli kyllä yllättävän hauska. :) Huomasin, että Netflixiin oli tullut sen jatkis. Hieman epäilyttää ovatko saaneet yhtä onnistunutta tuotosta kasaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaameat pomot on juuri sellaista tilannekomediaa, josta tykkään xD Ehkä sitä voi kohelluskomediaksikin kutsua...

   Huomasin kanssa, että jatko-osa oli Flixiin pätkähtänyt ja kuvaa kyllä hyvin sitä turhauttavuutta, jota Netflixin valikoimaa selatessa aina välillä iskee. MIKSI jatko-osa on hankittu sinne ennen ykkösosaa? Eihän siinä ole mitään järkeä! Etenkin kun ykkönen on parempi.

   Niin itsehän näin kakkososan teatterissa, kun olin ollut niin tyytyväinen ykköseen. Kyllä senkin kanssa sai nauraa ja ei ainakaan tylsä tullut, mutta kyllähän se vähän tarpeeton jatko-osa oli ja ei kyllä kestä yhtä montaa uudelleenkatsomiskertaa kuin tuo ensimmäinen. Mutta kaiken kaikkiaan siis olin positiivisesti yllättynyt, että ykkösosan toimiva huumori oli kuitenkin saatu siirrettyä myös jatko-osaan eli kyllä se katsoa kannattaa!

   Poista
  2. Itse mietin samaa!! Siis, että miksi ei voida käyttäjäystävällisesti tuoda ensimmäisiä osia katsottavaksi ennen jatkiksia kun varmasti monet haluaisi muistin virkistämiseksi katsoa ekan osan, jos sitä nyt edes on ensinnäkään nähnyt. Pitääkin ehkä laittaa palautetta! :D

   Poista
  3. Eikä kyllä ole ensimmäinen kerta kun Netflix on tätä harrastanut...

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...