30 marraskuuta 2015

30 Minutes or Less (30 Minutes or Less)

No melkein jäi kesken. Onneksi sentään puskin läpi loppuun asti, sillä tahmean alun jälkeen, lähtee toiminta ja tilannekomiikkakin käyntiin. Olen ennenkin nähnyt hauskutusta pankkiryöstöistä ja ne tuntuvat toimivan. Muun muassa sellainen Nick Nolten elokuva kuin Kolme karkuria, vuodelta 1989 on antanut minulle parhaita nauruja, joita olen saanut elokuvalta. 30 Minutes or Less-elokuvan pääosassa on Aziz Ansari ja Jesse Eisenberg. Jesse on pizzakuski, joka pakotetaan ryöstämään pankki. Aziz on Jessen kaveri, joka lähtee pakottamatta mukaan. Huolestuttavaa tästä tekee se, että hän on vielä ala-asteen opettaja.

En ole täysin aina lämmennyt Ansarin huumorille. Ajoittain se voi olla vähän liikaa yrittävää ja suoraan sanottuna tylsää. Tässä hän kuitenkin toimii hyvin. Etenkin leffan alussa huumoria revitään vähän liikaa irti tyypillisesti pissa-kakka-pieru-huumoriosastolta, mutta kun juoni niin sanotusti alkaa, niin sitten saa kyllä ihan nauraa tälle epätyypilliselle pankkiryöstäjäparivaljakolle. Etenkin se kohtaus pankissa, jossa itse ryöstö sitten tapahtuu, on erittäin hauska.

Elokuva ei ole suinkaan parhaita elokuvia, eikä parhaita komedioita mitä olen nähnyt. En voi sietää Danny McBridea ja juonikin on aika köyhä, moneen-kertaan-nähty. Mutta annan krediittiä siitä, että leffa piti otteessaan loppuun asti, ei todellakaa ole liian pitkä ja toimii kerran katsottavasta viihteestä + Michael Pena on yksi suosikkejani ja taas katosi rooliinsa todella uskottavasti, vaikka ei mikään parhain rooli olekaan, paras-sanan missään merkityksessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...