05 lokakuuta 2015

Movie Monday #25 - Hävettää myöntää, mutta...

Varsin ajankohtaisella Movie Monday-haasteella aloitetaan tämä viikko tällä kertaa. Nimittäin viime viikolla katsoin omaksi yllätykseksenikin Kummisedän, elokuvan, jota en todellakaan olisi etsinyt käsiini, ilman sen klassikkomainetta. On kuitenkin ollut olemassa aika, jolloin minä katsoin yksinomaan vanhempia, klassikon asemassa olevia elokuvia, koska jotenkin koin, että näin täytyisi tehdä. Katsoin silloin muun muassa Casablancan, Tuulen viemää, Sunset Boulevard, Kaikki Eevasta, My Fair Lady, Who's Afraid of Virginia Woolf? ja niin edelleen. Eikä hävetä myöntää, että en hirveästi välittänyt vanhemmista elokuvista. Silloin tein päätöksen, että en enää katsoisi elokuvia, vain koska ne pitäisi olla katsottuna, jotta "tietää jotain elokuvista". Sen sijaan suuntasin katseeni elokuviin, jotka oikeasti kiinnostivat minua. Ja tämä linja on pitkälti pysynyt. Tämän kuitenkin sanottuani, pelkäänpä, että Kummisetä on taas vapauttanut jonkun puolen minusta, joka kuitenkin halaisi nähdä lisää senkaltaista, mutta aika saa näyttää...

Lyhyestä alustuksesta itse aiheeseen: on kuitenkin olemassa tiettyjä elokuvia, joita en ole nähnyt. Syystä tai toisesta. Tärkeimmät syyt ovat ehkä se, että en ole VIELÄ saanut aikaiseksi ja toinen on ihan niinkin konkreettinen syy, kuin, että en ole löytänyt näitä elokuvia mistään. Vaikka olenkin ylistänyt Netflixia ja olenkin omaksunut sen pääasialliseksi elokuvien katsomispaikakseni, niin sen tarjonta on kuitenkin pinnallisen kaupallista, eikä tälläiset vanhemmat tai pienemmät taide-elokuvat löydä tietään sinne.

Joka tapauksessa, minua hävettää myöntää, mutta en ole nähnyt:

  • Psyko / Linnut
  • Charlie Chaplinin elokuvat - olen nähnyt muutamia elokuvia osissa, mutta en ole yhdeltä istumalta nähnyt yhtäkään alusta loppuun, mikä harmittaa minua todella paljon, sillä pidän Chaplinista.
  • Rocky - ...? ...;)
  • Yhtäkään Fellinin elokuvaa
  • Yhtäkään Jean-Luc Godardin elokuvaa
  • Yhtäkään Almodovarin elokuvaa
  • Minulla on myös nyt jo pidemmän aikaa ollut halu tutustua lähemmin muunkin maan elokuvateollisuuteen kuin Yhdysvaltojen. Erityisesti Italialainen elokuva kiehtoisi, mutta en puhu kieltä, eikä kyllä hajuakaan, millaiset mahdollisuudet Suomessa on italialaista elokuvaa katsoa. 
Eli on minulla sentään validit tekosyyt! xDEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...