06 syyskuuta 2015

Movie Monday #21 - From Finland

<<edellinen<<       >>seuraava>>

Movie Monday-elokuvahaasteblogin 21. haaste:

"...jos sinä näyttäisit yhden suomalaisen elokuvan jollekulle syntyperältään muualta olevalle, mikä se olisi? "


Kuten ilokseni huomasin myös muiden Movie Monday-elokuvabloggareiden vastauksista (1, 2, 3), eivät hekään kaikki ole täysin suomalaisen elokuvan pauloissa. Itse en myöskään voi sietää suomalaista elokuvaa. Itselle, suomalainen elokuva on jotenkin masentavaa. Ne ikään kuin pyrkivät kertomaan jonkinlaisia yleisluontoisia totuuksia Suomesta ja suomalaisista ihmisistä ja itse en allekirjoita niiden antamaa sanomaa yhtään. Ne ovat jotenki niin pelkistettyjä. Siksi harkitsinkin vastauksekseni, että sellaista elokuvaa ei olisi, jonka haluaisin Suomesta nostaa jotenkin "yhdeksi hyväksi suomalaiseksi elokuvaksi".

Mutta, sitten luin vielä yhden Movie Monday-vastauksen "Kompastelua"-blogista ja säälittömästi varastan hänen vastauksensa.

Kyseessä on Äideistä parhain. Onhan se koskettava.

4 kommenttia:

 1. Mites nuo Kaurismäet? Joko on Akin ja Mikan leffat otettu haltuun?
  Mulla kesti joku neljä elokuvaa ennen kuin Akin tuotannosta löytyi mitään, mihin pystyi tarttumaan. Välttelen kuitenkin huutelemasta kylillä sen leffoista mitään, koska oikeastihan mulla katoaa viimeinenkin kyky katsoa kriittisesti ja arvostavasti niitä siinä vaiheessa, kun Jorma Kääriäinen tai joku muu eilispäivän artisti rokkaa pimeässä baarissa ja omien vanhempieni sukupolvi vetää tupakkaa turpa säpissä. Siitä on etäisinkin eskapismi kaukana.
  Mutta kuittaan sen mieluiten itselleni niin, etten ole kohdeyleisöä.

  Jos Äideistä parhain muuten uppoaa, niin kannattaa kokeilla Postia pappi Jaakobille. Äkkiä katsottu, riisuttu kaikesta ylimääräisestä ja pay-off on hieno, vaikka näyttää siltä, ettei sellaista ole ensinkään.

  -Lasse

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö, en ole yhtäkään nähnyt. En edes traileria tai lyhyttä pätkää. Olen kylläkin kuullut elokuvista ja en yhtäkään positiivista kommenttia. AINA kun katson jotain elokuvaa seurassa, porukassa, ystävien, perheen kesken ja se elokuva ei olekaan mielenkiintoisin tai ehkä se elokuva on vähän hitaamman puoleinen tai tylsä -- joku kommentoi, että "aijaaa, tää onkin tälläinen Kaurismäki-tyyppinen". Jotenkin se Kaurismäki on traumatisoinut kaikki suomalaiset ajattelemaan yksinomaan huonoja elokuvia Kaurismäkiläisinä elokuvina. Jotenkin huvittavaa, mutta samaisesta syystä, en ole koskaan kokenut tarpeeksi sitten nähdä yhtäkään sellaista elokuvaa, johon kaikkia huonoja elokuvia pitää yksinomaan verrata. =)

   Poista
  2. :D:D Syvää rakkautta Kaurismäelle joka puolelta, huomaan.
   Kokeile ainakin jossain vaiheessa elämää. Koskaan ei tiedä, mistä tulee tykkäämään.

   Poista
  3. Jos joskus vastaan tulee - syytön kunnes toisin todistetaan. Ja minähän olen pahamaineisesti tunnettu siitä, että jätän elokuvan kuin elokuvan kesken, jos se ei vain mielestäni lähde kunnolla käyntiin, että jos ei muuta, niin varmasti jossain vaiheessa ainakin joku Kaurismäki päätyy sille pitkälle listalle elokuvia, jotka olen jättänyt kesken! =)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...