24 syyskuuta 2015

Elokuvablogien top 10 -lista Suomessa syyskuussa 2015

Valehtelematta täytyy myöntää, että aamu alkoi melko positiivisin merkein. Nimittäin ylpeänä (vähän liiankin) voin kertoa, että Cinema Lozenge on valittu Suomen elokuvablogien top kymppiin!

Cision -nettisivusto kerää joka kuukausi listoja blogeista, milloin mistäkin aihepiiristä (viime kuukausi oli treeniblogien top 10) ja syyskuussa 2015 vuorossa oli elokuvablogit. Olin todella otettu tästä huomionosoituksesta ja kuljen varmaan loppupäivän tai -viikon tai -kuukauden röyhkeän leveä hymy kasvoillani.

Jos nyt ihan pullistelemaan ruetaan, ja sijoituksia ruetaan tiirailemaan, niin Cinema Lozenge kärkkyy aivan palkintopalleilla, nimittäin kolmosena. Jotenkin on vaikea sulatella, että oma vaatimaton blogini olisi mukamas Suomen kolmas elokuvablogien listauksessa, mutta pakko kai se on uskoa ja olen, taas, enemmän kuin otettu.

:::

Ykkössijalle kiiri nerokkaan Tuopin elokuvablogi Double Feature - suuret onnittelut sinnekin päin!

Kakkossijalta löytyy elokuvablogi nimeltä (kirjoittajan nimi myös:) ...Noir. Tämä blogi on yksi parhaista ja kirjoittajan tyyli käsittämättömän taidokkaan ironista ja humoristista. Sekä ...noir, että Double Feature ovat elokuvablogeina aihetyyleiltään aika kaukana allekirjoittaneen elokuvamausta, mutta arvostan silti todella paljon heidän ansioitaan elokuvista kirjoittavina.

Neljänneltä sijalta löytyy It's Just A Movie -niminen elokuvablogi, kirjoittajanaan horrendous. Itse pidän blogia mielenkiintoisena tietenkin arvostelujen lisäksi myös siksi, että kirjoittaja esittelee todella kattavasti myös oheistuotetta, mitä hän keräilee elokuviin liittyen, sekä esittelee todella laajaa elokuvakokoelmaansa. Hyvä blogi.

Viidenneltä sijalla on Taikalyhty-elokuvablogi (tätä ja seuraavia blogeja (pois lukien #8) en ole valitettavasti itse päässyt sen enempää tutkiskelemaan, mutta nyt kun on nimet ylhäällä, niin eiköhän jossain vaiheessa...)

Kuudentena Kino Kerttu

Seitsemäntenä Filmiliekki

Kahdeksantena olin erittäin iloinen nähdessäni Tiinasen elokuvablogin Puutaheinää. Olen varmaan itse itseni nimittänyt blogin ykkösfaniksi ja täytyy myöntää, että Tiinasen tyyli arvostella elokuvia on varmasti vaikuttanut ellei tietoisesti niin ainakin alitajuntaisesti minunkin arvostelutyyliini todella paljon. Hän osaa todella osuvasti, ytimekkäästi ja silti kärkkäästi kirjoittaa todella purevia elokuva-arvosteluja, joita lukiessa olen revennyt nauramaan enemmän kuin kerran. Jos jotain elokuvablogia suosittelisin lukemaan, niin se on tämä.

Yhdeksäntenä Antti Alanen, Film Diary

ja kymmenentenä Shameless Pile of Stuff, joka on englanninkielinen blogi, mutta hänkin esimerkiksi osallistui yhteiselokuva-arvosteluprojektiin ja kirjoitti silloin suomeksi (jos jollakulla kielimuuri toimii esteenä).

:::

Listaus täällä.

16 kommenttia:

 1. No emmää ny sillain tiärä ooks mää nerokas, mutta kiitos kohteliaisuudesta, ja onnittelut loistavasta blogisijoituksesta myös sinulle. Kyllähän tuo mieltä mukavasti lämmittää, kun noin huomioidaan heti aamusta. Onnittelut kehiin myös muille listautujille. Parhaita ootte kaikki.

  Miten niin meillä on erilainen maku leffojen suhteen? Minä mitään eroa ole huomannut, heh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hys, nerokas olet!

   Kaikille tosiaan isot aplodit! Jotain ollaan selvästi tehty oikein, ehkä sitten vahingossa, mutta kuitenkin xD xD

   P.S. Eläköön makuasiat - haha

   Poista
 2. Aivan niin, miten muka erilainen maku. Juurihan kirjoitit Wes Cravenin elokuvasta ja kuten kaikki tietävät, Wes Craven ei koskaan tehnyt muuta kuin kauhua ja koska minä kirjoitan usein kauhuelokuvista olemme siis täysin samalla aaltopituudella.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kohteliaisuuksista ja paljon onnea listasijoituksestasi, olihan se tällainen uutinen kieltämättä ihan mukava tapa aloittaa aamu! :) Mielestäni kivaa on ihan sekin, että kerrankin elokuvablogit huomioidaan jossakin, meidät kun tunnutaan aina unohtavan muiden blogien joukosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.

   Ja totta! Mutta ei voi kyllä oikein syyttäkkään, sillä aika marginaaliaihepiirillähän me kirjoitellaan, sillä ei elokuvablogeilla vain ole sellaista massayleisöä kuin sisustus-, muoti-, lifestyleblogeilla (esimerkiksi), joten siksi, kuten sanoit, onkin erityisen hienoa, kun tulee tälläistä odottamatonta huomiota =) =)

   Poista
 4. Vautsi, onnittelut kaikille listalle päässeille! Olin tiputtaa silmät päästäni kun huomasin omankin blogin päässeen listalle. Ja sekin on mainiota että on varianssia elokuvamakujen suhteen, niin tulee tämä laaja taidemuoto kattavasti edustetuksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha -itsellä vähän samanlainen reaktio kyllä. Tästä riittää energiaa melko pitkäksi aikaa taas kirjoittaa sydämen kyllyydestä =)

   Poista
 5. Wou! Onneksi olkoon listasijoituksesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa olin toivottelemassa!

   Poista
  2. Kiitos!! Yllätyin kyllä, että teidän blogit eivät listalle päässeet. Perusteista tosiaan ei ole sen enempää infoa tullut tännekään päin, mutta minä ainakin olen fani =)

   Poista
  3. Ai pahus, löysinpäs sittenkin Cisionin arvosteluperusteet:

   "Cisionin menetelmässä painotetaan erityisesti linkityksiä ja kommentteja. Lisäksi top 10 -blogien osalta arvioidaan päivitystiheyttä, päivitysten lukumäärää sekä bloggaajan ja lukijoiden välistä vuorovaikutusta. Vuorovaikutuksen laajuutta arvioimme paitsi blogin kommenteista myös blogin ulkopuolella, kuten Twitterissä ja Facebookissa, käydystä keskustelusta. Kehitämme jatkuvasti sosiaalisen median tutkimusmenetelmiämme sekä arvoimme uusia mittareita ja tietolähteitä. Pyrimme mittauksissa mahdollisimman täsmälliseen lopputulokseen. "

   Aika mielenkiintoista...

   Poista
  4. Mitenköhän Cicion toimii niiden blogien kanssa jotka ovat jonkin toisen sivuston yhteydessä (esim. Discshop, Suomen kuvalehti, tms.), koska kyllähän niiden uskoisi pääsivuston ansiosta vetävän kaikilla osa-alueilla enemmän vuorovaikutusta, etc. Ainakin oman blogini sijoitusta pidän jotenkin vääristyneenä ottaen huomioon ettei minulla yleensäkään ole mitenkään "suurelle yleisölle" suunnattua aihetta käsiteltävänä, kommentit ovat enimmäkseen aika vähäisiä ja päivitystiheys on viime kuukausina ollut selvästi aiempaa harvemmassa, eikä blogiani taatusti pallotella Twitterissa taikka Facebookissa.

   Poista
  5. No, siihenkin löytyy kyllä selitys:

   "CISIONIN TOP 10 -BLOGILISTAUKSEN ARVIOINTIKRITEERIT

   Onko kyseessä blogi? Cisionin määritelmän mukaan blogin tunnistaa kolmen ominaisuuden perusteella: sen sisältö on käänteisessä kronologisessa järjestyksessä, sisältöä luovat yksilöt tai tunnistettavien yksilöiden joukko ja sisältö on käyttäjien kommentoitavissa. Jätämme toimituksellisen median kuten uutissivustojen blogit listauksen ulkopuolelle, sillä valtamedian vaikutus blogiin on selkeän suosiva.

   Onko kyseessä top-blogi? Blogin sijoitukseen listauksessa vaikuttavat lukijoiden määrä ja blogiin tehtyjen viittausten todennäköisyys muualla verkossa (esimerkiksi hakukoneiden hakutuloksissa tai Twitterissä)."

   Eli Cision yrittääkin tällä top 10-blogilistauksella valaista yksityisiä blogeja sen sijaan, että ne olisivat jonkun kaupallisen sivuston yhteydessä, koska silloinhan meidän pitämät pienet blogit ovat todellakin epäedullisessa asemassa suuria budjetteja blogeihinsa ja kirjoituksiinsa satsaaviin nähden. Blogi on siis määriteltykin blogiksi, eikä tuottoa tekeväksi yritykseksi.

   Poista
  6. Ah!

   Pakko nimittäin myöntää, etten itse antanut asialle juuri minkäänlaista arvoa.

   Poista
  7. No sinua tuntemaan oppineena se ei juuri yllätä xD
   Tässä taas näkee kuka on palkintojen (*köh Oscar *köh) perään ja kuka ei... XD

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...