05 syyskuuta 2015

Bio: Tom Hanks

Thomas Jeffrey Hanks (1956, USA) on amerikkalainen näytteiljä. Tom Hanks on yksi pitkäkestoisimpia, eniten tuottaneimpia näyttelijöitä Hollywoodissa. Siitä huolimatta, että hänellä ei ole tyypillisesti Hollywoodilaisesti komeaa ulkonäköä, on hän yksi eniten rakastetuimmista, arvostetuimmista näyttelijöistä. Hänen kasvonsa herättävät yleisössä välitöntä luottamusta. Hänellä on ystävällisen lämpimät kasvonpiirteet ja tästä syystä hän ei ole juuri koskaan esittänyt elokuvan pahista. Päin vastoin hänen uransa on täynnä sankarirooleja, vahvoja miespääosia, usein selviytymistarinoita, joista hän kävelee ulos voittajana. Hanks on yksinkertaisesti hyvä ihminen. Hän on ollut naimisissa vaimonsa Rita Wilsonin kanssa yli kaksikymmentä vuotta - saavutus, joka ei usealta elokuvatähdelta onnistu.

Hanks on kaksinkertaisesti Oscar-palkittu rooleistaan elokuvissa Philadelphia (1993) ja Forrest Gump (1994). Tämän lisäksi hän on ollut ehdolla elokuvista Big (1988), Saving Private Ryan (1998) ja Cast Away (2000). Ehkä parhaimmin hänet tunnetaan hänen työstään ohjaaja Steven Spielbergin kanssa sekä lukuisista romanttisista miespääosistaan niin Meg Ryania kuin Julia Robertsia vastapäätä.

" Tom Hanks on koko elokuva. Elokuvassa ei juuri muita näyttelijöitä ole kuin Tom Hanks, hän ei voi turvautua muihin näyttelijöihin, vaan rakentaa itse, varsin onnistuneesti upean persoonan, joka on sekä fyysisesti, että henkisesti riekaleina saarella oltuaan. Elokuva olisi helposti tylsä ja epämiellyttävä, kun kyseessä on vain yhden miehen elämä saarella. Tom Hanks kuitenkin omistaa elokuvan. Hän tekee virheetöntä työtä ja yhden parhaimmista rooleistaan. Hänen karismansa, älykkyytensä ja hiotut näyttelijäntaitonsa ja hänen omistautumisensa taso tekevät elokuvasta kultaisen klassikon."

Trivia:
- Ansiot: 390 miljoonaa dollaria
-Entertainment Weekly-.lehti on nimennyt Hanksin ainoaksi näyttelijäksi, joka oikeasti olisi yli 20 miljoonaan dollarin palkkasekin arvoinen
-On vaihdellut painoansa rajustikin mm. elokuviin A League of Their Own (1992), Philadelphia (1993) ja Cast Away (2000)
-Bruce Springsteenin hyvä ystävä
-Ympäristö-aktivisti
-Hänen lempielokuviaan on 2001: Avaruusseikkailu (1968), Kummisetä (1972), Fargo (1996), Elephant (2003) ja Boogie Nights (1997)
-Osallistui Prinsessa Dianan hautajaisiin
-Baseball-fani
-Lempi tv-sarjoja on Kova laki ja Doctor Who
-Vuonna 2013 hänellä diagnosoitiin kakkostyypin diabetes
-Hänestä tuli isoisä 54-vuotiaana vuonna 2011
-On näytellyt seitsemässä parhaan elokuvan Oscariin ehdolla olleessa elokuvassa.
-Henkilökohtainen kommentti: "I love what I do for a living, it's the greatest job in the world, but you have to survive an awful lot of attention that you don't truly deserve and you have to live up to your professional responsibilities and I'm always trying to balance that with what is really important."


Joe Fox, You've Got Mail

Sam Baldwin, Sleepless in Seattle

Walt Disney, Saving Mr. Banks

Chuck Noland, Cast Away

Thomas Schell Jr., Extremely Loud and Incredibly Close

Forrest Gump, Forrest Gump

Jim Lowell, Apollo 13 

Andrew Beckett, Philadelphia

Michael Sullivan Sr., Road to Perdition

Viktor Navorski, The TerminalCaptain John H. Miller, Saving Private Ryan

Carl Hanratty, Catch Me If You Can

Charlie Wilson, Charlie Wilson's War


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...