05 syyskuuta 2015

Bio: Halle Berry

Halle Maria Berry (1966, USA) on amerikkalainen näyttelijä. Berry voitti parhaan naispääosan Oscar-palkinnon ylistetystä roolistaan elokuvassa Monster's Ball (2001). Hän oli ensimmäinen afrikkalaisamerikkalainen naisnäyttelijä, joka tähän saavutukseen pystyi. Berryn uraa määrittää vahvasti hänen ylimalkainen kauneutensa. Berry on valittu aina uudelleen ja uudelleen maailman kauneimmaksi naiseksi. Mutta Berry on myös todistanut olevansa muutakin kuin kaunis kasvo. Hän on älykäs, itsevarma, syvällinen näyttelijä, joka on urallaan todistanut laajaa repertuaariaan.

Hän nousi kuuluisuuteen Spike Leen ohjaamasta elokuvasta Jungle Fever (1991) ja käytti koko 90-luvun etsien itselleen sopivia rooleja, mutta löysi ansaitsemaansa työtä lähinnä television puolelta, josta hän voittikin arvostetun Emmy-palkinnon roolistaan tv-elokuvassa Introducing Dorothy Dandridge (1999). Voitettuaan parhaan naispääosan Oscar-palkinnon, Berry siirtyi Hollywoodin A-listalle. Hän sai huomionarvoisia osia mm. James Bond-elokuvassa Die Another Day (2002) ja X-Men-elokuvissa, jossa esitti Ororo Munroe / Storm-nimistä mutanttia Hugh Jackmania vastapäätä. Hän on todistanut upeaa elokuvakarismaansa monissa pääosissa, elokuvissa kuten Gothika (2003), Catwoman (2004), Perfect Stranger (2007), Things We Lost in The Fire (2007), Frankie and Alice (2010), Dark Tide (2011), Cloud Atlas (2012) ja The Call (2013). Vuonna 2014 hän sai pääroolin Steven Spielbergin tuottamassa sci-fi-tv-sarjassa Extant. Pitkällä urallaan Hollywoodissa, Halle Berry on työskennellyt ankarasti osoittaakseen olevansa pääosiensa arvoinen. Hän on voittanut puolelleen niin kriitikot kuin valtavirtayleisöt. Vaikka hänen yksityiselämäänsä on varjostanut kriisi jos toinenkin, Berry on pitänyt jalat maassa ja säilyttänyt rautaisen ammattimaisen otteensa työnteossaan. Oikeastaan häntä voisi jo nyt pitää ikonina, niin legendaarinen on ollut Berryn uraauurtava työ Hollywoodissa ja niin monta porttia hän on avannut tummaihoisille näyttelijöille Hollywoodissa. Lisäksi hän on todistanut, että naisten tähdittämät elokuvat voivat tuottaa rahaa siinä, missä miestenkin. Hän on yksi korkeimmin palkatuista nimistä Hollywoodissa ja on jokaisen pennin väärtti.

"Halle Berrya jumaloin muun maailman tapaan. Hän on niin kaunis, mutta silti hänessä on sellaista korutonta läsnäoloa, joka vain lisää hänen käsittämöntä vetovoimaa, karismaa ja sädehtivyyttä. Häntä on helppo katsoa, hän sopii näyttelijänä hyvin päärooleihin, sillä hänessä on tyyntä energiaa, jota vasten on helppo kaikkien tapahtumien heijastua. Lisäksi kun hänen roolityötään katsoo, kokee katsoja, että hän paneutuu elokuvaan. Hän ei toisin sanoen laiskottele roolissaan tai toivo olevansa muualla. Hän on sitoutunut ja se jo on vaikuttavaa, että omaa niin keskittyneen näyttelemisen."

Trivia:
- Ansiot: 80 miljoonaa dollaria
-Hänellä on ykköstyypin diabetes.
-On tullut toiseksi Miss Usa kauneuskilpailussa.
-Hänet nimettiin kauppakeskuksen mukaan.
-On tähdittänyt kuutta elokuvaa Hugh Jackmanin kanssa.
-Hylkäsi viisaasti roolin pahasti flopanneessa elokuvassa Gigli (2003)
-Hänellä on tähti Hollywood Walk of Famella
-Tuli raskaaksi suhteellisen myöhällä iällä toiselle lapselleen vuonna 2014, 48-vuotiaana.
-Henkilökohtainen kommentti: "What is my real purpose here? I've looked at what I do. I make believe and make movies. I entertain people and get paid for it. Sometimes it seems like such a shallow existence. How insignificant in the scheme of life."Leticia Musgrove, Monster's Ball

Patience Phillips, Catwoman

Frankie / Alice, Frankie and Alice


Giacinta Johnson, Die Another Day

Jordan Turner, The Call

Ororo Munroe / Storm, X-Men-films

Rowena Price, Perfect Stranger

Jocasta Ayrs / Luisa Rey / Ovid / Meronym / Native Woman / Indian Party Guest, Cloud Atlas4 kommenttia:

 1. Hylkäsi roolin Giglissä, mutta meni sitten kuitenkin tekemään karmaisevan kehnon Catwomanin.... :D

  VastaaPoista
 2. No niin... Et olekaan sitten tietoinen, että minusta Berryn Catwoman oli ihan mukiin menevä. Toki elokuva ei ole laadullisesti parasta luokkaa, mutta viihdyin silti leffan parissa loistavasti xD call me nuts... I know...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku viisas joskus sanoi, että elokuva on itse kullekin henkilökohtainen kokemus. Yksi tykkää Giglistä, toinen taasen Catwomanista ja joku kolmas vaikkapa Ernest Saves Christmasistä. Pääasia on että itse viihtyy ja että syntyy mielenkiintoisia keskusteluja muiden leffafriikkien kera... tai jotain.

   Poista
  2. Jes! Just näin. Long live leffafriikkiys xD

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...