02 elokuuta 2015

Movie Monday #16 - Ideologiaa

<<edellinen<<               >>seuraava>>

"Onko sinulla olemassa jokin elokuva, dokumentaarinen tai fiktiivinen, joka muuttanut ajatus- tai toimintatapojasi? Tai jopa koko maailmankatsomustasi? Kyseessä voi olla ekologisuuteen, ihmisen toimintaan tai maailman epäreiluuteen liittyvä filkka. Se on voinut saada sinut jättämään lihansyönnin, boikotoimaan jotain tai ihan vain avartanut ajatuksiasi uusiin sfääreihin. Kyseessä ei tietenkään tarvitse olla mitään niin rajua kuin mitä kuva antaa ymmärtää, vaan pienetkin asiat voivat olla tärkeitä."

Yksi elokuva: Her (2013)

Se muutti täysin maailmankatsomukseni. Sitä ennen en oikein tiennyt mihin uskoa. En ajatellut, että jumalaa olisi olemassa, ainakaan länsimaisen kristillisen uskon tavalla. Että häntä kohtaan pitäisi rukoilla ja pyytää syntejä anteeksi sun muuta hörhöyttä. Mutta sitten taas minulla on aina ollut tunne, että emme me täällä yksin ole. Jotain meitä suurempaa universumissa liikkuu. Her avasi mieleni ovet suurempaan kuvaan, niin sanotusti. Ymmärsin ykseyden käsitteen ja minä todella uskon, että jokainen atomi tässä maailmassa, maailmankaikkeudessa, ovat oikeasti samaa voimaa. Ja kuinka vapauttava tämä ajatus on. Kun yksilöllisyys katoaa, meistä tulee yhtä ja millään ei ole mitään väliä ja samalla kaikella on merkitys. Kun kuolemme, emme katoa, vaan ikään kuin synnymme eloon, saavutamme korkeamman tietoisuuden tason ja pystymme hyväksymään sen, että olemme yksi. Elokuva käytännössä katsoen poisti täysin kuolemanpelkoni, jota olin siihen asti kokenut. Elokuvan kautta innostuin opiskelemaan lisää filosofiaa ja uskon, että se on tuonut myös tietyn rauhan sielulleni.

Kertoo myös jotain taas elokuvien voimasta.

1 kommentti:

  1. Itseltäni Her löytyy leffahyllystäni, mutta on vielä katsomatta. Tämä postauksesi sai odotukseni sen suhteen nousemaan ja uskon etten tule pettymään kunhan ehdin katsoa sen.

    Heitin muuten sulle haasteen :)
    http://mammamiiau.blogspot.fi/2015/08/liebster-award.html

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...